И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 26 377
  • 774
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Благодаря ти, Ани!Знаеш, че съм минала буквално през ада и затова съм хард.Като тръгнат на училище сутрин може да се засичат с Ради пред нас.
И аз се бях нагласила за Египет, Санторини, Амстердам.....но да видим какво ще стане.Едното е предплатено.

# 466
Judy, ако трябва да съм искрена - "не ми стиска" още...Не е някакъв страх, но притеснение определено..Не ми ми било спокойно..Вие на круиз - супер. Аз бях избрала 6+1, искаше ми се почивка...
Сиска, Божи и Мина са страхотни, всяка по своему..Възхищавам ти се за това, което постигна с тях! Поздрави на Божи!

При нас екскурзията е екскурзия, почивката е почивка - отделно е почивката, с лежане и "маане", къпане и мързел.
Тук ни се обикалят забележителности. Затова ще  ходим. Най-много в Хургада да отпуснем за ден и то - с гмуркането. Ние семейно това много го обичаме. Децата от детската градина обичат да се гмуркат с шнорхел и маска и да зяпат рибки.
Мъжът ми е хаджия, ама аз не съм - но това, както вече писах, живот и здраве - за догодина. Laughing

Сиска, ние миналата пролет щяхме да ходим на гости на големия син в Холандия, ама по ясни и независещи от нас причини не успяхме. Отложихме. Сега преди полет му искат ПСР тест 72 часа преди кацането там да е правен. Не ми се занимава с това и с карантини.
При нас депозитът е 50.00 лв. и с най-разнообразни застраховки. Затова се осмелихме да опитаме.

Домашното ни е станало.
Скрит текст:
Утре ще ги берем - първа реколта кладници, гледани в хола.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:10 от Judy

# 467
  • Между гори и планини
И моя споделя, повече с мен, нищо че съм цербер. Аз съм такава само към учене, добро възпитание и чистота. В другото съм хилядократно по-либерална от много други родители. Няма теми които да не може да говори с мен, само да не го е срам . Все още сам идва за гушкане, от бебе му пожелавам лека нощ в едни наши рими, пак свързани с гушкане.
Създали сме си специална връзка, 7 години си живяхме самички, докато баща му работеше в чужбина. И си бяхме другарчета. Сега му правя горещ шоколад, за мен кафе и следобед ги пием заедно. Гледаме филми и обсъждаме, надявам се да не се промени.

# 468
И моя споделя, повече с мен, нищо че съм цербер. Аз съм такава само към учене, добро възпитание и чистота. В другото съм хилядократно по-либерална от много други родители.
Кое е "другото" бре, Доня? То "друго" не остана JoyJoyJoy

Откакто се е родил моят син, стремежите ми са за приучаване към съмостоятелност. Колкото аз искам да расте самостоятелен, толкова той се лепи повече за мене...
Днес го гледам нещо си цъка изнервено по телефона. Питам го: "Какво бре, синко, двойка ли са ти писали?" Той: "Не, телефона ми лагва. Ако ми бяха писали двойка веднага щях да ти кажа!" Joy

# 469
Синът ми беше най-залепеното бебе на света. До четиригодишен спеше при нас , никога не е оставал сам в креватчето. Изключително гушлив. Ходенето в детска градина беше жестока мъка, искаше си вкъщи.  До втори - трети клас не ни пускаше никъде да отидем сами с баща му. И в пети-шести клас настана пълен обрат Simple Smile
Самостоятелен е откъм дейности да си сготви, да си изглади нещо, ако се налага. Чисти си сам стаята. Той там и няма излишни вещи. Само в гардероба е лудница,. Споделя разни шантави случки с приятели, но за вътрешните му търсения нямам пълна информация. Всичко се обръща на шега. Той и общува с мене с някакво покровителство  - все едно аз съм детето и съм супер смешна.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 19:41 от Amanda.D

# 470
  • София
От началото на седми клас понятията "лично пространство" и "личен живот" (или поне представата за такъв) придобиха особена значимост за дъщеря ми.
Имам изключително ясен спомен за собствената си персона от същия период и положението изобщо не беше по-различно.
Така че го приемам, нямам право да роптая. Колкото повече расте това дете, толкова повече заприличва на мене.
Получавам принципна, а не детайлна информация за нещата; понякога се случва девойката да изпадне в дълъг монолог, в който да бъдат споделени страшно много неща. Много съм внимателна в такива моменти и се научих да слушам без да прекъсвам и без да раздавам оценки на събитията.

