Да се оплачем... 2021

• 2 080 378
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 680
Аз също посещавам места с изрядна хигиена, те не са затворени. За места като Рафи и чалгаджийници не ми е жал. Те си и работеха де, пак нелегално.
В другата тема видях мнение че искаме да сме като белите държави. Ама с техните заплати, мерки, компенсации и ваксини, ама без да работим, внасяме, спазваме като тях. Ето това е истината за мен.
Беше ми жал цяла година. Вече не ми е жал. По ред причини. Няма да изброявам. Но съм разочарована." Обществото " ни си заслужава управлението и управниците.

# 4 681
  • тук и там
При нас са затворени от много време ресторантите -сигурно 6 месеца вече.Ще ги отворят пак като се постопли и може да се сяда на открито.То още миналото лято стана ясно,че проблем са затворените пространства и събирането на много хора на едно място. Под"затворени"-имам предвид за клиенти на място.Иначе си работят и вземат поръчки за храна -с разнасяне до адрес. Поръчвали сме .Друго е да отидеш на място,качеството на храната също не е  толкова окей като в ресторанта на място (изстива малко или много храната при разнасянето,въпреки че е опакована добре,така че да задържа топлината),но пак е хубава..Та когато става въпрос за ядене от ресторант-винаги може да се вреди човек.Голяма част от ресторантите,които обикновено се ползваха за обяд през обедната почивка,се приспособиха и започнаха да предлагат храна за дома. Но за събиране в ресторант-не. Каквото и да си говорим,няма как да се яде и пие с маска,често няма как и да се спази дистанцията от 1,5м..Та ресторантите са по-скоро за събиране-поне в Бг аз със такова впечатление съм останала  (с приятели,познати,колеги и т.н ) на по чашка и за похапване.Ако е само за ядене от ресторант - поръчваш и си ядеш в къщи .Ама една голяма част ходят на ресторант най-вече за среща с приятели,не просто за да се нахранят..

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 12:08 от Kaisia

# 4 682
  • София
Аз разбирам какво иска да каже Хепи. Липсва всякаква самодисциплина на личностно ниво, но изисквания и тръшкания до небесата. Още не ми го побира умът как само българските ученици не биха изтраяли маски? Е, сега не носят ... вкъщи.

# 4 683
Липсва всякаква самодисциплина на личностно ниво, но изисквания и тръшкания до небесата. Още не ми го побира умът как само българските ученици не биха изтраяли маски? Е, сега не носят ... вкъщи.
Така е, за съжаление. Няма как да искаш, респективно- да получиш, без да дадеш!
Относно маските в училищата... Факт е, че  дори там, където учениците тръгнаха на училище с маски (при супер стриктни мерки и хигиена- до степен да имат само една стая, в която се провеждат занятията и при всяко излизане от нея, да се преобуват с обувки " за навън", дори когато става дама за отиване до WC)- пак не им се размина нито затварянето на училищата, нито ДО вече 6- ти месец. В ЮК пък като учеха на отворени прозорци- също минаха на хоум скуулинг за месеци.

Обществото " ни си заслужава управлението и управниците.

С това съм напълно съгласна!!!

# 4 684
  • София
Малката е на близо 5 г и на закрито винаги е с маска, въпреки че и е разрешено да е без. Сигурно не и приятно, но не мрънка- знае, че така трябва и това е. Дори тя не се оплаква.
Въпреки че за децата- айде разбирам го, ама като вземе възрастен да ми се жалва за маските, откачам. И аз вече едва дишам и с маска и без, но никога не съм си позволявала да не сложа такава.

# 4 685
Чалгаджийници не знам дали са работили нелегално, но ресторанти от по-висок клас - да. Отвън с катинар, казваш си резервацията - и те пускат. Не знам какви мерки са спазвали, докато са работели нелегално, знам, че дори се е пушело вътре, защото РЗИ няма да мине, нали. Заведенията на Витошка едва ли са работили предвид централното си място, та Рафи няма защо да се слага като обобщително, колкото и да е дразнещ “Рафи” Алибегов. И клубове с тайни партита, в които не се пуска чалга, знам. Та далеч не само презряните заведения си позволяваха, каквото си искат.

