И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 25 965
  • 774
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Дъщеря ми обича да рисува и има талант за това.През годините в ходила и на уроци ей така за удоволствие.Винаги посяга към рисуването за отмора.Доставя й удоволствие.Аз се радвам,но същевременно беснея че подхваща първо домашните по рисуване.....

# 301
Моят син, както и друг път съм писала, рисува с две леви ръце. И си го знае детето. Велики очаквания в тази област нямаме. Joy
Нооооо, племенницата ми, това е чудо на природата. Не шапки скрива, ами без дъх те оставя. Майка ѝ рисува превъзходно, но така и не разви таланта си, стана зъболекар. Сега като гледам и щерка ѝ върви в посока медицина, просто защото е по-перспективно....

Ние в нашето семейство таланти нямаме. Носим се по течението. Joy Когато както дойде...
Никога не съм го карала на сила да прави нещо, което не му е интересно. Като беше 3-ти клас го попитах дали иска да се пробва на курсове по математика (за да развие малко логическото си мислене). Съгласи се. Видях, че му е мъка, ама голяма мъка - седи и гледа като пребозало теле майка си... И бързо прекратих тая мъка.
Пък ето сега, кой да предположи, че точно математиката ще избере да развива и учи... Всяко нещо с времето си са казали мъдрите хора. Simple Smile
На рисуването, обаче, едва ли някога ще му дойде времето Joy

# 302
  • Между гори и планини
Аманда, някои жени луди пари дават за устни като твоите на портрета!

# 303
То с такива устни как да не се изчервиш:grinning: И руж на бузите имам:joy:

# 304
Моят рисува много зле. Ниво, не детска градина, ами сигурно ясла. Малкият рисува много по-хубаво.

# 305
  • Между гори и планини

Намерих две от 4 годишен художник. Портрета защо не съм го снимала...

# 306
Ред, какво внимание към детайлите има детето! Невероятно колие/ медальон е нарисувала! И горната част на роклята е супер- дупер- мегагъзарска.
И какъв стилен кок! Стилист от класа❤

Аманда, колко много сърчица❤ Обича те детето много🥰
Обаче мното ти отива  този руж😀

# 307
  • sofia
Red, уникален е портретът!
   Аз обожавам всякакви детски рисунки, защото в тях няма ограниченията на това, какво е правилно!

# 308
  • София
Хубави детски рисунки показвате. Simple Smile

При нас равносметката на ваканцията е, че веднъж ходи на рожден ден на приятелка, веднъж на кънки на лед с приятелки, качихме се и в планината в един ден с по-меко време. Ходи и на тренировки няколко пъти след като отпадна забраната за индивидуалните спортове. Всеки ден отделяше по малко време на домашните, като на Бъдни вечер, Коледа и на следващия ден беше в пълна почивка. Успя да се наспи, че е първа смяна и става много рано иначе.
Много готвене и ядене имаше, изпробвах нови рецепти, както и традиционни, защото батко й си дойде от чужбина и искаше да усети отново вкуса и да се припомни българските ястия, които му липсват там.
Ходихме на гости веднъж и веднъж ни дойдоха роднини на гости.
Редихме пъзели и се радвахме на домашния любимец, тооолкова много внимание скоро не беше получавала. Animal Dog
Сега продължавам да експериментирам, този път с Мароканските ореховки, че са ни са се събрали доста орехи и да ги оползотворя. Пък и дъщеря ми не иска да яде полезните орехи в сурово състояние, надявам се така да се подлъже  и да хапне Simple Smile

# 309
И аз съм накупила книжки с техники за рисувани, но не ги отваря. Онлайн самоучителите - също. Сама си рисува, но без техника, без нищо.
Имам приятели, които не можеха да рисуват. Изкараха 1 година курс по рисуване в уасг, приеха ги архитектура и сега са си действащи архитекти. От тях знам, че се учело рисуването и затова го написах.
Аз много харесвам женски професии, свързани с творчество, особено с рисуване: архитект, дизайнер на апартаменти, на бижута, на дрехи, на коли, аниматор. Струва ми се страхотна такава професия. На фона ва мойта, в която се разправям със заварчици и после не спя от притеснение дали някъде нещо няма да стане. Ще ми се Ния да има по-приятна женска професия. Да не е лекар, инженер, пилот или всичко свързано с ужасно много отговорности и при грешка да може да има фатален край, който е непреодолим цял живот.

