Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Родителите не харесват новия Ви партньор? Съвети

 • 4 819
 • 127
 •   1
Отговори
 • Мнения: 23
Здравейте! Работата е там, че от една година и малко имам нов приятел. Той е малко особен бих казала. Добро момче е, но се изразява не много точно и може би и това е причината за проблема ми. Майка ми не го харесва. Смята че не е за мен, че ме проваля. Но аз не съм на това мнение. Според мен момчето е много способно- в това съм сигурна, виждала съм го с очите си. С него прекарваме много време заедно, което е и причината да разбирам какво всъщност казва- поради това, че понякога не се изразява точно. Разликата в поколенията може би също играе голяма роля. Чувството му за хумор не е като на моите родители и по-точно като на майка ми. С баща ми се разбират. Майка ми е по-особен характер. Иска всичко да е перфектно, нещата да стават така, както тя искат. Това е и причината с нея постоянно да се караме за всичко. Смята, че заради него съм се отдалечила от нея, но просто не искам да прекарвам време с човек, който постоянно се кара за нещо и след това се муси. Та кой иска? Казва , че съм се отдалечила от приятелите си. Това е така, подкрепям. Но причината не е в партньорът ми. Тези приятели не бих ги нарекла точно така. Прекарала съм много време с тях и все пак не мога да споделям толкова колкото с приятеля ми. Освен това се забавляват по начин, който аз наистина не харесвам, не е моето нещо. С това не казвам, че са лоши хора, напротив, но просто не са мой тип. Приятелят ми и майка ми се различават доста. Може би и това е причината да не се разбират. Вашите родители как приемат партньорите Ви? Как сте се справили с подобни проблеми, ако сте имали? Какво бихте ме посъветвали? Наистина това психическо натоварване, което майка ми ми причинява, защото нещо не е както тя иска, ми идва в повече...
*Извинявам се предварително за всички правописни, граматични и т.н. грешки, ако има такива*

# 1
 • Мнения: 2 550
На колко години си?

# 2
 • Мнения: 2 549
Майката на ММ ме мрази. Постоянно го насъскваше срещу мен. На него му писна и и каза - продължаваш да говориш глупости - ще си говориш сама, аз няма да идвам повече и да общувам с теб. Както искаш. В един момент не говориха половин година, и и дойде акъла в главата - сега не приказва простотии. Е, поне не на него, за други няма да знам. Та това е съветът ми - казваш и един път като на голям човек. Ако не иска, спираш контакт. Като и дойде акъла в главата, започваш да общуваш пак.

# 3
 • Мнения: 23
Майката на ММ ме мрази. Постоянно го насъскваше срещу мен. На него му писна и и каза - продължаваш да говориш глупости - ще си говориш сама, аз няма да идвам повече и да общувам с теб. Както искаш. В един момент не говориха половин година, и и дойде акъла в главата - сега не приказва простотии. Е, поне не на него, за други няма да знам. Та това е съветът ми - казваш и един път като на голям човек. Ако не иска, спираш контакт. Като и дойде акъла в главата, започваш да общуваш пак.
Да но за мен отчуждението трудно ще стане. Привързана съм към нея, нормално, дъщеря съм ѝ. Освен това не би ми проговорила. Не искам да го казвам, но понякога е манипулатор. Ще изнася лекции как не се интересувам от нея, и така нататък. Но пък и този психически тормоз вече не се търпи. Постоянно ми натяква какво съм правила или казвала за неща станали преди месеци! И най-гадното е, че обвинява приятелят ми за всичко, а той няма вина за това. Той е човекът дори, който ми се кара за тези неща. Не знам, просто си е изградила мнение за отношението му в една сфера, следователно не го харесва цялостно. Това е нейната логика.

# 4
 • Мнения: 27 231
След като майка ти е манипулатор, който те държи на къс повод, най-малкият ти проблем е, че не харесва гаджето ти. Помисли дали си ОК с идеята да прекараш остатъка от живота си като куче, чиято каишка дърпа мама. Не пиша това, за да се заяждам. Пиша го от позицията на дъщеря, измъкнала се от подобен родител, поради което зная колко страхотно е дзенът ми да не зависи от това дали майка ми одобрява мъжа ми.