# 471
Аманда, още си спомням вашите драми с градината 🤣 и е направо невероятно колко се е променил.
Моят си е все същият. Какъвто беше като бебе и след това като малко човече, абсолютно същият е сега. Дори се смеем, когато се случи да гледаме клипчета от детството му. Никаква промяна - жестове, мимики, стойка, походка, начин на говорене - всичко е същото. Гушлив никога не е бил.

# 472
Много зависи явно от детето, а и от нас. Аз честно да ви кажа, много бих се притеснила, ако започнат да се затварят в стаята си. Преди тази пандемия, много време бяха сами в къщи, никога не съм се притеснявала, имаха си собствено време, но когато сме си в къщи никой не се отделя. Врати не затваряме нито на нашата спалня, нито на детската.

Аз често ги гушкам, а те се дърпат, но усмихнати Simple Smile Знам, че не им е неприятно. Споделят доста, не мога да знам дали всичко. Радвам се, че не съм усетила да крият нещо или да сменят темата на разговора, когато чуваме.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:04 от MollyBy

# 473
  • Между гори и планини
От 5 месечен има стая и спи сам, на тъмно. С градината нямаше никакви проблеми. Чисти и подрежда стаята си от години, от около 3 годишен с прахосмукачка.
Обаче сам започнахме да го оставяме от както живеем тук, също и да ходи из града. Малък град, няма да се загуби, няма луди шофьори, дори светофар няма.

# 474
  • у дома...
Гушкането при нас си остана още от бебе. До 40-тия ѝ ден я бях виждала точно три пъти за по минута. Не я бях докосвала въобще. На третия месец претърпя операция.И след това наваксвах с гушкането. В яслата и детската градина плачеше на "Мила моя мамо". Било ѝ мъчно за мама, а сме се делили само да ходя на работа. Сега вече си е млада дама (с мече).
За миналата година бяхме планирали почивка в Охрид. Вече ще сме на last minute.

# 475
Я да ви върна към учението - колко оценки трябваха за да се оформи срочна оценка при 1 час седмично..

# 476
Чл. 12. (1) Освен ако в съответната учебна програма не е определено друго, минималният задължителен брой текущи изпитвания по учебен предмет или модули за всеки учебен срок е:

1. две текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с до два учебни часа седмично;

2. три текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 2,5 - 3,5 учебни часа седмично;

3. четири текущи изпитвания по учебни предмети или модули, изучавани по училищен учебен план с 4 и повече учебни часа седмично;

4. (нова - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) три текущи изпитвания по учебни предмети или модули от учебната практика.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 78 от 2017 г., в сила от 29.09.2017 г.) В минималния задължителен брой текущи изпитвания по ал. 1 се включва текущото изпитване по чл. 11, ал. 2. (Входното)

# 477
От къде ги взимате тези прахосмукачки за тригодишни? 😀

# 478
  • о`майна лунна нощ е
Ха, някой се е присмял на петли?! Сигурно щеше да скърца със зъби, ако чуваше плясъка на вълни или глъчка от дубайски плаж.  Всеки ученик има право да е навсякъде, стига да е в час. Нали и с вас си мечтаехме за круиз по Дунав.
В тази връзка направо се размечтах
с програмата на Джуди. Ех.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 20:50 от `ТуиГ

# 479
Запитах на две места за круизи по Дунава, но не ми отговориха. И като си изтеглих късмета за екскурзия в екзотична страна, мъжът ми каза, да огледам Египет, понеже шофираше в това време и да докладвам, когато намеря нещо прилично.

Общи условия

Активация на акаунт