ДЕКЕМВРИйското човече есента посреща вече!!!

• 10 460
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Добър пореден прекрасен ден!
 wavey

welcome на vesenceto_85 ! 

Здравейте мами!
Искам да ви попитам трябва ли да му мия зъбките и с какво? От кога започват да се мият с четка и паста за зъби?

Аз лично още не съм започнала да мия двете  Sign Exclamation зъбчета на Надето, но съм купила от аптеката Nenedent-baby комплект бебешка паста за зъби & четчица. Последната представлява напръстник със силиконови влакънца накрая. Срещала съм и само четчица от този тип, мисля, че на Nubi Thinking, но не съм сигурна. Та на кутийката пише: "грижа от първия до последния млечен зъб".  Немско производство е, което не е без значение. Мисля, че е хубаво да се почистват зъбките от самото начало. И аз ще почна в най-скоро време. thumbsup

Новото при нас е, че най-накрая Надето усъвършенства самостоятелното сядане от легнало положение.  smile3521 Мисля, че има и по-лесен начин, ама не й се бъркам.  smile3503

За втора седмица ядем ядене от детска кухня. Частна кухня е, казаха ми, че яденето се приготвяло във II градска. Удобно и хубаво е, че храната се дава в пластмасови кутийки. Пунктът ми е на 2 крачки. Яденето е вкусно, има си вкус на манджа. Засега (да чукна на дърво) съм доволна.  yes Вярно, има "гозби" с прясно мляко. Питах аз моята педка мога ли да давам на Надето грис с прясно мляко и тя отговори "то ще си покаже!"   smile3506 Е, аз дадох. Проблем нямаше.  newsm10

Много хубав ден на всички желая!!!
 newsm51

# 61
здравейте и от мен
вече се включвам все по-рядко, но какво да се прави - работещите майки са така  Sick. за сега се справям със съчеатването на всички функции, но всичко е за сметка на здравия сън.
иначе детето е добре, не си личи да й липсвам особено, а вечер наваксваме с игрите. после, след като заспи към 10:00 или 11:00 според зависи се почва офанзивата гладене-готвене-пране-простиране. и някъде между 12 и 2 лягам, сутрин физ-зарядката е в 6:15. и така всеки работен ден.
лошата новина, е че бавачката ми се излигави зверски и сега търся нова - излишно е да споменавам, че съм бясна.

иначе съм доволна, че съм отново на работа - харесва ми и ми прави впечатление, че майчинстото ме е направило много по-организирана и по-съсредоточена. даже имам моменти, в които си почивам повече на работа отколкото в къщи. наречете ме лоша майка, но такъв е живота, или пне моя. никога не съм се чувствала пълноценна катъо домакиня. само грижата за детето ми беше истинска наслада, но еднообразието на къщната работа ме смазваше психически.

и ми липсва времето за йога, което имах преди.

стига толкова за сега
цунки & гунки

п.с. добрте дошла на новата мама - дано ти е забавно при нас

и да почерпя виртуално, защото днес моята адриана става на 10 месеца

# 62
Здравейте мами!
Малкия спинка и аз използвам... smile3503 Значи мога и аз да си купя Nenedent-baby и да започна да почиствам зъбките!Благодаря за информацията!!!
Ние от седмия месец ядем храна от кухня и съм доволна,бебо я харесва,вкусна е,и наи-важното-нахранва се и цяла нощ спи!!! newsm44 А преди не беше така!
 no
Само не му давам боб и леща,защото знам,че не било хубаво да се дават!
Иначе яде всичко-цял ден ако му давам,цял ден ще яде... Misc Baby Bottle
Айде,ставам аз,че се размърда...друг път-повече!
Чао!
И целувки на бебешоците...  love001

# 63
лилит защо да си лоша майка мила, няма такова нещо, всеки се чувства на различни места добре, а както ти сама казваш , да се грижиш за ади те прави щастлива- е ми това е най важно. На мен също домакинската работа ми е досадна, но това е положението. Още 2-3 месеца и почвам и аз работа
мимиска и аз взимах от тази кухня храна , ти от кой пункт взимаш. Аз бях много доволна, много вкусно готвят. Ние от утре почваме да се храним от държавната кухня. Най накрая ни дойде реда
иначе мирелата си е още хремава, а нашата доки е болна и няма кой да я замести  #Cussing out просто нямам думи. решила окончателно че я сменям , не ми се занимава повече с нея
айде отивам , че мойта мома май се събуди
а забравих да кажа за зъбките
значи една приятелка ходи днес на зъболекар, че й се струваше, че малкия има бели петънца по зъбките, както и да е детето си е добре, но питала дали да чисти и как, зъболекаря й казал с кислородна вода и преварена. Прави се разтвор от двете 1 към 1 и с клечка за уши се мият зъбките
айде че ме вика Мирела

# 64
Привет и от мен!
Пиша на бързичко,че Борето ме чака за игра...
Първо Честит мини-ден на Ади!
Лилит,не си лоша майка,мен също домакинските задължения ме изморяват повече,откакто не съм на работа,но...какво да се прави.Един ден като се върна на работа сигурно ще искам да съм си вкъщи CrazyИ в двата случая има и хубави,и не толкова хубави моменти,важното е да сме здрави,да се грижим за дечицата си Grinning
Майче,докато Боби беше със запушено носле и обилни сополи,два-три пъти дневно,а сега ,само вечер преди лягане му мажа гърдичките с pulmex-baby.
Много съм доволна от това кремче-отпуши му се нослето и сополките значително намаляха,почти ги няма вече Peace
Сега да споделя нещо,което ме притеснява:от два дена забелязвам,че кожичката на палците на ръчичките на Бобчо се бели(все едно е имало пукната пришка/мазол-образно)Това липса на витамини ли значи,имам ли основания да се тревожа Sad Thinking

# 65
Зори мерси мила за съвета, още утре ще й купя и ще го пробвам  Hug

# 66
  • София
мимиска и аз взимах от тази кухня храна , ти от кой пункт взимаш. Аз бях много доволна, много вкусно готвят. Ние от утре почваме да се храним от държавната кухня.

И моето мнение е, че много вкусно готвят.  Yum Взимам яденето от читалище "Средец". Може ли да те помоля след няколко дена да споделиш мнението си за храната от държавната кухня, особено в сравнение с тази, частната? Много ми е любопитно, мерси предварително!    bouquet

# 67
аз мога и сега да ти ги срвня двете кухни, взимала съм за седмица и от държавната, една мама ми даде купоните си. Та единственото предимство на държавната е че храната е пасирана много добре, а има и още едно по евтина е .Иначе на вкус е ужаснаааа, само кремчетата са вкусни, но на бебка й беше харесала, сега ще я видим

# 68
  • София
mamamaya, благодаря!  Hug  Сега вече съвсем ме отказа да се пробвам за държавната  Wink

# 69
  • София
Здравейте.
От няколко дни не съм влизала във форума,защото доста ми се насъбра напоследък,а пък вчера за капак получих и цистит и ми е доста зле,имам много силни болки и от тая вечер започвам да пия антибиотик.Цяла сутрин се мотая по болници и мислех,че тук ще са малко по-организирани и че ще ми обърнат малко повече внимание,да ама не #2gunfire.Три часа вися пред кабинета докато лекаря ме прегледа и изпише антибиотик #Cussing out,а бях спешен случай.
Сега ми е доста смотано и не ми се пише,като ми се оправи настроението тогава ще се включа отново.
Гушнете и цункайте бебчовците от мен.

Последна редакция: ср, 04 окт 2006, 16:03 от Марти

# 70
Здравейте!
Да се похвалим - днес ставаме на 10 месеца!!!   Party Time

Благодаря на всички за поздравленията!
За зъбките и аз бях чувала за кислородната вода, май трябва скоро да организираме и тази дейност.
Марти, ти ми разби илюзиите - значи натам накъдето сме тръгнали всъщност не е по-различно... newsm78 Дано ти поне се справиш бързо с проблема  Praynig
Лилит, при нас отначало също не се забелязваше кой знае колко да му липсвам, но от известно време като се прибера от работа и единствено мен и баща си иска да гушка. Радва се и на други хора, но само при условие, че съм го гушнала. Вчера се дра 10 минути в ръцете на баба си докато се возехме в колата на път за вкъщи и чак когато пристигнахме и се докопа до мен се ухили до уши (а горката жена само дето на главата си не застана...). То са едни прегръдки, целувкии - много е сладък  love001
За глутена - аз го въведох след като Павчо стана на 8 месеца. Първо започнах с каша с ориз, овес и пшеница. Предполагам че има и само ориз и пшеница. Въведох я като всяко ново нещо и нямаше проблем. Сега ядем почти всички зърнени, а коричките хляб са му любими.
Мисля че пак прекалих.. Embarassed
Пожелавам на всички болни мами и дечица да се оправят много бързо! Приятна вечер!
 Heart Eyes