# 5
 • Мнения: 324
От това, което споделяш съдя, че приятеля ти е само малка част от проблема.
Майка ти е свикнала навсякъде и за всичко да се налага и да става на нейното. За това те напряга така с мотива, че е загрижена.
Ако искаш да имаш свой живот ограничи контактите си с нея.
И не се поддавай на манипулациите й.
Ако мислиш, че този младеж е твоя човек гради бъдещето си с него. Майка ти, иска или не, ще трябва да се съобрази с решението ти.
Ако си решила да послушаш мама, за да и е добре на нея и да е спокойна не му губи времето на младежа. Стой си при мама и се грижи за душевния и комфорт.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 15:33 от Cheburashka

# 6
 • Мнения: 2 550
С такава майка може и семейство да не може да създадеш.Пък ти вече си преценявай до кога да я слушаш, ако искаш и до 50 годишна оставяй тя да взима решенията за твоя живот.
Да ти се бърка във връзки и приятелства ми е нормално до тийнейджърската възраст/за това те и попитах за възрастта ти/. След това не. А и не е задължително да го харесва и одобри тя-все пак това е твоя приятел, важното е ти да го харесваш.

# 7
 • Мнения: 3 061
Не отговаряш на въпроса на колко години си, а това е много важно. Поела ли си пътя си или родителите ти те издържат? Склонна съм да се доверя на преценката на майка ти.

# 8
 • Мнения: 1 484
Като човек, току-що чел и гледал клипове за домашното насилие, започвам да си мисля, че майката е права: авторката къса връзка с майка си, приятелите й вече не са й интересни, приятеля - само тя си го разбира.
  Също така - аз съм на годините на майката - когато се сгодявах за вече бившия ММ, моята майка ме помоли: Откажи се!. Не я послушах.
 Сега на нейните години си мисля, че интуицията й беше вярна - бракът ми беше меко казано - провал.

Но може и майката да е отровен човек. Не го отричам.
 Та авторката: да се разтърси и прочете за отровни отношения, манипулатори, нарциси. Да си помисли какви компромиси прави. Да свали розовите очила. И да се замисли.

# 9
 • Мнения: 1 284
Зависи на колко години си и дали си самостоятелна.Ако живееш при родителите си и те плащат издръжката ти ,неминуемо трябва да се съобразяваш.
Родителите ти не са длъжни да харесват приятеля ти.Ако смяташ,че той е точния човек за теб,не го води често при родителите си и си уреждай собствения живот.
Но все пак имай предвид,че родителите имат по-голям опит и може да виждат неща ,които не виждаш.

# 10
 • Мнения: 450
А какво значи не се изразява разбираемо? Много неясни неща има в историята.

# 11
 • Мнения: 9 077
Правят ми впечатление две неща.
1.Разваляш си отношенията с родителите.
2.Отдалечаваш се от приятелите си.

Не е добре за теб да се изолираш от роднини и приятели .


Приятелят ти бил особен,не можел да се изразява..
Какво означава това?

# 12
 • Мнения: 2 723
И аз не разбирам как не може да се изразява, псува и говори глупости ли? Заеква? Има беден речник?  Чужденец ли е? Моля,  поясни!
  Понякога жените се оказваме много глупави същества. Мислим  си, че само ние го разбираме, умния и чаровен принц. Спасяваме го от злите си майки  и след някоя година ни светва какви сме овце! Да не се окаже, че той е именно такъв, какъвто го вижда майка ти, а за теб е много по -приятно и удобно да не забелязваш недостатъците му? Защото няма как човек да е простак в някоя област на живота,  а в другите да е различен!

# 13
 • Мнения: 5 069
И на мен ми стана интересно за изказа и какви са тези разбирания и в коя сфера, че майката така го е отписала.

# 14
 • София
 • Мнения: 49 551
Към авторката - какви хубави неща прави той за теб? Грижи ли се за теб, защитава ли те? Прави и казва ли неща, които оставят негативно усещане у теб за родителите ти? Малко вероятно е да чуеш и да разбереш, но не си заслужава да се караш с майка си заради един мъж - при проблеми тя ще ти помогне, а тогава ще ти е трудно да я погледнеш в очите.
На 18-19 имаш гадже, а не партньор.  Разбира се, сега той е идеалният до края на света. А неговата майка как те възприема?

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 17:21 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт