И нека наш'та ОСМОКЛАСНА баница с късмети да донесе и здраве, и успех, и за екскурзии билети!

• 26 374
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
Размечтах се и оз като прочетох Judy.
Judy, и всички ,които мечтаем за пътувания и за други хубавини- да се осъществят плановете ни, в желаното от нас време, на желаното място и да сме здрави!
Тук е моментът да размахаме вършебните пръчки на Жужетата по едно и също време, и всичко ще се сбъдне🙂🌠🧙‍♂️

# 481
  • софия
Гледах вчера билеДи за Крит, че ми се ходи и има добри цени, но не смея да взимам. За други места също. Изобщо не е ясна какво ще стане, какви тестове ще искат, какви карантини ще налагат. Предпочитам да нямам очаквания,за да не се разочаровам.
Какво е времето началото на септември във и до Варна? За там правя едни планове.

# 482
Джуди, брат ми преди 2-3 години ходи по същата програма. Каза, че е било страхотно приключение, но не е за всеки. Каза, че 4* корабче хич не е нещо дори за 1*. Масово от групата са се оплаквали от мръсни чаршафи, храната била странна и т.н. Но си било приключение, ако такива неща не те изкарват извън кожата. Предполагам си ги проучила и не ти казвам нищо ново. Охраната навсякъде е с групата, на 3тия ден вече не ги забелязваш и не се шашкаш от пушки.
Ох, и на мен много ми се пътува. Ама много.

Я верно кажете в БГ хубави места. Особено, ако има такива с възможност за велоразходки (ама не с планински байкове, а някъде край рекичка с широка пътека), после кану и така. Още сънувам на Гадамер разказа с велоразходката във Франция и ми е голяма мечта да я осъществя. Но тази година май ще си останем в БГ.

# 483
  • София
Около Проходна има такива чудни места. 😊
Ние само до пещерата и по екопътеката сме ходили, но едни приятели бяха това лято и караха кану някъде в района. Ще проверя точно къде беше.
Ама е много хубаво там.
ПП: Всъщност каяк, а не кану по Златна Панега.
https://bntnews.bg/news/s-kayak-i-vodno-kolelo-po-reka-zlatna-pa … -1065089news.html

# 484
Мария, мерси, и аз съм говорила с хора, посетили тези места. Нито един разочарован от моите познати нямам. Всички са доволни, че са го направили. Затова и се спрях на екскурзионния вариант. Ако държим на хотел с много звезди, ще идем просто на почивка в такъв. Всяко лято ходим. Тук идеята е другото. Нас обектите ни интересуват. И искаме тях да посетим.

За БГ събота и неделя направихме една Еменска пътека /по каньона на р. Нигованка/, че бяхме с моя приятелка, която чупи крак преди близо година и още ходи трудно, а пътеката е лека. На другия ден направихме само с мъжа ми 15 км пеша Бузовград - стената на яз. Копринка - къщичката на Силвия и обратно.
Ето за къщичката:
https://www.youtube.com/watch?v=kxYJ5FOCZSs
https://www.youtube.com/watch?v=Y3aoLvtP0bc
Иначе до утре съм готова да си приказвам за интересни места и в България. Ние ходим постоянно, защото обичаме.
Кажи какво ти харесва, обаче. Да видим какво да предлагаме.
Близо до Луковит, като споменахте Проходна, се присетих, за каменните къщички:
https://pateshestvia.net/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0 … 0%B1%D1%80%D0%B5/

Моята мечта е едно Камино за два месеца поне. Ама нямаме толкова време още. Няма как да се накъса. Не е същото. 

# 485
  • Между гори и планини
Навсякъде около Елена може с колело. Покрай язовира има толкова много махали и селца, автомобили почти няма. Ние се хванахме от нас до язовира пеша с майка ми и Пубера преди 2 години, като той беше със скутера си. Едно 20 км извървяхме.
За Варна и морето - обожавам плажа края на август и до средата на септември. Когато слънцето топли, а не гори. И особено септември плажа е почти празен. Единственото лошо е мъртвото вълнение. Обаче аз съм си открила едно малко плажче между две буни, където и вълни няма.

