Раздяла заради друг мъж

• 18 210
  • 583
  •   1
Отговори
# 90
Авторката, аз на твое място бих рискувала. Нямаш кой знае какво да губиш. Децата се нагаждат много бързо към ситуацията. Много често вторите бракове са съвсем успешни. Много често вторите мъже гледат децата по- добре от родните им бащи. А ако не станат нещата, продължаваш да си живееш живота. Няма драма, това са нещата от живота.

Това е вярно. Колко му е един брак, а и без да рискуваш едва ли би настъпила промяна.  Неприятното е, когато се налага да се прикачваме от единия мъж на другия, особено когато си носим и проблемите  със себе си.

# 91
Не бих влачила дете при нов мъж.
Като не те кефи сегашния, квартирата и толкоз, с детето.
Наистина си като маймуните от един клон на друг.

# 92
  • София
Няма драма? Драма има,
Скрит текст:
но възрастните не искат да я виждат, защото им пречи на любовните планове. Като мине първоначалната еуфория от новото семейство, започват да се разкриват и драмите, които са отричани преди това. Просто всеки иска това, което иска - всичко. Едно е да си в ролята на Чичо Минчо, друго е да ти цъфнат жена и дете в къщата и да трябва да се съобразяваш с всяко хленчене, кога е на училище, кога е болно и любомата се изнервя от проблемите с бившия, и се започват разправии за разходите...
То пък щото ако авторката се откаже от раздялата със сегашния, ще е много ползотворно детето да израсте в среда, в която мъжа едвам дочаква 11-12ч. на обяд и да си сипе едно, че чак и разходка отказвал, ако ще се "проточи" след обяд, че щял да си изпусне дозата. Играел настолни игри с детето и ...чашката, ако и цирарка върви, съвсем е пълен цирка. А да въвлечеш така грозно дете в неща, които не са за неговата глава и да използваш, че е малко и не може да разсъждава, като голям човек, е толкова долно и подло, че говори ясно за бащата що за човек е. Та драмата хич не е в новия мъж, а в настоящия.

# 93
  • София
Едното няма нищо общо с другото. Авторката спокойно може да прекрати проблемната връзка, да се изнесе с детето и толкова. Няма нужда от нов мъж, нито от мераци за ново семейство.
Както много други казаха в темата, авторката не пуска единия клон преди да се е хванала за другия. Защото иначе сметките за пускане от първия не излизат - нито може да се изнесе и да плаща квартира, нито да покрива всички разходи. За това си трябва мъж.
На мен малко не ми се връзват запоите на бащата и играта на настолни игри с детето, ама карай.

# 94
Сериозно подозирам, че нито има втора работа, нито има насрочена среща с адвокат, нито нищо. Има само романтични желания и планове правени на романтични срещи. Обаче някак да ги представи по-приемливо. Ако имаше насрочена среща с адвокат и втора работа, хич нямаше да пуска тема, а щеше да изчака срещата с адвоката. Не е мислила как ще стават логистично нещата с квартира, защото романтичните планове е мама-татко-и-аз с новия мъж в неговото жилище.

Тук вече всеки може да тълкува и мисли, както си го пожелае. Темата беше пусната, за да споделя, понеже нямам на кого. И да чуя и други, които са изпадали в такава ситуация.

# 95
Едното няма нищо общо с другото. Авторката спокойно може да прекрати проблемната връзка, да се изнесе с детето и толкова. Няма нужда от нов мъж, нито от мераци за ново семейство.
Както много други казаха в темата, авторката не пуска единия клон преди да се е хванала за другия. Защото иначе сметките за пускане от първия не излизат - нито може да се изнесе и да плаща квартира, нито да покрива всички разходи. За това си трябва мъж.
На мен малко не ми се връзват запоите на бащата и играта на настолни игри с детето, ама карай.
Чувствам се длъжна да отговоря на всичко, след като съм пуснала темата.
Бащата няма нужда от компания, за да пийва. Прави си го вкъщи. Когато има някакъв повод и навън, но вече по рядко. Никъде не съм споменала, че става агресивен и неадекватен. Не се напива всеки път, когато започне на пие(което е всеки ден от обяд). Абсолютно в повечето случаи става много усмихнат и отзивив към детето. Което не променя факта, че изпива голямо количество всекидневно. И ръцете му треперят, докато не изпие една бира(днес например не дочака обяд, взе си я в 11.00ч)

# 96
Е, Andariel, ние няма да седнем да му мерим чашките. Нали виждаш  - най-лесно е да се оцени някой като алкохолик, нарцис, насилник, околните да пригласят, и беж - при другия. Особено, ако вземем да ги сравняваме двамата и вторият е на сигурно.
Simple Smile

# 97
Какви бяха взаимоотношенията ви с другият мъж преди да се залюбите и по какъв повод детето вече го познава? Как възприема появата в живота ви?