# 4 686
Примери за гъвкав бизнес в момента има адски много, можем да утре да пишем. Както и пример за нелегален, ама ревящ за помощи. Ми не. Не става така.
Не може да  не важат мерките за преболедували по ред причини, минимума защото нета изобилства от сертификати за всякакви неща, примерно отрицателни пср.

# 4 687
Много от ресторантьорите  наемат работници на пълен работен ден, а го осигуряват на 4 часа и си им дават парите вместо да плащат данъци и осигуровки. Познавам доста такива Сега реват че искат компенсация като за пълен работен ден.
Да, има 7 стриктни, но има и доста които са лъгали държавата, а сега искат.

# 4 688
Аз се притеснявам за грипа. Досега винаги се знаеше на коя дата точно ще "дойде" и кога си "тръгва". А сега го няма, скри се. Уж е вирус, идваше си редовно, без закъснение, тръгваше си навреме, пък изчезна завалията. Дано не го изгубят в лабораториите.
Оплаквам се, че се облякох с тънка блуза и сега ми е студено.

# 4 689
3ти пореден ден съм с температура, изследвах се за ковид, довечера ще имам новини. Освен температура, ме боли адски гърлото и лявото ухо

# 4 690
За психясването ще пиша. Спомняте ли си миналата година по това време какво си пишехме тук, в тази тема, за стоенето вкъщи - как се нападахме една друга, че сме си позволили/или не сме да излезем от апартамента пред блока или да се разходим до някоя гола поляна ; как глобяваха хора, ако седнат на пейка в парка (в Бургас ли общинарите изтръгнаха пейките?) ;  а Южния парк го прекрояваха как да се движим из него? ; как по тв даваха кадри на фамилия, събрали се на маса в двора на селска къща като някакви големи нарушители? ; как в същото време българското селско стопанство търсеше работници, но много млади отказваха да работят тук и заминаваха за чужбина въпреки по-тежкото положение там; как децата - потенциални преносители ще убият родителите си... - някои приемаха тези думи буквално, без да осъзнават, че чувството на безпомощност, че си без подкрепа, обречен, сам със себе си, че няма кой да ти подаде чаша вода, да те прегърне е страшното. И да те е страх да помолиш за това. Да те е срам да си признаеш.
Най-много станахме скъперници на добрата дума... Радвам се, обаче, че тук в темата не е така. Не сме се изгубили в подкрепата си.
    /Хадзапи, приятно ми е се да те видя отново Simple Smile /
    Онзи ден ви се оплаках от ММ. Вчера ми се извини... Стреса си казва думата и при него... Оценявам, че го направи и с думи...

# 4 691
Липсата на удоволствия ми тежи. Ресторанти, кафета и СПА, не знам откога съм лишена от тях. Ама няма как, приела съм го. Все някога ще свърши това.

# 4 692
ИМА мерки и те са във всички сфери!
Това темата за вицовете ли е?

# 4 693
  • Sofia
ИМА мерки и те са във всички сфери!
Това темата за вицовете ли е?
А, има мерки - най-надлежно изписани на хАртия. Наложените глоби са нищожни, в сравнение с последствията и изгубените животи. Но ние не сме дисциплинирана нация, в кръвта ни е да търсим вратички и за това си има много логични обяснения назад във времето.
Оплаквам се, че и на мен ми писна, но нищо не стои на едно място - все някога и това ще мине. Важното е, да го дочакаме.

# 4 694
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
... Обществото " ни си заслужава управлението и управниците.
Напълно подкрепям мнението ти, HAPPY! Разбирам трудностите, разбирам тревогите, страха, това да нямаш какво да сложиш на масата ... Не разбирам ... тарикатлъка ... Ей това ми излезе в ноз-а ... Какво да си говорим повече? Всички големи магазини ... затварят площи, за да станат до 300 м и да продължат да работят. Пък децата - остават у дома ...

Скрит текст:

Оплаквам се, че не ми се излиза, а спешно трябва да отида до общината ...

Общи условия

Активация на акаунт