ДЕКЕМВРИйското човече есента посреща вече!!!

• 10 467
  • 280
  •   1
Отговори
# 165
Аз ще пиша по-късничко, защото имаме гости за мача, но да се похваля:)
Тази нощ ни споходила феята на зъбките и така - вече сме приети в отбора на озъбилите се , хах:)) Днес вече след 2-седмични мъки проряза, обаче стана по-неспокоен човечеца...
Хайде по-късно или сутринта ще се включа по-дълго:)

# 166
Яни,честито ви зъбче!

Утре и аз ще пиша повече,а сега да ви почерпя виртуално,че Бобчо вече е на 10 месеца!

# 167
Абе, хора, извеждате ли децата в това време? При нас от вчера духа гаден вятър Confused. Уж не е много студено, ама като перне през лицето и ти замръзва усмивката. Вчера нямаше да извеждам Стени, обаче по едно време и двамата изкукахме и все пак го излязохме. Да, ама на него му измръзнаха и ръчичките, и нослето беше студено и зачервено, и бузките (то и на мен де, ама мен кой ме мисли). И днес май наистина няма да излезем Sad. Иначе вчера ми дадоха идея - да слагам дъждобрана на количката, ама ми се вижда малко странно да го разхождам така - като подпохлупак...  newsm78 Ама пък знам ли може да е вариант наистина... newsm78

# 168
  • Добрич
Добро утро от мен!   bouquet
Как сте, мамчета в тоя стуууууууд?  Mr. Green
Честити 10 месеца на Бобчо! Да ви е жив и здрав сина, Зори, и много да ви радва и по-малко пакости!   Hug
Честит първи зъб на Жорката! Ей, най-после и вие в отбора, мила Яни!  Wink Да са бели и много здрави!
Аз да взема да изпълня обещанието си за дългия пост с отговорите на въпросите на Хотмама.  smile3521
Абе, Елси, тоя Стени направо ме уби! Цяло кило!?!?  #Crazy Браво на него, ама той като бебе не качваше по толкова май?  newsm78 Да ви е жив и здрав и да продължава така да си хапва кухнята. Впечатлена съм и от 79-те му сантиметра. Бравоооооооооо!  Hug Heart Eyes  bouquet За сухарите - ами Борката не яде попара, а кухнята става и без сухар да я давам, та, не яде. Обаче яде др. глупости от сорта на кроасан/ без крема естествено/, солети, кори хляб.  Wink
Противогрипна ваксина - Аз няма да слагам на Борката, че да видим.
РД-то, още не сме говорили по този повод, че при нас е далечко и не е останало от другите приказки да седнем да нищим и това.  Wink  Mr. Green Сигурно ще е в някое заведение във Варна с близките. Деца, едва ли ще каним. Много са малки, че да разберат какво точно става, според мен.  Laughing
Прощъпулника - както знаете вече го направихме. Омесихме една содена питка. Наредихме предметите на една ниска масичка, заедно с питката и сложихме Борис до масата и просто чакахме да си вземе един или два от предметите.  Party Няма как да търкаляме питата и той да тича след нея, щото той едва се пусна да направи три крачки сам, та, камо ли да бяга.  Mr. Green Както писах и аз знаех, че се прави когато детето ходи добре и самостоятелно, но обичая тук бил на първите крачки. Всички така казаха и ме склониха.  Mr. Green След това тичах като гледам да не се спъна и раздавах на съседите от питката. Това е.  Laughing
Любими играчки - ами, нямаме. Най-дълго се занимава с неща, които не са играчки - дистанционни, мишката и клавиатурата на компа, ключове, шишенца разни, картонени кутии и т.н.
Др. дете - ами и двамата искаме, ама сега само се шегуваме с това. Не сме мислили сериозно, но определено искаме, ако е рекъл Господ.  Laughing
Зъби - за сега 5, ама много лиги, много нещо, та, очакваме всеки момент да изкочи от нейде и 6 - тия.  hahaha
За студа - обувки все още нямаме зимни и ходим с проходилките като отдолу има дебел чорап. Взехме му един космонавт, но искам и дебело яке и дебело панталонче да вземем тези дни.  Laughing Кремче за студ ще взема на Нивея, щом Елс го предлага - няма да сгреша.  Hug Heart Eyes  bouquet