# 71
  • Габрово
Здравейте! Hug
Включвам се набързичко, за да поздравя всички за мини рождените дни (все повече наближава големия ден  Grinning )
Ние използваме максимално последните хубави дни и все сме по разходки. Сашо е все така палав и не се спира на едно място. Научи се да се кара както ние му се караме - "А-а-а-а-а". Започна да проявява и капризи, последните два пъти отказа да яде овесените ядки. Аз слагам обезсолено сирене в тях, а сега се чудя как да ги приготвя, за да му са по-вкусни  newsm78
Зори, а той лапа ли си палчетата? При Сашо се получи така от постоянното пъхане на пръстите в устата, но на моя приятелка проблема беше по-сериозен и се наложи да мажат с някакъв крем на д-р Тайс. Помня, че тя ми каза, че докторката й се скарала, че не е отишла по-рано, така че една консултация с доки няма да навреди.  Peace
За зъбките - на голямата ми дъщеря купих детска четка за зъби  и й давах да я лапа и дъвче. Тя беше супер доволна, че има нещо като моето и може да прави като мен. Мисля така да постъпя и с Александър в скоро време.
Това е от мен - спокойна нощ на всички!  Hug

# 72
  • София
Здравейте!
 wavey

Надето днес навършва 10 месеца!  newsm68 newsm44 newsm68

Леле колко големи бяха в представите ми бебетата на 10 месеца, когато Надето беше на 1-2-3.  smile3521

На всички празнуващи днес мини-наборчета, както и на всички, които тези дни са подкарали или започват да карат 11тия месец -
много здраве, късмет, усмивки и любов!!!    Kissing Heart  bigdance2 Kissing Heart

Прекрасен слънчев ден!!!
  love001

# 73
  • София
Здравейте.
Честит 10-и месец на бебоците,които вече са ги навършили и на тези които днес ги навършват.
Аз днес съм малко по-добре и ще драсна няколко реда.
jenymama,в интерес на истината аз отидох в тази болница,защото там раждах и в АГ-то ме носеха на ръце,но явно си зависи от лекаря.Иначе на здравното осигуряване шапка им свалям.Лекарствата за бременни и деца са безплатни,а възрастните плащат само 10% от стойността на лекарството.
vesenceto_85,аз също мисля да купя Ненедент-а и като му поникне още някое и друго зъбче (сега си има само едно) да започна да му ги мия Laughing.
lylyth,браво smile3501,че успяваш да съчетаеш толкова много дейности.Винаги съм се възхищавала на такива майки като теб.А относно дом.работа не я мисли.На мен също ми е много досадно да я върша.
Научи се да се кара както ние му се караме - "А-а-а-а-а".
Нуше,Дани и нас ни строява в две редици  hahaha и е много сладък като започне да нарежда на неговия си език Joy.
Отивам да го храня.
Чао   bouquet.

# 74
Здравейте и от нас!
Да почерпим за празника и да поздравим и другите мацки минирожденнички-Катето, Маги и Надя и кавалера Даниел на мама Dema(която съвсем изчезна)

Иначе ние сме добре! Калина расте, прави разни щуротии, и постоянно иска да я държа за ръцете, а и тя да крачи бодро сред дечицата в квартала...все неща, които правят всичките ни щурачета! Laughing
МЕн ме тресе треска, защото от януари до април трябва да започна работа, още не е ясно точно кога - и сега търсим детегледачка или ясла...не ми е приятно, но се налага...
Е, не мога да си изкривя душата и да кажа, че не ми се работи! НО не и с цената да съм далече от детето си по цял ден - точно в момента, в който тя открива света, но...
Ами това е засега!
Поздрави от нас!
И никакви болести и депресивни настроения!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт