Родителите не харесват новия Ви партньор? Съвети

• 10 147
  • 169
  •   1
Отговори
# 30
А останалото, за гаджето? Там какво не й харесва? Не какво не харесва у него, а от нещата, които правите.
Какво точно те интересува? Може ли да зададеш конктруни въпроси, моля те? С него не правим нищо толкова интересно и уау. Излизаме навън, говорим си, това е. Няма ходене по дискотеки, пушене, пиене, прибиране в 12 през нощта и така нататък.

# 31
След години ще се смееш на публикациите си.
Ако извадиш късмет или ти дойде акъла в главата.

# 32
  • По света и у нас
Най вероятно няма да се ожените такаче походете си и ползвайте презервативи за да не се стига до аборти. Твоя човек най - вероятно е доста смотан и майка ти е права, че не го харесва такаче не се самозабравяй в любовта. Кефи се и не се привързвай кой знае колко - мъничка си още.

# 33
Чуй, никой не заобикаля. Реално ти самата следва да си разграничиш проблемите. Първо училище, предполагам завършваш. Ако, повтарям ако не те хване семейната академия, университет без средства не става. Така, че на второ родители и явно майка ти на преден план са ти важни. Това, ако искаш бъдеще. На трето място приятелят. Ако не продължите да учите заедно или поне в един град, то ще е трудно с времето да задържиш това, което мислиш, че имаш. След две год. няма да има и помен от сегашните ти нагласи за живота, не за приятеля, а за живота. Отговорностите идват с времето, с възрастта. Така, че умерено, обрано, обмислено. Не на последно място чисто физиологически разбери от къде идва това заваляно говорене дефект ли е, логопед ли е трябвало. Или има др причина, болест нещо. Аз така бих постъпила, от опит ти споделям.

# 34
Дай примери  от неразбираемото говорене, че никой не разбра какъв е проблемът, и от там да ти дадем адекватни съвети.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 09:56 от acer

# 35
  • София
Майка ти какво точно казва, че не харесва у младежа и връзката ви?
Как искаш да изглежда ежедневието ти?

# 36
От описаното майка ти се държи като нормална средностатистическа майка, която я е грижа за детето ѝ. Ако младежа е с някаква форма на аутизъм, при тях се среща такова объркано изразяване каквото описваш, нормално е тя да се притеснява, че той те дърпа назад. Това, че не излизате с други и не се забавлявате не е хубаво на вашата възраст. Не е хубаво и това, че на теб не ти липсва общуването с други, освен с него. Замисли се защо от всички момчета около теб ти си избрала да си точно с него, жените често развиваме синдрома на спасителката, който после ни вгорчава живота.

А реакциите на майка ти ги виж през нейните очи, ти се разхождаш по ръба на една висока тераса без перила, убедена че не можеш да паднеш. Можеш да паднеш и майка ти го знае от опит, затова се опитва да те накара да се махнеш от там. Нито е токсична, нито си избива комплексите за контрол през тебе, просто иска да те предпази. Да, не го прави по най–правилният начин, но никой не е перфектния родител. Нито перфектното дете.

# 37
Хм, то момчето ако е с форма на аутизъм едва ли ще тръгне по гаджета...авторката ми се струва доста разумно момиче и от описаното за майката съдя, че колкото по-бързо заживее отделно от нея, толкова по-добре за психиката и самостоятелността й. Има майки които с такава мания за контрол буквално скопяват децата си. Просто стесни още малко зъби и като заминеш да следваш вече ще имаш много повече въздух и свобода.

# 38
  • София
Не съм видяла нормална майка да е във възторг дъщерята да е с гадже и да прекарва много време с него - наясно е какви могат да са последствията точно в края на гимназията. Пуберите точно тогава са в най-рисковото положение откъм нежелана бременност и проваляне на последната година и матурите.

# 39
Майка ти какво точно казва, че не харесва у младежа и връзката ви?
Как искаш да изглежда ежедневието ти?
Не харесва това, че не излизам с други хора. Не споделям много с нея, тя си мисли, че начинът за забава на останалите ми приятели ми харесва, но това не е така. Винаги съм давала вид, че ми е харесвал. Нямам желание да си променям ежедневието, така смятам, че е нормално. Излизам навън, стоя вкъщи, уча, това е. Не намирам нещо нередно. Искам просто да намеря начин да угодя на майка си за всичко. И търся съвет как да ѝ обясня ,че аз съм избрала да не излизам с тези хора по една или друга причина.

# 40
Аз съвсем се обърках.

# 41
Все си мисля, че ако й разкажеш как т.н. ти "приятели" се събират , пият, псуват и това не ти е интересно - тя ще те разбере.
  И моят син не си хареса класа в гимназията. Нивото им беше ниско за него. Само с 2 момчета се сближи и още си поддържат връзка. Даже приятелката му не е от онази среда. В началото се притеснявах - 8 -9 кл. Но после спрях да го мисля. Но винаги, като го питах какво прави този или онзи, получавах адекватен отговор  - пие, друса се, в лоша компания е.

# 42
Добре де, не може ли просто да не я уведомяваш, че излизаш с приятеля си и толкоз. Казваш просто, че излизаш с приятелите си, на което тя явно настоява и така си спестява главоболия. Тя няма как да дойде да ти свети през това време, нали? Просто трябва да бъдеш по-хлъзгава и дипломатична, след като знаеш, че с нея на глава не може да излезеш и толкова.

# 43
Добре де, не може ли просто да не я уведомяваш, че излизаш с приятеля си и толкоз. Казваш просто, че излизаш с приятелите си, на което тя явно настоява и така си спестява главоболия. Тя няма как да дойде да ти свети през това време, нали? Просто трябва да бъдеш по-хлъзгава и дипломатична, след като знаеш, че с нея на глава не може да излезеш и толкова.
Добри съвети даваш на непълнолетни момиче -да лъже майка си.  Ти по-добре ли я познаваш от майката, че си го позволяваш? Ако нещо и се случи, докато родителите не знаят къде е ти ли поемаш отговорност?  Много лесно се дават акъли да лъже, само да не се окажеш един ден в положението на майката!

# 44
  • София
Ани11, как ти хрумна изобщо да даваш такъв акъл на непълнолетно момиче? Като навърши пълнолетие да прави каквото реши и ако ще да я уведомява, но докато е непълнолетна, трябва да казва на майка си къде отива и с кого е. Ако някой вземе на твоето дете да дава такива акъли дали ще си много доволна?

Общи условия

Активация на акаунт