Раздяла заради друг мъж

• 18 216
  • 583
  •   1
Отговори
# 240
Този мъж, който не ти е наел квартира за теб и детето, наел адвокат и събрал багажа ти... след две години секс с теб... Това ли е новият ти мъж? Старият е цвете. Поне Ви иска.
Жал ми е как се подценявате.

# 241
Този мъж, който не ти е наел квартира за теб и детето, наел адвокат и събрал багажа ти... след две години секс с теб... Това ли е новият ти мъж? Старият е цвете. Поне Ви иска.
Адвокатът, при който имам среща след няколко дни го проучи, уреди срещата той, както и ще дойде с мен.
Предложил ми е да живеем заедно и да го обмисля в неговия дом. Квартира не ми е наел, но е заявявал готовност да ме подкрепи, колкото може.
За изнасянето с багажа е имал такива идеи. Но понеже не четете всичко и затова давате такива непотготвени коментари. Най-мъжката постъпка ли е да дойдеш да събереш багажа на някой, да набиеш бащата пред детето му, което всъщност изобщо не иска да тръгне от там?

# 242
  • София
Забравете мантрите за това как бащата бил алкохолик и т.н., пък тя като се изнесе при новия мъж с детето ще е цялата в бяло! Това, което ние четем тук е как изглежда бащата в нейните очи, а не какъв е в действителност, нито какъв ще изглежда като започне делбата на детето (да, именно делба, ако тя реши официално да иска детето да е при нея и всички други формалности, а той хич не е навит да й ходи по акъла). Да не ви цъфне изведнъж един мъж, който не показва и следа от описаното от нея, а гладко избръснат, с костюм, с работа, че и със собствено жилище (което за него ще е плюс), а тя се окаже в положение да отговаря на въпросите къде живее, с кого живее. Ако не се споразумеят помежду си, циркът ще е пълен.

# 243

Е, как, мечтата на всяка, която не е доволна от брака си и няма пари да напусне мъжа си - да срещне принца, който дотолкова ще се влюби в нея, че ще я обсипе с подаръци и ще ѝ предложи на тепсия жилище за нея и децата, където да живее в охолство и без разни неприятни семейни битовизми, които ще бъдат премахвани от принца още в зародиш.

Да не мислиш, че всички мъже не си знаят парите и все едно е пари за семки да наемат жилище на любовницата, докато си посрещат собствените разходи?

Ти сега си млада и вероятно хубава, харчиш се сред заможните чичковци, ама мини 30-те, сдобий се с 1-2 деца, и да видим вълшебната ваджайна дали ще е достатъчна, че всеки, получил достъп до нея, да ти наема жилище.

# 244

Ако нещо изкуфея и се докарам до подобен бъркоч, бих ги оставила да си живейкат двамата (мъже). Със сигурност ще им е по-спокойно така. Wink

# 245
  • София
Това как ще изглежда, когато започне делбата, зависи от това, какви ресурси има. Щом е алкохолик, който се разтреперва преди да си вземе дозата - дали ще успее да се яви спретнат и трезвен? Ако има работа от дъжд на вятър, съответно не е на трудов договор - как ще докаже доход? По същата линия, дали ще има пари за добър адвокат? Шансът е тия приятелчета, които му осигуряват пиенето, да му осигурят връзки и пари за адвокат, който да понагласи картинката. Но авторката също ще има адвокат, а една зависимост не се оправя с малко пари и нов костюм.  Ако се остави да я води страхът, цял живот ще си слугува вкъщи пренебрегната и незадоволена, докато детето се учи, че чашките от обяд са норма, лентяйството също, а мама е лоша, ако изрази някакво недоволство и има някакви претенции.

