?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 369 545
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Има, има. Ама аз не ги наричам жени, а големи бели птици, да бъда политкоректна Simple Smile

# 106
Това е голяма грешка. Дано си вземат поука навреме.

# 107
  • Варна
Вече 15 години продължава да я прави. Неизменно е разочарована, понякога имат и сериозни разправии. Аз съм душеприказчика.

# 108
Мъжа няма нужда всичко да знае. Има си теми, които са си за приятелките. Тези жени дето си казват всичко на мъжете бас ловя, че споделят и това, което си говорят с приятелките им или поне повечето. Така си мисля.

# 109
  • Далечният изток
Очакваш да ти реши проблемите ли?!

Защо да не очаква? Ако не очаквам от мъжа до мен да ми решава проблемите, то от кого другиго?
Въпреки че не мисля, че това има отношение към проблема на авторката.

Виждам, че някои съфорумки са ти отговорили вече, но понеже въпросът е към е мен, да се включа.
Няма как мъжът ми да ми реши моите лични проблеми. Може би проблеми като цяло на семейството да, да очаквам той да ги реши, но личните ми..... Също съм сменяла работа, имала съм финансови кризи и какво ли не, е, оплаквам се разбира се, и до там. Решенията съм ги намирала сама. Дори моят е в другата крайност - директно ми казва - оправяй се, не мога да ти помогна. Но и аз винаги сама съм се оправяла и не съм чакала нито помощ, нито решение, нито дори подкрепа....
А ти като си намерила мъж, който да ти решава проблемите, супер, похвално е, че има и такива мъже. А неговите може би ти му ги решаваш?!

# 110
А защо трябва да си решавате един на друг проблемите, вместо да ги обсъдите и да ги решите заедно? Пример: мило, не се чувствам добре на сегашната си работа. Какви са ни опциите? Как ще ни се отрази финансово, физически, емоционално? Ще ни обърка ли някакви бъдещи планове (кредит, почивка, готови спестявания)? Имам/ нямам опция за нова работа, ако имам ще започна след Х време.

Съвсем друго ми звучи: имам проблем, какво да правя?

# 111
Че що, ако се е омъжила за приятел(май малко жени я правят тая “грешка”😊), то зависи и къде е границата на всичкото.

# 112
Момичета, извинявайте, че се намесвам, но се замислих по темата. Понякога очакваме не решения и изброяването им от интимния партньор , защото и сами сме ги мислили и ги знаем. А просто да чуем подкрепящи думи, утешение и едно: "ще се справиш, вярвам в теб", прегръдка. Може би това е имала предвид авторката.

# 113
Е, да, но там всичко било перфектно и той я обичал. Последно - какво не достига на човек с усещане за перфектни отношения?
Simple Smile

# 114
Момичета, извинявайте, че се намесвам, но се замислих по темата. Понякога очакваме не решения и изброяването им от интимния партньор , защото и сами сме ги мислили и ги знаем. А просто да чуем подкрепящи думи, утешение и едно: "ще се справиш, вярвам в теб", прегръдка. Може би това е имала предвид авторката.

Мъжете са практични същества. Няма как да ни прочетат очакванията. Чуват, че имаме проблем и започват да го коментират. Вариант е директно да си кажем - имам нужда само от прегръдка, изморена съм, не ми се коментира. Пък в някакъв момент вероятно и мъжът ще усети кога да говори и кога да мълчи и прегръща.

# 115
За мен перфектни отношения не съществуват. Отношенията не са константна величина, те непрекъснато се променят и развиват в различни посоки. Непрекъснато варират.
Помощта и подкрепата могат да бъдат различни. Мисленето на двата пола се различава и много пъти мъжете могат да ни насочат за решение на финансов или правен проблем, например. Най-сложното за ММ е да ме мотивира да отида на лекар и там става голяма борба.

# 116
Ама има ли жени, които казват всичко на мъжа си??
А що да не? Ако мъжа е читав и разбран.

# 117
На човек/събирателен образ/често му е нужно първо да загуби онова, което присъства в живота му, че да го оцени по същество.  Много са ония, които гонят Михаля за идеален, перфектен. Как си представяте неперфектни хора да създадат перфектна симбиоза? Все идва момент, в който и илюзията за перфектност, плътно допълнение към собствените неугледности, неспособности и т. н. се пропуква и отича. И добре че е така, щото инак как ще ви се отдаде възможност да вземете да се справите с някакъв личен проблем и да вземете, че да го решите....

# 118
Аз също казвам всичко на мъжа си. Дори той самият се интересува от това къде съм ходила до тогава с какъв маникюр съм днес. Радвам се на нестихващ интерес във всяка област.

А по темата - кажи на мъжа си как искаш да реагира. Аз самата, когато имам проблем един път искам прегръдка, друг път - слушател, трети - разговор. Мъжът ми не е гадател и просто след споделяне на проблема си, му казвам "Не казвай нищо, просто ме прегърни" или "Изслушай ме.." 🙂

# 119
  • Sofia
Ама има ли жени, които казват всичко на мъжа си??
Всичко има на този свят. Simple Smile

А неговите може би ти му ги решаваш?!
Разбира се, затова сме двойка.
Извинявай, не искам да навлизам в лични тематики, но какво семейство е това, в което единият партньор казва на другия: "Оправяй се, мен не ме засягат проблемите ти."? Просто умът ми не го побира. В случая даже не става дума за любов и емпатия, а за елементарна човечност. Дори на далечни познати правя услуги или помагам, когато имам възможност, какво остава за най-близкия ми човек...

А защо трябва да си решавате един на друг проблемите, вместо да ги обсъдите и да ги решите заедно? Пример: мило, не се чувствам добре на сегашната си работа. Какви са ни опциите? Как ще ни се отрази финансово, физически, емоционално? Ще ни обърка ли някакви бъдещи планове (кредит, почивка, готови спестявания)? Имам/ нямам опция за нова работа, ако имам ще започна след Х време.
Да, де, за същото говорех и аз. Действията по решаването на даден проблем са колективни, след предварително обсъждане / обсъждания.
Ако при даден казус не потърся помощ от най-близкия си, то не знам от кого.

Общи условия

Активация на акаунт