# 486
  • София
Ооо, и аз си мечтая за Камино дори и да не са всички над 800 км, а половината.

# 487
И аз си мечтая за Камино, но ми се струва, че имам някаква романтична представа от книги, филми и разкази на хора,  която не е сигурно, че ще я видя по пътя. Но и самото движение ми стига.
За лятото съм с малко по- скромни планове- искам един месец на нашето си море. На конкретен плаж. Само трябва да помислим добре каква компания на големия да осигурим.

# 488
И на мен ми се ще едно Камино, ама и с майка ми, и с детето.
Търся си тихо място близо до вода, в която може да се гази (море, плитка река, в краен случай тих басейн), да има малко хотелче (предпочитам го пред къща за гости) и да предлагат храна (не готвя, а на почивка пък съвсем). Нямам претенции за звезди и супер специалитети. Да е чисто и да има простичка храна. Да могат да се наемат колела, за да не носим нашите и да обикаляме по леки пътеки (не шосета с коли или планински стръмни пътеки), да няма много хора, пазари тип Джъмбо (както е по морските ни курорти) и чалга музика.
Преди десетина години Катарино ми беше много любимо в делнични дни в края на април или средата на май (между празници). Вземеш си къщичка, наоколо поляни, топъл басейн, вкусна храна, игрище за тенис, животни за детето. Кеф.

# 489
  • Между гори и планини
Преди години ходихме на Варвара. Малко хотелче, сервираха закуска. На малкото плажче прекарвахме цял ден, барбароните и чадърите бяха безплатни, срещу консумация дори само от кафе и вода . Но ние си поръчвахме скара и диня. Вечерта хапвахме около Ахтопол, после се връщахме и изпивахме по чаша ликьор или вино на терасата. С интересни хора се запознахме там.

# 490
Мария,  една приятелка ходи всяка пролет в хотел " 3 планини". Те харесват точно такъв тип почивка. Но не е малко хотелче, поне така ми се вижда на снимките. Обикалят с колела.

# 491
  • София
Мария, хотел Здравец ви е вариант. Дават колелета под наем, има къде да се карат, имат нелош ресторант. Имат си своите забележки, но са вариант.

# 492
Цитат
Търся си тихо място близо до вода, в която може да се гази (море, плитка река, в краен случай тих басейн), да има малко хотелче (предпочитам го пред къща за гости) и да предлагат храна (не готвя, а на почивка пък съвсем). Нямам претенции за звезди и супер специалитети. Да е чисто и да има простичка храна.
Миналото лято мъжът ми ни заведе за рождения си ден няколко дни на Камчия. Има една нова част, която не бях виждала, руска, с училище, лагери, спортни бази - много хубаво направена. Нашите бунгалца бяха спокойни, големи и чисти /Елмона/:
https://elmona.bg/
В близост имаше много симпатични простички заведения. Ние избрахме едно на брега до плажа - страхотна риба правеха там. И на много прилични цени. Използвахме като отправна точка до н. Емине, ходихме и до Бургас и Варна по морските градини. Много спокойно си починахме там, наистина.
О, да, никакви цигании и шарени магазини няма наблизо. Доста е диво, като място. За нас беше едно по-различно преживяване.

# 493
О, Здравец този с въжения парк ли е? Това пък е другата ни мания - въжени паркове, много обичаме. Леле, в Италия в какви въжени паркове се катерихме.... И като скочиш от Тарзана и летиш 200 метра през дървета и не му се вижда края. Аз накрая и в мрежата не се хванах, та беше голямо шоу Simple Smile

# 494
  • София
На Камчия е много хубаво, ама "Раздевалка" и другите надписи само и единствено на руски ми оставят особено горчив вкус.

Общи условия

Активация на акаунт