Родителите не харесват новия Ви партньор? Съвети

• 10 148
  • 169
  •   1
Отговори
# 60
  • София
разбира се, че може! Любовта е сляпа, особено при пуберите. Да, пуберите са инфантилни, те затова са пубери, а не възрастни хора. Най-големите каши ги забъркват заради "любовта на живота си" именно в тази възраст, защото ТОЙ е алфата и омегата, а родителите са онези задръстени хора, които никога не са обичали истински и изобщо не ги разбират нещата с любовта, а само знаят да ходят на работа и да гледат телевизия и да искат всичко да контролират. И после идва ред на нежеланите бременности. А възпитанието е само малка част от нещата. Както и да е възпитан един пубер, бръмне ли му голямата любов в главата, възпитанието вече почти не играе роля. Защото вече има ТОЙ до края на света. ТОЙ възпитава, ТОЙ знае всичко, ТОЙ я обича.

# 61
  • София
Не погледнах на колко е авторката, но останах с впечатление, че говорим за пълнолетни хора. При непълнолетните разбира се понякога се налага категорична намеса, но все пак съобразена с това, че след няколко години "детето" ще е пълноправен възрастен и трябва да бъде подготвяно за самостоятелна преценка.

# 62
Авторката няма 18 още. Партньорът, както го нарича тя, е неин съученик.

# 63
  • София
Разбирам, но в момента това дете е непълнолетно и за него отговарят родителите му. Ако това, същото дете, направи някоя беля, първо родителите му ще са във фокуса с въпроса "а вие къде гледахте, защо не сте упражнявали родителски контрол". Всяко нещо с времето си.

# 64
За каква възраст, за какво внасяне на яснота говорим. Тя даже не обясни какво има предвид под не се изразява, криворазбран е. В смисъл подиграва се, изразява крайно мнение по въпроси, по които майката е несъгласна... Напил се казал нещо... Обижда. За случая никой нищо не разбра, гадаем, а искаме мнение. Мнение за какво.
А принципно, да сама паднала сама се убила и кой каквото си направи, никой не може да му го направи. Стара истина, не откриваме тук топлата вода, да се правим на велики и назидателни. Айде няма нужда.

# 65
  • София
Е, щом е непълнолетна, тогава трябва да упражнят родителски контрол. Но ако техният контрол се изразява в забрани, хулене и викове, това няма да доведе до нищо градивно и има голяма вероятност дъщеря им да тръгне да прави напук. Подходът в такива ситуации може е решаващ не само за дадената връзка, а и за бъдещите такива.

# 66
Има нещо много гнило тук, щом така удобно се подминават някои въпроси. Явно и тя самата знае, че майка й е права, но не иска да го признае, защото момчето е 'голямата й любовв' и тя с любовта си ще го промени и ще покаже на всички, че грешат.Тея пасти съм ги яла...

# 67
Тя няма желание да променя него, а околните, в случая майка си, която просто не го разбира какво казва, защото той се изразява двусмислено и там е целият проблем. Аз поне това разбрах.
Авторката ми се вижда прекалено интелигентно момиче, за да си носи дълго вода от сто кладенеца в опит да се самоубеждава, че принца е принц и проблема е само в майка ѝ.

# 68
Тя няма желание да променя него, а околните, в случая майка си, която просто не го разбира какво казва, защото той се изразява двусмислено и там е целият проблем. Аз поне това разбрах.
Авторката ми се вижда прекалено интелигентно момиче, за да си носи дълго вода от сто кладенеца в опит да се самоубеждава, че принца е принц и проблема е само в майка ѝ.
Рационалната интелигентност не помага. Точно интелигентни жени съм виждал да правят най-големите глупости. При това жени с опит, които биха били безценни консултанти в този форум за решаване на чужди казуси.

# 69
На почти 18 е редно всеки да умее да отстоява позиции. Дотук не видях нищо отровно, нередно или плашещо във връзката. Млади хора, на 18 любов, майката не харесва момчето. Оскъдна е информацията(чак до аутизъм се стигна, което ми прозвуча нелепо),но няма как да гадаем. Според мен, казано директно, в очите на майката момчето вероятно простее. Моята майка е същата-чуе ли някого да се изразява неправилно, веднага коментира, не пред човека, де.
А може и друго да иска да каже авторката, но така и не се разбра с кокво точно младежът не е угодил.
От една страна майката може и да е права. От друга-не е най-правилна реакцията и. Това дете кога ще порасне, кога ще прави собствени преценки.

Рядко първите любови са особено подходящи, а дори и в най-подходящия си вид, рядко са приемливи за родителите.
Нека момичето да поговори спокойно, но решително с майка си и да отстоява своя избор. Но и да се отнася отговорно към ситуацията, все пак още е ученичка.

# 70
Казуса е изключително неясен.предлагам автолката да даде конкретен пример"...тя каза....той каза...Така ще може да получи адекватни съвети
Иначе и аз смятам,че подобна ученическа любов,много бързо ще пресъхне,като отиде да следва,особено в друг град.

# 71
Как може да се определи някой дали е интелигентен или не по един пост? Само това се чудя, най-малкото, че е на 17 и няма житейски опит, който да я предпази да прави глупости. Въпреки, че някой хора с опит пак правят глупости цял живот.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 15:04 от Jane122

# 72
На почти 18 е редно всеки да умее да отстоява позиции. Дотук не видях нищо отровно, нередно или плашещо във връзката. Млади хора, на 18 любов, майката не харесва момчето. Оскъдна е информацията(чак до аутизъм се стигна, което ми прозвуча нелепо),но няма как да гадаем. Според мен, казано директно, в очите на майката момчето вероятно простее. Моята майка е същата-чуе ли някого да се изразява неправилно, веднага коментира, не пред човека, де.
А може и друго да иска да каже авторката, но така и не се разбра с кокво точно младежът не е угодил.
От една страна майката може и да е права. От друга-не е най-правилна реакцията и. Това дете кога ще порасне, кога ще прави собствени преценки.

Рядко първите любови са особено подходящи, а дори и в най-подходящия си вид, рядко са приемливи за родителите.
Нека момичето да поговори спокойно, но решително с майка си и да отстоява своя избор. Но и да се отнася отговорно към ситуацията, все пак още е ученичка.
Да, това имах предвид. Изразява се неправилно, от което се появяват двусмислици. На този начин майка ми смята, че понякога ѝ се подиграват, което не е така. Във връзката няма нищо плашещо. Не лъжа, за да ходя някъде, не правя глупости. В няколко поста обясних, че момчето няма никакви заболявания и е напълно здрав. Благодаря ти за разбирането!

# 73

Да, това имах предвид. Изразява се неправилно, от което се появяват двусмислици. На този начин майка ми смята, че понякога ѝ се подиграват, което не е така. Във връзката няма нищо плашещо. Не лъжа, за да ходя някъде, не правя глупости. В няколко поста обясних, че момчето няма никакви заболявания и е напълно здрав. Благодаря ти за разбирането!
Добре де, дай примери, обясни по-точно. Как да ти дадем коректни съвети, след като шикалкавиш и ние трябва да правим догадки?

# 74
Не казвам, че има проблем в майка ми. Проблемът с нея е, че не харесва това неправилно изказване. Опитвам се да потърся съвет как да ѝ обясня къде точно е проблемът. Колкото до приятелят ми, опитвам се да му обясня и да му покажа, че понякога не се изразява правилно, което обърква околните.

Общи условия

Активация на акаунт