Хайде толкова, че да не се отегчите.   bouquet
Приятен ден!  Hug

П.П. Писали сме с Елс заедно.  Laughing Мила, аз вчера го изкарах за цели 4 часа, ама намръзнахме и двамата. И Борис беше със студени нос и бузи, а на ръцете имаше ръкавички и не бяха кокалчета, ама пак си бяха хладни.  Mr. Green Днес ще е за по-кратко.  А, за дъждобрана - Борис не иска да седи под него и веднага го маха, така че при нас това не е възможно.  Hug Heart Eyes

# 169
  • Бургас
Добро утро и от нас!
Къдрокоска, и при нас е голям студ като навсякъде вече, че и вятър духа. А сега гледам, че слабичко вали. Пак ще се екипираме здраво за кухнята. Наистина дъждобрана е голямо удобство, ако го търпи бебчо. Инес обикновено заспива като излизаме, така че не се сърди на дъждобрана засега. Вчера сложихме зимната шапка, която наскоро и купих. Много е готина и топла, ще ви пратя снимка после. Сега търсим ръкавички, но все комплекти продават с шал и шапка, а на мен не ми харесват.
Елси, аз давам по 1 сухар, слагам го в супата вечер, иначе манджата е гъста и си я яде така.
Янич, честито първо зъбче! Добре дошли при озъбилите се бебоци! В началото така си харесвах беззъбата усмивка на Инес, сега със зъбчета е още по-сладурско, ще видиш! Пази се от хапане, че мама е най-сладка! tooth
Зори, честити 10 месеца на Бобчо!
Хайде до скоро, че трябва да се стягаме за кухнята.  chef

# 170
  • Варна, морето и сините вълни!
  bouquet  bouquetЧестит рожден ден на Деси бабмбина!  bouquet  bouquet

newsm64 newsm64 Честито и на десетмесичковците!

# 171
  • Бургас
Ето шапката и манекенката. Не знам как да я смаля, извинявам се за огромния размер.

# 172
  • Добрич
Саниииии, направо е страхотна Инес и шапката, де.  Joy Да ти е жива и здрава, а шапчицата да я топли през студеното зимно време.  Peace Hug

# 173
Привет, момичета! Не съм забравила за обещания снощи постинг, но днес и двамата ме побъркват - Жоро е кисел поне за 3ма, Габи започна адски да кашля и не мога да си събера мислите и да напиша 5 реда сносни....
sanimama, Инес и шапката са страхотни:) Шапките (чорапите и чорапогащниците Mr. Green) за дечковци са и моята страст тази есен:) Купих на Жоро 2 засега, които много ме кефят как му стоят, но за Габи не мога да намеря точната шапка:)
Елс, аз слагам сухар (1 брой) само в супата, която взех да давам вечер. Много съм доволна от храната в кухнята.  Попарата Жоро не я тачи, предпочита кус-кус, но му правя само в събота и неделя, през седмицата караме за закуска с кърма....
За друго дете - не влиза в плановете ни, макар че много би ни се искало, но причините са комплексни - финансови, здравословни (изтъняла матка имам след 2те секциа и д-рът не дава и да мисля за трето), та така - ще се задоволим с 2.
За обличането за навън - ами ние в момента не излизаме много поради обясними причини, но когато се случи - чорапогашник, панталон, обувки, боди, блузка, яке и шапка. Какво ще правим зимата - не знам. А и Жоро хич не му се стои вече в количката.
Жоро ми е обиден и реве, бягам засега.
Честит рожден ден на деси бамбина, която се загуби от доста време !
Честито на порасналите момичета и момчета!

# 174
  • София
Честит Рожден Ден на Деси!
Честит 10-ти месец на Бобчо!
Честито първо зъбче на Жорката!Да са много здрави.
sanimama,Инес е една малка кукличка Heart Eyes.
За обличането.Слагам му боди с дълъг ръкав,отгоре блузка и яке,а на краченцата обувам чорапогащник и дънки и задължително слагам и обувки.

Иначе вчера ми дадоха идея - да слагам дъждобрана на количката, ама ми се вижда малко странно да го разхождам така - като подпохлупак...  newsm78 Ама пък знам ли може да е вариант наистина... newsm78

Когато духа силно,а ми се налага да изляза така правя.Дани не му обръща внимание и за щастие не го дърпа.

# 175
Здравейте мами!Бързам да се похваля,днес моето Иви се пусна и направи 2 крачки самичак![/color]  newsm44 newsm44И ние влизаме вече в "отбора на ходещите"! smile3539
Ама мисля да направим прощапулника малко по-нататък,като е по-стабилен!
Вчера станхме на 10 месеца! newsm44
Иначе сме добре!Бяхме малко сополиви,ама бързо ни мина! smile3503
Не излизаме много,защото при нас има много вятър,но като се наложи му обличам боди с дълъг ръкав,чорапогащник,чорапки,обувки,блузка,дебел панталон,яке и шапка!Казаха ми,че е много и ще го изнежа,ама...студено е ... newsm78
Днес като го къпех игра,игра по едно време дълдиса в коритото,и сега спи като "къпан",много се измори! smile3521
Зъбките ни са 8,даже педиатърката каза,че сме напред с тях,и децата на годинка имали 8 зъба,но няма лошо!
Тежим 10,500 и сме 75 см.
Не му се стои вкъщи,но няма накъде... Weary
Вчера му взех DVD с детско филмче,но го гледа точно 5 минутки! newsm12 А когато има реклами...все едно го няма,много ги харесва! smile3503
Ами вече ще ви кажа Чао,и лягам малко,че утре ни чака нов ден с нови изненади!  girluu
Целувки на всички бебешоци,да слушат и да ни радват все повече и повече!  love001
Чао! 55

# 176
Ох,успях да се добера до компа  #Cussing out Мъжо почива пет дни и реши да прави на половиното поделение ДВД-ита с игри  #2gunfire .А сега пиша като мишка,защото малкта се събужда и от тракането на клавиатурата ooooh!
Та първо подред:
Честито на всички проходили  Hug Пожелавам ви безаварийно тичане  smile3539 smile3540
Честит първи зъб на Жорката  tooth !Дано всичките излязат неусетно за мама Яни  thumbsup