# 310
  • Някъде в Европа...
Рисуването - наборът е скаран с него и това му е най-омразния предмет, заедно с музиката..Даже беше обявил бойкот на тези предмети в 7 кл, та с учителката по музика се чувахме доста често, че тя пък чувствителна, горката...
Аз също не обичам да рисувам, всъщност, въобще нямам спомен да съм рисувала извън задължителните часове в училище преди 25 г,  и нямам никакъв усет, нито пък идеи в главата..чак като видя нещо готово, мога да кажа дали е хубаво или не....Абе, практичност отвсякъде...
По отношение на предметите в училище, свързани с изкуство, и двамата сме на мнение - и да ги има, и да ги няма - все тази..Просто съм казала на набора - гледай да има някакви положителни оценки там и не се карай с учителите...

# 311
И аз искам децата да имат по- творчески професии. Така се живее по-леко и по- интересно.
А за големия си е почти задължително да е нещо такова. На този етап само в такава посока го виждам да запази радостта от живота.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:57 от Amanda.D

# 312
Аз имам едни нейни любими балетни пантофки, които си ги сложих в рамка и едни свежи, цветни медузи. Но нито имам идея сянката пада ли правилно или цветовете на морето дали се преливат както трябва. Сигурно ако ги види художник би могъл да обясни защо трябва да е по-къса/дълга/тъмна/светла сянката; къде трябва да пада светлина, къде - не, ама ние тези неща хич не ги виждаме и така си се задълбава неможенето.

# 313
  • София
Аз нарочно  отказвах дъщеря ми от сериозни занимания в тази посока.Танцува от малка народни танци и , нескромно казано, е много добра.Забраних й да мисли за хореографското дори.Предложих ако иска да иде на изпит, за да види че ще я приемат  , но няма да позволя да се запише да учи там.За рисуването - остава си хоби.Танците също са плюс.Може и да е грешка, но аз, като човек завършил училище по изкуствата, въпреки осъзнаването колко много дава това,  зная и колко много  взима.Затова най-практично реших че тези  творчески занимания за дъщеря ми ще си останат съпътстващи и като хоби , но ще я тласна към по-стабилно образование и стремежи.За жалост реалността ни кара да не летим толкова много в облаците....

# 314
  • Между гори и планини
На нашата улица се строи къща на един грънчар, и ателие ще има. Срам, несрам ще ходя да питам дали взима дърти ученици като мен. Може и Пубера. И да се уча да ги рисувам. Кеф! Учителят по рисуване в училището води и клуб по дърворезба, само че там си трябва сила. Майка ми лятото работеше администратор, зимата в пирография. В едното голямо хале пирографирана дървени чинии, чаши , всякакви сувенири. В другата част на голяма маса - майка ми и колежките ѝ рисуваха. Много ми беше любимо, аромат на липа, пирографи, тънки четчици и боя. До тях бумти печка, горе сложен къкри боб. На обед всички слагаха на масата по нещо и обядваха заедно. Аз си рисувах и обикалях всички с моите рисунки. А къщата ни във Варна беше точно срещу дома на писателите и художниците и техните ателие. Като ме видеха да рисувам и все подаряваха пастели и бои, водеха ме по ателиета. Явно като му е писано на човек да се занимава с художествена професия, това го гони цял живот.
Балетните пантофки са чудесни!
Аз мечтаех за моден дизайн, 125 хилядни не ми стигнаха за прием. Но това не ме отказа да рисувам. Аз не бих отказала детето си от нещо в което има талант и го влече. Иначе ще стане нещастен възрастен, вечно търсещ. Големият ми син - душа на музикант, работи IT. Нещастен е.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 15:12 от Доня Дафина Черешова

Общи условия

Активация на акаунт