Родителите не харесват новия Ви партньор? Съвети

• 10 148
  • 169
  •   1
Отговори
# 135
Разликата ви не е толкова голяма, по-скоро не им харесва като човек. Ако беше 38-годишен лекар с къща в Бояна, сигурно нямаше да се отричат от теб.
Лично аз одобрение и мнение от родителите ми не съм искала никога по повод личния ми живот, те не са си и позволявали. Но бих те посъветвала да слушаш и с двете уши, защото реномето е важно и хорските приказки често излизат верни.

# 136
  • По света и у нас
Разликата не в проблемът а ми славата му -  преценявай си вече си голяма. Той трябва да е сериозен мъж и да иска да те издържа - това е критерият за добър мъж.

# 137
И аз запявам в общият хор - не е проблема, че е по-голям от теб, а в това, че вероятно в "лошата му слава" всичко е вярно.
Ако е някой безработен михлюз, който да плаща издръжка на няколко бивши жени с по няколко деца или пък алкохолик или наркоман... нормално родителите ти да не са очаровани.

# 138
  Колко точно да е читав един мъж на тази възраст ако 5 години се крие? Тук има нещо, дето родителите ти го виждат, но ти не.

# 139
Аз съм сигурна, че баща ми нямаше да одобри гадже с 10 години по-голямо от мен, но чак пък да се отрекат от теб е манипулация.

Не разбирам такива родители.
Какво толкова се говори за него?

# 140
  • София
Ама хора, тя е на 27, той на 38г. За да не одобряват някого за дъщеря си, която е отдавна минала пълнолетие и чак отричане... според мен този мъж има страшно плашещи неща у себе си. Въпреки, че аз не бих се отрекла от детето си, по-скоро трябва да знае, че съм до него, в случай на  насилие или друго. Да не е арабин и да ги е с страх да не те отвлекат?

# 141
Абе има си и такива, нерационални, контролиращи. И които приемат, че тя им е едва ли не собственост. Познавам баща, който се отрече от дъщеря си, защото отиде да учи в чужбина, да речем. Според мен ако си сравнително адекватен, ще действаш както казваш ти (Светулчица) - ще покажеш на детето си, че си до него и поне поначало ще опиташ с добро. С тези ултиматуми не ми вдъхват доверие като хора, които имат трезва преценка.

# 142
  • София
За мен разликата е голяма, но решенията си ги взимаш ти. Родителите нямат право да налагат нищо на 27-годишна жена. Условията, които са ти поставили, се наричат емоционален шантаж и ако им се поддадеш, ще контролират целия ти живот. Дали решенията ти са правилни, това трябва ти да видиш и прецениш. Да следваш чужди решения, правилни или не, няма да те научи на нищо, и ще ти докара много горчивина, когата разбереш, че си живяла чужд живот.

# 143
Лошите неща неверни ли са? От къде знаеш? А те защо мислят, че са верни?
Не казвам, че на тези години трябва да питаш родителите си за връзките си, но ако има сигнали, които пренебрегваш, може да се окаже, че си пропиляла години от живота си в погрешна връзка.
Наистина, не мога да си представя как аз обиквам един достоен и добър човек, крия го пет години (защо го крия?) и после ми поставят ултиматум да избирам между тях и него.
Какво му има, защо си го крила?

# 144
А защо за 5 години авторката не се е изнесла от малкият град вместо да се крие? Ако родителите ти са чак такива зверове, аз не само града ами и държавата бих сменила... НО ако са прави за всичко после на твое място не бих им се мяркала пред очите.

# 145
Може би човекът в разведен, все пак е на 38, а това в малкия град и консервативните разбирания на родителите е формула за древногръцка трагедия... пък и е по-голям, 10 години не са малко, не са много. И на мен ми е интересно какво толкова се говори за този човек. Обаче го има това, че в малките градове клюките често се преувеличават и украсяват. В друга тема бях писала за бащата на моя позната, дето не отиде на сватбата й, защото не била поканила колегите на баща си и какво щели да кажат. Пак са от малък град и настана голяма драма. Та луди хора всякакви, особено по-старото поколение.

# 146
Може би ако авторката пише какво точно ,освен разликата ,не харесват родителите,картинката ще се избистри.Така само си гадаем кой крив,кой прав.

# 147
  • София
Аз доколкото разбрах, авторката живее в голям град, а е родом от малък. Трудно ще крие връзка 5 години в малък град. Родителите изобщо виждали ли са се с жениха, или само са разбрали и после са натрупали информация от селските клюкарки? Разбира се, че е лошо да се пренебрегват сигнали, но си мисля, че авторката е опознала мъжът по-добре за 5 години връзка, отколкото родителите му за нула време и чрез други хора. Ако пък има основание да не го харесват, пак авторката трябва да си научи урока, а не да им следва заръката, и после да си мисли, че е изпуснала любовта.

# 148
Вие сте от един и същ малък град, 5 години имате връзка и никой не знае? А приятелите ви, а познати от родното място? Не мислиш ли, че отдавна са съобщили на родителите ти?

# 149
Може би ако авторката пише какво точно ,освен разликата ,не харесват родителите,картинката ще се избистри.Така само си гадаем кой крив,кой прав.

Няма да пише, защото си знае, че вероятно родителите й са прави, но иска да им прави напук.

Общи условия

Активация на акаунт