Забравете мантрите за това как бащата бил алкохолик и т.н., пък тя като се изнесе при новия мъж с детето ще е цялата в бяло! Това, което ние четем тук е как изглежда бащата в нейните очи, а не какъв е в действителност, нито какъв ще изглежда като започне делбата на детето (да, именно делба, ако тя реши официално да иска детето да е при нея и всички други формалности, а той хич не е навит да й ходи по акъла). Да не ви цъфне изведнъж един мъж, който не показва и следа от описаното от нея, а гладко избръснат, с костюм, с работа, че и със собствено жилище (което за него ще е плюс), а тя се окаже в положение да отговаря на въпросите къде живее, с кого живее. Ако не се споразумеят помежду си, циркът ще е пълен.

# 246
Е, не, Анди, съдът не гледа брадата му или костюма, а писмените доказателства (напр. за доходи) и свидетелските показания (как се грижи за детето и т. н.).  Нищо сигурно няма (изходът на делото няма как да е сигурен на 100 %), но аз лично доста вярвам в съда, че ще вземе правилно и разумно решение. Мисля, че кой с кого спи, няма да го впечатли неописуемо, а ще гледа кой какви грижи има ресурс да полага за детето. Също така съдията ви напътства да се разберете помежду си, и само ако категорично му заявите, че не можете, тогава решава. Защо не можете... няма ли шанс... вие си знаете. Не да останете заедно (никой не ви кара!), а да се разберете за детето като загрижени за него хора.

# 247
  • София
Дори не е нужно да има много добър адвокат, а да е малко по-хитър. А тя, ако направи няколко грешни стъпки, ще налее вода в неговата мелница.
Аз винаги се отнасям леко подозрително към такива крайни описания, когато става въпрос за семейни проблеми, особено когато вече има трети в картинката. Разбирам да нямаше трети, а да имаме просто една жена, която е добра съпруга и майка и да е попаднала на мъж-алкохолик, който не се грижи за нищо. А вече от две години почти има трети, има лобювна история, мечти и желания, които действат като увеличително стъкло и правят омразния съпруг още по-омразен, пиенето на една ракия на вечеря се превръща в половин бутилка, приказките с други мъже пред блока става алкохолизъм и т.н. А сега и не я пуска да си ходи при голямата любов.

Лорелада, хората не обичат да се намесват в семейни циркове, особено ако самите те могат да се покажат в лоша светлина. А и при едни спорове за дете, се намесват и ОЗД, така че не е само "той каза - тя каза". А бащата не проявява признаци на желание да се разберат, ако дори половината от написаното от авторката е вярно. Не за алкохолизма, а за думите, които й е казал.

# 248
А, то зависи и тя как е подходила.

# 249
  • София
За хитър не знам, но явно е манипулативен... съмнява ме обаче тия евтини манипулации, които минават пред жената, да минат пред съда.

Иначе разбира се, че винаги призмата е изкривена. Но дали и ти не надценяваш изкривяването заради третия, дали не пренасяш някакви други истории върху нейната? В крайна сметка затова има съд, който ще гледа доказателства, както и ще изслуша и двете страни.

# 250
  • София
Случаи като нейния с лопата да ги ринеш, нищо изключително няма в него. Стигне ли се до спорове за детето и доказателства, свидетели и не знам какво, пиши ги вече нещата излезли от контрол. Единственият начин да ограничат щетите най вече за детето, е да се договорят помежду си. Но това рядко се случва, защото и двамата родители са твърде заети със собствените си емоции и желания.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 09:06 от Andariel

# 251
Отвратителни коментари прочетох тук. Жената има нужда от подкрепа в момента, а тук се изля баси помията. Човекът вече е започнал да манипулира детето, няма да спре,така че не виждам връщане назад. На него може дори да не му пука особено за детето, но го прави за да задържи жена си, защото иначе ще трябва да си търси работа пък и за да ѝ е гадно.

# 252
Ми той човека може да се е пропил, като е разбрал че жена му изневерява.
К'во, всички сме хора и мъже, и жени, и такива неща ни събарят.
Казах му преди празниците, вече го казах. Месец да има. Нали не смятате, че някой за месец може да добие такъв тренинг и да абсорбира такова завидно количество алкохол и да е свежарка всеки ден? Аз не съм въздържател пия по чашка, доста съм пила в компания, когато нямах дете и сега си позволявам винце чашка две понякога... Но бога ми, това е количество, което не бих могла да изпия... Особено всеки ден...
Моля ?!?
Казала сте му преди празниците и очаквате човекът да е съгласен да отведете детето му ?

Дайте му време на човека да свикне с мисълта, той още е в шок сигурно, пияница или не, той е човешко същество, това е синът му и по реакцията му съдя, че той го обича.
Само психопатите могат да сложат край веднага без да им пука за чувствата на другите. На хората по принцип им трябва време за раздялата с обичаните хора! Трябва им време да се справят с травмата и болката. Дайте време на човека да свикне с мисълта. Дайте време и на детето.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 10:34 от buttercake

# 253
Не е работа на новия мъж да й събира багажа и да й урежда час при адвокат. Това е решение, което всеки си взема сам. Достатъчно е той да я подкрепя.
Коментарите по темата, в по- голяма си част са много злобни и заядливи. Не разбирам защо.

# 254
Тука вече много се разводни темата и започна да се коментира колко е истинно.
Не знам защо някой реши, че не след като не съм имала 8-часов работен ден, значи съм се вяла. От 8.00 до 18.00ч с 2 или 2:30 са почти осем часа. Говорим за активна и натоварваща работа. Без пауза за тези часове, освен на обяд с деца с тежки увреждания и поведение, където едно разсейване може да коства нараняване. Не знам и каква работа за допълнителен доход можеш да намериш в часове от 12.00 до 14.00 примерно. Ако някъде е имало такава, аз не съм я открила. Обясних, че вече работя на друго място, точно заради натовареността и това, че се прибирах късно докато пропътувам. Сега имам възможност за допълнителни доходи и да се прибирам по-рано.
Относно това, че съм въртяла любов в обедната: честно не виждам нищо лошо. Особено, ако това не е касаело времево или финансово моето дете. И не съм ползвала време, в което мога да съм с него. Не съм влизала в лъжи и обяснения защо излизам, защо закъснявам и защо ме няма. Всеки има нужда от нежност, разговор и подкрепа. Било то мома или майка. Майката не е по-малко човек.
С последното изказване ще предизвикам много негативни коментари, но не се срамувам. Не бих употребила думата изневяра за тази ситуация. Изневеряваш на някой, който е с теб. Някой, който физически няма контакт с теб от години, като присъствие изобщо го няма, и започва да разговаря(заяжда се и обижда) активно с теб едва когато вече губи контрола и му се изплъзва ситуацията, а преди това не е пожелал да обърне внимание на "дуднянето" на няква тук жена дето се разхожда и прави нещо, незнайно и той какво, то този човек не може да претендира да бъде част от семейна единица, на която "половинката му" е нанесла щета.
А ти колко време наведнъж си мислиш, че отделят семейните, работещи допълнитепно от вкъщи, ако не са изрично обвързани с работно време заради пряка работа с клиенти? По 1-2 часа в делнични дни и още няколко часа през почивните правят спокойно 20 часа седмично, половин работна седмица. Работила си със деца с увреждания, ама детето ти, когато поиска, е идвало при теб, че е и прекарвало много време с любовника? Кой всъщност го е транспортирал детето при теб - пияният му баща или ти си ходела да го вземеш от ДГ или училище, чупейки се от извънредно натоварената си работа, оставяйки децата с увреждания на самотек или мъкнейки ги с теб до училището на детето? И ей така, учителите са нямали нищо против детето да отсъства от занятия без уважителна причина? И наистина ли си мислиш, че учителите започват работа на 15 септември, с показването на тоалетче на първия учебен ден, а няма преди това работен период за изготвяне и одобряване на учебни планове, графици и р.? И то новоназначена учителка с нулев опит започва на 15 септември? Че и в 14 часа шапка на тояга, приключва?

Общи условия

Активация на акаунт