# 98
Бащата е безработен значи?

# 99
  • София
тоест той си пие бирата, докато си играе настолни игри с детето? Тук вече малко се обърках. За да стигне до треперене на ръцете, значи е прекрачил границата на контрола - може да пие, ама може и да не пие, докато играе с детето. Кога играе с детето, щом пие и ръцете му треперят, докато не изпие една бира (и то бира, не твърд алкохол, той поне действа бързо и успокоява треперенето)?

Тоест пусна темата, за да получиш морално разрешение от някакви непознати хора и да ти дадат безплатна консултация?

Мъжът ти знае ли кой е Чичо Минчо? Какви са - приятели или?

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 15:56 от Andariel

# 100
Най-разумното и щадящото е да се преместиш с детето някъде - ако нямаш пари за квартира, тогава приятели, роднини, някой ако има временно празно жилище - за няколко месеца. Не разбирам как баща-алкохолик с едно изречение настройва детето срещу теб, имахте ли достатъчно добра връзка с детето преди това? Както описваш бащата, не виждам как е успял да спечели доверието на детето... Между другото, докато си консумирала връзката с другия мъж, детето къде е било? Едва ли по интернет сте я развили...

След 3 месеца отидете при новия мъж. А детето трябва да разбере защо се случва това, преведено на негов език.

Аз никога не бих оставила детето си при човек, който пие редовно и няма работа, а и явно не иска да има. И адвокат няма да го остави. Освен ако нямате провинения, за които не казвате.

# 101
Авторката, аз на твое място бих рискувала. Нямаш кой знае какво да губиш. Децата се нагаждат много бързо към ситуацията. Много често вторите бракове са съвсем успешни. Много често вторите мъже гледат децата по- добре от родните им бащи. А ако не станат нещата, продължаваш да си живееш живота. Няма драма, това са нещата от живота.

Това е вярно. Колко му е един брак, а и без да рискуваш едва ли би настъпила промяна.  Неприятното е, когато се налага да се прикачваме от единия мъж на другия, особено когато си носим и проблемите  със себе си.

Абсолютно осъзнавам ситуацията, в която съм изпаднала. И за, която съм си аз виновна. Така се насложиха два проблема, защото не съм решила първия навреме.

тоест той си пие бирата, докато си играе настолни игри с детето? Тук вече малко се обърках. За да стигне до треперене на ръцете, значи е прекрачил границата на контрола - може да пие, ама може и да не пие, докато играе с детето. Кога играе с детето, щом пие и ръцете му треперят, докато не изпие една бира (и то бира, не твърд алкохол, той поне действа бързо и успокоява треперенето)?

Тоест пусна темата, за да получиш морално разрешение от някакви непознати хора и да ти дадат безплатна консултация?
Т. Е пие си бирата първа, докато седне да обява, когато си сипва вече твърдото. Пие си го докато не стане определеното време за следобедния му сън, който продължава до привечер. Става и си сипва вечерното с мезенце.
Това не му пречи да играе с детето на игри. На масата има място за играта и чашите. Joy Това е компенсация за това, че му е отказал да излезем под претекст, че е уморен или все нещо му е лошо. Това е вече от поне две години. За мен истинската причина е, че ако се наложи да шофира няма как да стане и ще му се провалят плановете за деня.

# 102
Авторката и Минчо са колеги, като е възможно той да й е шеф.

# 103
Абе кофти е с такъв мъж да се живее, явно човека си обича главно чашката и там позитивно развитие не се очаква. Детето като поотрасне, ще почне да ги вижда тия работи.

Авторката има добра професия, може и уроци да дава. Новият сигурно и той е учител.

# 104

Т. Е пие си бирата първа, докато седне да обява, когато си сипва вече твърдото. Пие си го докато не стане определеното време за следобедния му сън, който продължава до привечер. Става и си сипва вечерното с мезенце.
Това не му пречи да играе с детето на игри. На масата има място за играта и чашите. Joy Това е компенсация за това, че му е отказал да излезем под претекст, че е уморен или все нещо му е лошо. Това е вече от поне две години. За мен истинската причина е, че ако се наложи да шофира няма как да стане и ще му се провалят плановете за деня.
[/quote]

извинете, ама аз ако разказвам това и то ми се случва, няма да се смея. вие сериозно ли? сериозно ли това е ситуацията от 2 години и на вас ви е смешно? и не ви е странно това дете да асоциира настолна игра с алкохол? и чак като се е появил мъж с апартамент сте решили, че е време?

честно, променям си мнението от преди 5 минути - сега мисля, че е по-добре да останете - детето си обича бащата и той е добър с него. е, може да почне да ви бие и двамата като се задълбочи това с акохола, ама пък си обича детето.

Общи условия

Активация на акаунт