Честит Рожден Ден на Деси!   bouquet   bouquet   bouquet
Сега започвам да отговарям на мнооожеството нтересни въпроси  Peace
храненето,ами да ми е живо и здраво дтенцето добре си похапва Hug На последната консултация бяхме 10.200кг. (има ли по тежка мома от нас  newsm78 )Та,хапва всичко което и предложа и за сега не е мухната.Предимно апваме храната от кухнята,а за закуска и правя попара(с два сухара,масло и сирене),кус-кус,грис със сирене или грис с банан.Понякога слагам сухар и в обедното миню(ако е редичко).
кърменето,все още се кърмим,но докога не знам.Иска ми се поне до годинката,а след това ще видим.Сутрин в 6ч. и вечер в 20:30ч. са ни сигурните кърмения,а през ноща зависи 1,2 или 3 пъти(зависи от събужданията и)
за съня,ами спим мнооого трудно.Люлям на ръце,ходя из стаята като замаяна и пея песнички.вече съм станала  #Crazy  #Shocked Докато издържа и съвсем не се стопя(за сега съм 51кг.)
противогрипна ваксина,няма да правим  Naughty
Рождения Ден,ами все  още се надявам за него да сме в Италия(Сицилия) и да го отпразнуваме там с мама и тати,а като се върнем да направим още един със роднините на мъжо.В бъдеще ще се решава този въпрос   ooooh!
прощъпулник,ще направим когато проходи и може би ще бъде нещо като на Борко.Както Елито каза,тук традицията(поне и за мен) е като проходи веднага да е ритуала с питката и да се наредят предметите.Но иам сякакви луди работи,примерно гледах едни снимки на едно познато дете и то беше още в паяк,но все пак му дадоха табла с предмети,понеже вече било на годинка  Thinking А една друга позната каза че сложила на детето си цигари  #Crazy
любима играчка,ами нямаме,както повечето и на нея и харесват телефони,мишки,кабели и цифровото фото  ooooh!
за второто дете,и двамата искаме,но кога ще го заплануваме не знам.
санимама,Инес е голяма сладурана с тази шапка.И аз много харесвам шапки и вече имаме три,но кой да ги държи на главата си  Crazy
думички и игри ,знаем около 10 думички,а за игрите и на мен много не ми е ясно н какво трябва да се учи едно дете на 10месеца  Thinking Но аз я научих да мирише цветята и парфюмите(и сега като иска  едно от двете неща и почва да мирише,за да я разбера какво иска  Joy ),научих я като пея хей рачички и скрила баба(за мишлето) да ги показва с ръце,също показва как се кара мама(с пръст),къде в стаята се намира тик-так,приспива куклите и им пее песнички,прави браво,колко е голяма,маха за чао,даа ръка за здрасти,дава целувка и долу-горе е това.А любимото ми е когато с баща и се целунем и тя ни гледа и си отваря устичката ичака и нея да целуним  Hug А днес ми направи впечетление чекато види на някой филм да сецелуват и ги гледа с интерес(какво ли си вика "аха,това ми е познато''  hahaha) Иска ми се да я уча още,но вече не знам на какво  Thinking Споделете и вие  Peace
Сега си задавам и мойте въпроси  Blush и си лягам.
Има ли някое дете сповече от 8 зъба? Кога всъщност трябва да се появят другите  newsm78
Включватели нещо в къщи,което да топли  hahaha Ние включваме радиатора вече една седмица(голям бъхър)
Исках и още нещо да питам,но изключих  Banghead
Лека вечер  smile3524

# 177
Честито прохождане и на бебе  Иви   Hug

# 178
  • София
Здравейте!
 wavey

Има ли някое дете сповече от 8 зъба? Кога всъщност трябва да се появят другите  newsm78

Галче, ето тук има подробна информация за зъбките, реда на поникване и т.н.   Hug

Санимама, да ти е жива и здрава манекенката!!! Ама страхотни очички имате!!! (тпфу-тпфу-тпфу!!!)   thumbsup

Мъжът ми уж и той иска, но пък някой път прави едни такива изказвия дето почвам да се чудя дали наистина иска – не можел да си представи да обича друг колкото Стени и т.н.

Ех, Елс, колко познато ми звучи това... И да не си помислиш, че съм го чувала от мъжа ми?  Naughty  Това съм го преживяла. Когато бях бременна с Надето, до последно не можах да свикна с мисълта, че ще имам още едно бебе (направо не мога да си простя загубеното врме, но това е друга тема). И начинът, по който разсъждавах, беше следният: "момче не искам, а момиче си имам".  newsm78
Ела ме виж сега... Като ваденка съм се лепнала за Надя.   Embarassed   Добре, че децата го оправдават с ЕГН-то ми, та са малко по-благосклонни в подигравките  hahaha

Честито на новото попълнение на проходилите!!!   bouquet  Аз давам на Надето 1 месец и ние ще сме сред самостоятелно придвижващите се на 2 крака...  running

Heart Eyes

# 179
Е, това вече си е друго нещо...
Аз не че имам какво да напиша, но се радвам на чуждата активност  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт