Родителите не харесват новия Ви партньор? Съвети

• 10 147
  • 169
  •   1
Отговори
# 45
След последните постове личи кой е дете и кой родител. Ти си година по-голяма от сина ми, респективно и приятеля ти. Не смятам категорично, че нещата на 18 са първи и последни. Макар, че знам на тази възраст така изглеждат нещата. Категорично съм на страната на родителите. А като майка на син, двама синове т.е, категорично не съм ок детето ми да излиза с някой, чиито родители не го харесват. Въпрос на чест,не ангажирам никой.

# 46
Дали ще разберем какво му има на принца?

# 47
Като бях на твоите години ей така си мислих, че майка ми иска да ми съсипе живота и не ме разбира. Колко се карах с нея заради едно гадже. Какво стана накрая- пропилях си едни от най-хубавите студентски години. Грешката на повечето родители е, че се налагат и мислят, че това ще даде резултат. Моята майка всеки ден ми крещеше и ми натякваше с какъв идиот съм се хванала и така влошаваше нещата да й правя напук. Аз имах нужда просто да седне да поговори с мен, да ме подкрепи и да се откъсна от тази токсична връзка, но така и не го направи. Пет години по-късно виждам нещата по различен начин, но никой няма да ми върне годините назад. Вслушвай се в родителите ти, те могат да видят много по-добре нещата от теб, като странични наблюдатели.

# 48
Това, че майка ти е обсебваща и свръхконтролираща, не прави автоматично младежът добър за тебе. Точно момичета, че и момчета, от такива семейства в стремежа си да се измъкнат от опеката,  повтарят този модел и попадат в по-коварен капан.
Отделянето от родителите и приятелска среда е добро дошло за партньори с психопатологични наклонности (те са си много мили в началото). В този смисъл, майка ти е притеснена за отделянето от приятелския кръг.
Не казвам, че твоят приятел е такъв, но с тези странности (които, така и не ги изяснихме) имай едно наум. Наблюдавай реакциите му и към други хора.
Това, че е от елитна гимназия нищо не значи. Каква елитарна измет изкласява и оттам понякога!

# 49
То там е проблема, че колкото повече майката намила, че този младеж не става, толкова повече девойката го вижда като принца на бял кон...
Освен, че не разбрахме какви точно проблеми има с изказа, авторката така и не отговори какво иска да каже с това:
"изградила мнение за отношението му в една сфера, следователно не го харесва цялостно. "

Аз пак да попитам, какво толкова е казал този младеж?

# 50
То там е проблема, че колкото повече майката намила, че този младеж не става, толкова повече девойката го вижда като принца на бял кон...
Освен, че не разбрахме какви точно проблеми има с изказа, авторката така и не отговори какво иска да каже с това:
"изградила мнение за отношението му в една сфера, следователно не го харесва цялостно. "

Така е. Това е най-губещата стратегия в случаи като този.
Може младежът да е изразил неособено елегантно неласкавото си мнение към някой от често показваните по телевизията генерали, на който майката е върла фенка Stuck Out Tongue Winking Eye

# 51
Все си мисля, че ако й разкажеш как т.н. ти "приятели" се събират , пият, псуват и това не ти е интересно - тя ще те разбере.
  И моят син не си хареса класа в гимназията. Нивото им беше ниско за него. Само с 2 момчета се сближи и още си поддържат връзка. Даже приятелката му не е от онази среда. В началото се притеснявах - 8 -9 кл. Но после спрях да го мисля. Но винаги, като го питах какво прави този или онзи, получавах адекватен отговор  - пие, друса се, в лоша компания е.
На скоро ѝ разказах какво правят. Преди съм се събирала с тях по купони и прочие, но това не ми е интересно. В момента ме обвиняваше, че не съм отишла на партито за Нова година. Ами не ми е забавно, да се напивам, следователно да повръщам в легени, да пуша наргиле, цигари и така нататък. Но това тя не го приема особено. На мнение е, че аз мога да страня от тези неща, че никой не ме кара. Но не виждам какво ще правя на място, където правят неща, далечни от мен. Това тя не иска да го разбере. преди излизах с тях, ходих на партита, но никога не ми е харесвало това, което правят

# 52
Добре де, не може ли просто да не я уведомяваш, че излизаш с приятеля си и толкоз. Казваш просто, че излизаш с приятелите си, на което тя явно настоява и така си спестява главоболия. Тя няма как да дойде да ти свети през това време, нали? Просто трябва да бъдеш по-хлъзгава и дипломатична, след като знаеш, че с нея на глава не може да излезеш и толкова.
Не смятам за редно да я лъжа. Тя трябва да знае къде ходя. Не мисля, че един възрастен човек, ще лъже за такива неща.... Опитвам се да реша проблема, не да правя ситуацията по-зле.

# 53
Дали ще разберем какво му има на принца?
В пост по-нагоре съм обяснила, че няма никакви заболявания. Проблемът е в това как обяснява някои сутаации. Получават се двусмислици понякога.

# 54

Мненията им по дадени въпроси не съвпадат. И по този начин автоматично смята, че се различава и по другите въпроси.
Понякога не се изразява точно и се получават двусмислици.

# 55
Не беше отдавна, когато бях на твоите години (2015-2016). Мислех си, че ще те разбера, но не успях.  По какви въпроси по-точно спорят? Какви двусмислици говори чак толкова? Сега просто остана да си мислим, че приятелят ти е момче, което не обича да чете, след като няма други проблеми. Нещо такова ли се получава?  Не се обиждай, не знаем и ние какво да мислим все още.

От написаното до сега, то мога да ти дам съвет за приятелите. Тук подкрепям майка ти. Трябва да излизаш с много хора и да създаваш контакти. Разбирам, че не си харесваш тази компания, но не на всички купони се друсат и не всички злоупотребяват с алкохола. И аз мислех, че съм на едно по-извисено стъпало, като отбягвах тези мероприятия в училище, но накрая завърших и останах без приятели, с които дори само да се поздравим на улицата. Само да видиш как се кара лятото между дванадесети клас и първи курс без да излизаш с никого. Не го пожелавам и на най-големия си враг. 
Чак в университета ми дойде акъла, че не всичко е така, както си го мислим и представяме, и създадох много приятелства, и хубави спомени.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 04:12 от Aurelia7

# 56
Все си мисля, че ако й разкажеш как т.н. ти "приятели" се събират , пият, псуват и това не ти е интересно - тя ще те разбере.
  И моят син не си хареса класа в гимназията. Нивото им беше ниско за него. Само с 2 момчета се сближи и още си поддържат връзка. Даже приятелката му не е от онази среда. В началото се притеснявах - 8 -9 кл. Но после спрях да го мисля. Но винаги, като го питах какво прави този или онзи, получавах адекватен отговор  - пие, друса се, в лоша компания е.
На скоро ѝ разказах какво правят. Преди съм се събирала с тях по купони и прочие, но това не ми е интересно. В момента ме обвиняваше, че не съм отишла на партито за Нова година. Ами не ми е забавно, да се напивам, следователно да повръщам в легени, да пуша наргиле, цигари и така нататък. Но това тя не го приема особено. На мнение е, че аз мога да страня от тези неща, че никой не ме кара. Но не виждам какво ще правя на място, където правят неща, далечни от мен. Това тя не иска да го разбере. преди излизах с тях, ходих на партита, но никога не ми е харесвало това, което правят
И аз така разправях на майка ми, даже и си вярвах. Моето бивше гадже така ме откъсна от приятелите ми, след това пак по същия начин ме накара и фб да си изтрия. Единственото ми обяснение, че му се вързвах е, че бях на 16-17. Майка ми се беше притеснила как от днес за утре зарязах приятелите си, причината беше, че въобще не го харесаха, а и имаше защо, имаше много сериозни причини. След 6 годишна връзка той започна да си прави свой кръг от приятели, каза, че го задушавам. И какво стана заряза ме, аз нямах приятели, нямах среда, нищо... Толкова усилия ми отне, за да си създам пак отново някакъв кръг от приятели.

# 57
  • София
Никога, ама никога не съм позволявала родителите да ми се месят във връзките. Да изкажат (сдържано) мнение, да са готови да ме изслушат... ок. Но да ми се месят - никакъв шанс.

Дори да е най-големият пропадняк, ако не го разбера и осмисля сама, нито ще науча нещо, нито поука ще си взема, нито ще разбера с какво съм се разминала. Нали ако позволиш на вашите да те разделят с "принца" (в твоите очи), после тях ще ги мразиш, че са ти отнели "любовта" и цял живот ще си мислиш, с какво щастие си се разминала? Айде няма нужда. Човек понякога е полезно да си счупи главата, и ако ще го прави, да го направи сам, а не да обвинява друг, че му е разбил живота.

Човек така пораства и се научава да има собствена преценка, не може цял живот на закрилата на мама и тати да го кара.

# 58
  • София
Само че го има и другия елемент - идва един момент, в който му увира главата, но най-често на по-стари години, а още по-често когато самият той стане родител, и тогава се започва - "ти защо не направи нищо, защо не ме спря, как така остави този идиот да ми съсипва живота, аз с моите деца никога няма да направя така".
А от родителска гледна точка е по-добре човек да направи нещо, отколкото да стои отстрани и да гледа безпомощно. Родителят така, както не оставя детето си постоянно да пипа печката, за да си вземе поука това дете самостоятелно, така и като вижда, че детето му се впуска в опасни връзки, не стои и да си казва "то ще ви вземе поука", защото много добре знае, че често децата никак не си вземат поука, докато не я докарат до момент, в който нещата са извън всякакъв контрол.

# 59
  • София
Ако детето е възпитано да бъде самостоятелно, вероятността това да се случи е много малка. Никой зрял, самостоятелен човек няма да крещи и да обвинява родителите си за грешно-подбран партньор. Това е инфантилна реакция на някой, който е свикнал решенията да бъдат вземани вместо него и отговорността да е чужда.

Общи условия

Активация на акаунт