Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната ехография и какви са нейните протоколи?
Какви са препоръките за справяне с гаденето по време на бременност и какви могат да бъдат потенциалните проблеми?
Какви са протоколите за фетална ехография и кога се извършва вагинален преглед?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната ехография и какви са нейните протоколи?
Феталната ехография е неинвазивен метод за визуализиране на бебето в утробата с помощта на ултразвук. Протоколите варират в зависимост от седмиците на бременността. Обикновено се прави три пъти: между 12-14 седмица, 16-20 седмица и последната между 24-28 седмица. Този вид преглед позволява да се следи развитието на бебето и да се открият възможни проблеми.
-
Какви са препоръките за справяне с гаденето по време на бременност и какви могат да бъдат потенциалните проблеми?
За да се справите с гаденето по време на бременност, избягвайте храни, съдържащи киселини, като плодове и зеленчуци. Вместо това пийте билков чай вместо вода и избягвайте сладкиши. Консумирайте по-леки храни като варени картофи, ориз и препечени филийки. Вечерята трябва да е поне 3 часа преди лягане и винаги има нещо в стомаха, особено сутрин. Ако проблемите продължават, консултирайте се с лекар. Бременните жени с често гадене трябва да потърсят медицинска помощ, тъй като то може да доведе до дехидратация и други усложнения. Важно е да следвате съветите на лекаря си и да правите необходимите изследвания.
-
Какви са протоколите за фетална ехография и кога се извършва вагинален преглед?
-
Какви са препоръките за справяне с болки в ставите по време на бременност?
-
Какви са препоръките за справяне с киселини след повръщане по време на бременност?

Аз лично подобно отношение не бих търпяла
За теб най-важно в момента е да се стабилизираш, така че си вече за бой, че не взимаш по-сериозни мерки 

Оправяме каквото можем и както можем , боядисахме , тоци , работи ... нищо приспаднато .
, Дай БОЖЕ !!!
сред нас , радвам се че продължаваме да се множиииммм 

Доведи приятелката си , разбира се , бихме се радвали , Ъф Корс
Аз реших вече, утре ще се обадя в Шейново да се отпиша и до края на седмицата или в началото на следващата отивам с мъжо, който изяви желание да дойде с мен, във Вита да се запиша. Първо ще звънна, да питам каква е процедурата и отиваме. Днес определено гледам по-спокойно на нещата, доста изчетах из форума и определено мненията за Шейново са повече лоши, отколкото добри, и много от майките са се примирилили с положението за съжаление. За Вита прочетох само добри отзиви, което ме радва.
Знам , че звучи смотано , но мен и без друго винаги ме е било страх да ям гъби ...

дано да е за кратко. А и май нещо трудничко се организираме
пък аз се опитвах хем да се побера в автобуса, хем да направя място на жената след мен, която вероятно също бързаше за работа. После като му казах на мъжа ми той вика "Ти що не я ритна в кокалчето?"
Бе то беше достатъчно да я питам на висок глас - тя ако беше бременна с корема на пред ли щеше да минава или щеше като мен да се пази с ръка (та то това и пречеше май, че ръката ми беше пред корема) ма нали съм се зарекла да не се ядосвам. А пък и една се беше наакала в автобуса та добре, че бях отпред при шофьора та имаше въздух