Облизвате ли биберона?

• 8 570
  • 213
  •   1
Отговори
# 135
Не съм го правила Naughty

# 136
  • София
Ние не признаваме биби, така че пред мен няма много възможни опции, но си мисля, че никога не бих "облизвала". Все пак  човешката уста е мястото, с концентрация от най - много микроби, а бебо все още няма никаква имунна защита. Колкото и да сме едно цяло, не смятам, че трябва да "гълта" слюнките на мама.  Sick Та, аз в началото не смеех по лицето да го цункам, какво остава облизани биби да му давам. Изваряване и това е! Никакъв лигообмен. Naughty

# 137
  • София
Никога не ми е хрумвало да облизвам залъгалката Shocked Винаги съм имала възможност да я измия, независимо къде съм била с бебето. Rolling Eyes

# 138
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Нито мисля, че е гнусно, нито че е нехигиенично, нито че можеш да заразиш бебето си с нещо.......това са кукувщини и превземки........най- много да му помогнеш да си изгради имунитет, ако му предадеш някоя бактерия..........не съм го облизвала, защото почти не сме ползвали биберон

# 139
Е как как?
Въпрос на елементарна хигиена е да си носите овлажняващи кърпички в чантата, 60 ст. струват, и при нужда да обършете бибата вместо да я лапате.  Shocked
Ай кент белиив, мислех, че темата е майтап.
Ауу! Ми тези кърпички от колко време ги има на пазара-2 год.? А преди 15 год. от корекома ли са ги купували майките? Аман от префънцунени изказвания! Crossing Arms

Забелязвам, че повечето облизващи имат деца под 2 годишна възраст. Laughing
За тях говоря естествено, не за преди 15 години, когато и памперси не е имало още масово.

# 140
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Никога не бих избърсала бибата с кърпичка........аз дупето не бърша от съображения за здравето му, камо ли биберона

# 141
Е как как?
Въпрос на елементарна хигиена е да си носите овлажняващи кърпички в чантата, 60 ст. струват, и при нужда да обършете бибата вместо да я лапате.  Shocked
Ай кент белиив, мислех, че темата е майтап.
Точно пък с кърпичките от 60 ст. не бих си избърсала дори моята лъжица(щото не ползвам биберон Mr. Green)Верно е "елементарна" хигиена Naughty

Моя син ги яде тия кърпички, тика си ги из устата, затова дадох такъв пример.
Добре, нека са Памперс и са от 4 лв.  Laughing Все там, смисъла е един и същ.

Няма да споря на подобни теми, напушва ме смях и ужас  Shocked

Всеки си гледа детенцето както прецени, затова подобни теми ми се струват даже излишни - незнам и аз защо се включих.

# 142
  • някъде
не го облизвам и не бих го направила Naughty

# 143
  • somewhere over the rainbow
Забелязвам, че повечето облизващи имат деца под 2 годишна възраст. Laughing
За тях говоря естествено, не за преди 15 години, когато и памперси не е имало още масово. 
Имам впредвид,че човека не е променял физиологията си от няколко ...хм...хиляди години. Та интересно ми е как преди 15 год. майките не си носеха мокри кърпички? Явно са били елементарно нехиенични? Е,какво пък, нали устите им не бяха толкова мръсни и гнусни,а децата не се заразяваха с к'ви ли не бацили? Joy Joy
По-скоро въпрос на елементарна хигиена е да не даваш на детето си да лапа точно пък мокрите кърпички. В наше село му викаме "Присмяла се кукичката на кривото дърво" Joy
А това дали темата са глупави или не,решаваме не ние Naughty Щом някой я е пуснал,значи не е глупава за него. От другите се очаква да отговарят и да съветват,а не да се правят на велики. Това е форумската етика-добро или нищо! Друго-здраве Peace

# 144

Всеки сам си решава, и си преценява, няма какво да си говорим друго. Крайни мнения не са нужни по никой въпрос.
Някои не оставят двегодишните си деца дори в стаята сами, други пък ги приспиват и излизат на заведение вечер - всеки си мисли.
Ако някой съм обидила с нещо моля да прощава.

# 145
  • Boston, MA
На мен ми се прииска да сравня колко от активно необлизващите и погнусени майки учат децата си на зъбна хигиена и миене още от първия зъб, и после да говорим за "заразни" кариеси.

И за сравнението за серопозитивността - ХИВ не се предава със слюнка, иначе щяха да продават презервативи за уста. Четете и мислете, и после излъчвайте.

На мен облизването не ми е метод за стерилизиране, но ми се е случвало. С кърпичка със спирт няма да избърша бибата на детето.

# 146
  • на село
Облизвала съм го  - да!
И какво толкова, това си е моето дете и моята уста, каквото си искам това ще правя.

Въх, сега погледнах колко са гнусливи всички,
само  аз ли  съм облизваща ?!...

# 147
Да, правила съм го, естествено по изключение, когато съм нямала вода...
И аз така.

# 148
Ти не знаеш ли, че като член на форума на светиците трябва винаги при излизане да носиш електрически стерилизатор, таблетки за студена стерилизация, вряла вода, студена вода и обеззаразители?И освен това трябва да научиш децата си от най-най-ранна възраст никога да не си хвърлят бибите на земята без  да са налице гореизброените  Mr. Green Peace
Извинявам се на авторката на темата за Офф-а

# 149
.

не бе,и аз си признах по-напред Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт