Раздяла заради друг мъж

• 18 250
  • 583
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Скрит текст:
Нещо не се връзва. Един алкохолик би се стремял да се отърве от грижите за едно малко дете. А тук имаме баща, готов да се бори докрай, за да остане с детето. Така няма да има пари за пиячка. Не се връзва с образа на пияницата от сабалем.

По описаното, стремежът му да задържи детето е за да има с какво да я изнудва. Все пак от нея идват и пари, и поддръжка у дома. Не значи, че не е привързан към него, но вероятно по същия нездравословен начин, както към чашката. Не може бащинството ти да се изразява в настолни игри, водене по пиянски събирания и настройване срещу майката, когато нещо не му е изгодно. Това не е нито грижа, нито любов.

Не забравяйте, това е тази страна на монетата. Другата не я знаем. Моят съпруг примерно, когато щеше да се самоубива, му проглуших ушите, докато се съгласи да го заведа на психолог. Купувах му лекарствата и следях да ги пие. И нон-стоп повтарях, че ако има грам останал мозък, да осмисли, че има дете, което не заслужава това. Не съм го обичала вече по това време, но все пак е баща. Авторката не разбрах какво е направила, освен че иска да бяга при любовника, а двете неща съвпадат във времето.

Няма как да чуем другата страна тук, така че нямаме голям избор освен да съдим по казаното от майката. Но каквото и да го е докарало дотук, поведението му е разрушително за детето му.

А авторката дали има възможността, ресурсите, желанието и т.н. да го измъква от дупката също не са маловажни въпроси. От теб до нея сигурно има някаква разлика.

# 226
Разбира се, всички хора сме различни и сме в различни обстоятелства. Просто ми намирисва тази история

# 227
Абе, като цяло съм с едно наум за всичко, което казва авторката за мъжа си, защото и това, което казва за себе си, не звучи съвсем реалистично. Имала била лош опит с квартирите, сигурно като мома, преди да се нанесе при БНД, и явно с БНД, дето обръща чашките по цял ден и го издържала, не е толкова зле, колкото на КВАРТИРА.пък и щяло да бъде стрес за детето, пък и нямала пари, затова квартира йок, докато изведнъж не започна да възнамерява да си наеме квартира. Много била преуморена от работа, затова оставила мъжа си да се грижи за детето и да го възпитава неправилно, нищо, че е работила работа, при която в 6 часа вечерта си е вече вкъщи и била с огромна обедна почивка, и сигурно няма 8 часа работен ден. Толкова е уморена, че вместо да си използва част от голямата обедна почивка да поработи нещо като новата "втора работа" и да увеличи дохода си, за да напусне пияндето, тя върти любов с колеги през това време. Апропо, колегата, с когото върти любов, е бил с толкова разклатен брак, че било въпрос на време да се разведе и без нея. Нищо, че се е оженил съвсем млад  и има пълнолетно дете от този, по мои сметки, поне 20-годишен брак. Ако не се е развел още, а само е разделен, и още работи на тази лежерна работа, даваща възможност за многочасово задяване с колежки, по-добре авторката да не си планира розовото бъдеще с него. Той с тоз разклатен 20-годишен брак кой знае с колко колежки е имал симпатии преди нея, че и с нея и след нея може да има, ако почувства някакво разочарование от авторката, детето ѝ, и реши, че връзката му е разклатена.

# 228
Сама на квартира с детето.
Детето дълго време ще е плътно зад баща си - може и цял живот. Децата винаги застават зад по-слабия родител и чувстват ужасен дълг да го подкрепят и подпират. И това е ужасно бреме.
Изнеси се с детето на квартира и го срещай възможно най-често с баща му ! А другият мъж в  такъв труден момент няма място в живота на детето ти.

# 229
на мен майката не ми се видя много настойчива да не си оставя детето - според нея той много обичал детето и детето го обичало и й се въртят идеи да го остави. Под предлог, че квартирите са скъпи. Според мен тя сега иска да си изживее тръпката и не се замисля много онзи човек колко ще е баща на това дете. Той може и така да казва, щото някоя му е пристанала, а тя върви с дете, ама след една година не е ясно дали сексът ще изплаща гледането на непораснало дете... не са много ентусиастите, които биха почнали това отначало при пълнолетно и напуснало дома дете. Той, ако беше такъв ентусиаст, да е дошъл пред блока с колата и да каже слизайте, чакам ви и ви водя в рая, няма да се тормозите с този алкохолик. Ама аз не чувам да е направил така
Не съм имала вариант да оставям детето си. Кой реши, че го искам. Исказах мнение, че бих го оставила при баща му, в отговор на друга реплика-бих го оставила при баща му временно(за малко време) , и да прекарва доста време с мен и в моя нов дом(където и да е той), за да се отсефери и да не му дойде изведнъж като команда: Ставай от днес имаш нов дом.
Коментара за другия мъж няма да обсъждам, достатъчно активен е в тая ситуация, дотолкова доколкото съм му позволила аз.

# 230
на мен майката не ми се видя много настойчива да не си оставя детето - според нея той много обичал детето и детето го обичало и й се въртят идеи да го остави. Под предлог, че квартирите са скъпи. Според мен тя сега иска да си изживее тръпката и не се замисля много онзи човек колко ще е баща на това дете. Той може и така да казва, щото някоя му е пристанала, а тя върви с дете, ама след една година не е ясно дали сексът ще изплаща гледането на непораснало дете... не са много ентусиастите, които биха почнали това отначало при пълнолетно и напуснало дома дете. Той, ако беше такъв ентусиаст, да е дошъл пред блока с колата и да каже слизайте, чакам ви и ви водя в рая, няма да се тормозите с този алкохолик. Ама аз не чувам да е направил така
Не съм имала вариант да оставям детето си. Кой реши, че го искам. Изказах мнение, че бих го оставила при баща му, в отговор на друга реплика-бих го оставила при баща му временно(за малко време) , и да прекарва доста време с мен и в моя нов дом(където и да е той), за да се отсефери и да не му дойде изведнъж като команда: Ставай от днес имаш нов дом.
Коментара за другия мъж няма да обсъждам, достатъчно активен е в тая ситуация, дотолкова доколкото съм му позволила аз.

# 231
Разкажи за него, ако искаш. Вторият.

# 232
Скрит текст:
Нещо не се връзва. Един алкохолик би се стремял да се отърве от грижите за едно малко дете. А тук имаме баща, готов да се бори докрай, за да остане с детето. Така няма да има пари за пиячка. Не се връзва с образа на пияницата от сабалем.

По описаното, стремежът му да задържи детето е за да има с какво да я изнудва. Все пак от нея идват и пари, и поддръжка у дома. Не значи, че не е привързан към него, но вероятно по същия нездравословен начин, както към чашката. Не може бащинството ти да се изразява в настолни игри, водене по пиянски събирания и настройване срещу майката, когато нещо не му е изгодно. Това не е нито грижа, нито любов.

Не забравяйте, това е тази страна на монетата. Другата не я знаем. Моят съпруг примерно, когато щеше да се самоубива, му проглуших ушите, докато се съгласи да го заведа на психолог. Купувах му лекарствата и следях да ги пие. И нон-стоп повтарях, че ако има грам останал мозък, да осмисли, че има дете, което не заслужава това. Не съм го обичала вече по това време, но все пак е баща. Авторката не разбрах какво е направила, освен че иска да бяга при любовника, а двете неща съвпадат във времето.

Няма как да чуем другата страна тук, така че нямаме голям избор освен да съдим по казаното от майката. Но каквото и да го е докарало дотук, поведението му е разрушително за детето му.

А авторката дали има възможността, ресурсите, желанието и т.н. да го измъква от дупката също не са маловажни въпроси. От теб до нея сигурно има някаква разлика.
Отговарям честно! Нямам желание да го измъквам повече от никакви дупки. И от други досега съм го правила. И съм го правила с мои родители, негови родители, приятели, роднини и него няколко пъти.
Веднъж ми се случи на мен да изпадна в сериозна дупка и никой нямаше намерение да ме измъква. Направих го сама, водена от страха, че няма кой да отгледа детето ми.

# 233
  • Paris, France
Скрит текст:
Абе, като цяло съм с едно наум за всичко, което казва авторката за мъжа си, защото и това, което казва за себе си, не звучи съвсем реалистично. Имала била лош опит с квартирите, сигурно като мома, преди да се нанесе при БНД, и явно с БНД, дето обръща чашките по цял ден и го издържала, не е толкова зле, колкото на КВАРТИРА.пък и щяло да бъде стрес за детето, пък и нямала пари, затова квартира йок, докато изведнъж не започна да възнамерява да си наеме квартира. Много била преуморена от работа, затова оставила мъжа си да се грижи за детето и да го възпитава неправилно, нищо, че е работила работа, при която в 6 часа вечерта си е вече вкъщи и била с огромна обедна почивка, и сигурно няма 8 часа работен ден. Толкова е уморена, че вместо да си използва част от голямата обедна почивка да поработи нещо като новата "втора работа" и да увеличи дохода си, за да напусне пияндето, тя върти любов с колеги през това време. Апропо, колегата, с когото върти любов, е бил с толкова разклатен брак, че било въпрос на време да се разведе и без нея. Нищо, че се е оженил съвсем млад  и има пълнолетно дете от този, по мои сметки, поне 20-годишен брак. Ако не се е развел още, а само е разделен, и още работи на тази лежерна работа, даваща възможност за многочасово задяване с колежки, по-добре авторката да не си планира розовото бъдеще с него. Той с тоз разклатен 20-годишен брак кой знае с колко колежки е имал симпатии преди нея, че и с нея и след нея може да има, ако почувства някакво разочарование от авторката, детето ѝ, и реши, че връзката му е разклатена.

Защо да не е реалистично? Не всяка жена може да работи по 6-8 часа, да върти домакинството, да пазарува, да плаща сметки, да готви, да гледа детето. Мъжът си е у дома и по-отпочинал, а и детето е момче. + че явно имат несходство в характерите и не е щастлива с него, а вижда, че детето е привързано към баща си.

Тя отдавна е осъзнала, че не желае да живее с мъжа, но се страхува от това как ще се отрази раздялата на детето.

Докато работех, никога нищо смислено не успявах да свърша в обедната почивка. Ако имах избор, бих предпочела да нямам обедна почивка, а да си тръгна час по-рано.

Семейното положение на любовника и работата му не го правят непривлекателен или лош. Може да е седял с жена си, защото присъствието и не го е бъркало. Малко мъже се развеждат преди да са осигурили заместница 🥳. Не мисля, че има отношение към връзката им и вероятността да е успешна

# 234
Тука вече много се разводни темата и започна да се коментира колко е истинно.
Не знам защо някой реши, че не след като не съм имала 8-часов работен ден, значи съм се вяла. От 8.00 до 18.00ч с 2 или 2:30 са почти осем часа. Говорим за активна и натоварваща работа. Без пауза за тези часове, освен на обяд с деца с тежки увреждания и поведение, където едно разсейване може да коства нараняване. Не знам и каква работа за допълнителен доход можеш да намериш в часове от 12.00 до 14.00 примерно. Ако някъде е имало такава, аз не съм я открила. Обясних, че вече работя на друго място, точно заради натовареността и това, че се прибирах късно докато пропътувам. Сега имам възможност за допълнителни доходи и да се прибирам по-рано.
Относно това, че съм въртяла любов в обедната: честно не виждам нищо лошо. Особено, ако това не е касаело времево или финансово моето дете. И не съм ползвала време, в което мога да съм с него. Не съм влизала в лъжи и обяснения защо излизам, защо закъснявам и защо ме няма. Всеки има нужда от нежност, разговор и подкрепа. Било то мома или майка. Майката не е по-малко човек.
С последното изказване ще предизвикам много негативни коментари, но не се срамувам. Не бих употребила думата изневяра за тази ситуация. Изневеряваш на някой, който е с теб. Някой, който физически няма контакт с теб от години, като присъствие изобщо го няма, и започва да разговаря(заяжда се и обижда) активно с теб едва когато вече губи контрола и му се изплъзва ситуацията, а преди това не е пожелал да обърне внимание на "дуднянето" на няква тук жена дето се разхожда и прави нещо, незнайно и той какво, то този човек не може да претендира да бъде част от семейна единица, на която "половинката му" е нанесла щета.

# 235
Отговарям честно! Нямам желание да го измъквам повече от никакви дупки. И от други досега съм го правила. И съм го правила с мои родители, негови родители, приятели, роднини и него няколко пъти.
Веднъж ми се случи на мен да изпадна в сериозна дупка и никой нямаше намерение да ме измъква. Направих го сама, водена от страха, че няма кой да отгледа детето ми.
[/quote]

Писах по-рано, че за мен оптималният вариант е да излезеш с детето на квартира. После видях, че си писала, че нямаш възможност да плащаш квартира. Не знам дали ситуацията в момента е същата, предполагам че е. В такъв случай, план Б, (който не е идеален, но е по-малкото зло от три-четири възможни злини) е да се изнесеш при новия мъж щом той ти предлага, но задължително с детето.  

В никакъв случай недей да хабиш повече време, нерви и ресурси по един алкохолик. Ако те плаши, че ще се самоубива, пращай го да се самоубива. Ти не си му майка. Този човек не иска да гледа детето, той и не е в състояние, само иска да ти прави зулуми. Щом е тъй, грабвай детето, багажа и да те няма. Като го оставиш да се грижи сам за прехраната си, мръсното си пране, сметките и данъците дните му така ще се уплътнят, че няма да има време да мисли за нищо друго. Непременно се посъветвай с адвокат и започни дело за попечителство. Никой съд няма да отнеме дете от майка му, ако майката не е наркоманка, алкохоличка или луда. Ти не си нито едното.
Гледай да осигуриш стабилна среда на детето, трябват много разговори с него и внимание сега. Не го неглижирай заради новия мъж. Дано нещата с другия човек да потръгнат, но аз на твое място бих се фокусирала в посока да си увелича доходите и да бъда самостоятелна финансово. От това по-важно в живота няма. Само, когато си финансово независима си свободна жена. Иначе цял живот ще си като прикована с вериги и ще трябва да се съобразяваш и да навеждаш глава пред разни хора, дето държат парата и ти дърпат конците.

Редактирам се да ти кажа, ако искаш да ми пишеш на лични. Преминала съм през нещо такова. Не същото, но подобно.

# 236
Ми той човека може да се е пропил, като е разбрал че жена му изневерява.
К'во, всички сме хора и мъже, и жени, и такива неща ни събарят.
Казах му преди празниците, вече го казах. Месец да има. Нали не смятате, че някой за месец може да добие такъв тренинг и да абсорбира такова завидно количество алкохол и да е свежарка всеки ден? Аз не съм въздържател пия по чашка, доста съм пила в компания, когато нямах дете и сега си позволявам винце чашка две понякога... Но бога ми, това е количество, което не бих могла да изпия... Особено всеки ден...

# 237
Никой съд няма да отнеме дете от майка му, ако майката не е наркоманка, алкохоличка или луда.
Уви, това въобще не е сигурно, особено в наши дни!

# 238
Благодаря на всички, които се включиха!
В интерес на истината, много ми помогнаха всички коментари и по-острите. Осъзнах нещо, което не е главният поставен въпрос в темата. Всъщност погрешно смятах, че в моята ситуация най-доброто за моето дете е живот без скандали и да остане в дома си с двамата си родители. Единственото, което осъзнах, че щетите върху психиката му не са само от този развой на нещата. То няма адекватна детска позиция по повечето въпроси. И това е заради нарушен модел на семейство, в което ролите са объркани. И това е моя грешка, че не съм го осъзнала и променила досега.

# 239
  • Paris, France
sorscha, разбираме те и виждаме, че не ти е лесно. Не знаем какво можеш да направиш, че да се измъкнеш и без големи травми за детето. Детето не разбира кой е алкохолик и кой наркоман. За него татко е добър и си играе с него. Мъжът ти няма лошо пиянство и така подпийват поне 20% от българските мъже.

Направи си списък с въпросите, които да зададеш на адвоката! Тук прясно разделени съфорумка могат да помогнат. На мене ми идва наум:

1. Можеш ли при раздяла да останеш в семейното жилище с детето, а да се изнесе мъжа? Зная, че ако нямаш собствено жилище можеш да останеш в семейното до пълнолетие на детето, но не зная дали това важи като не сте женени. Ако може да останеш, нещата изглеждат по-поносими.

2. "Изневярата" има ли тежест и значение след като не сте в законен брак? Май не, но на някои места фактическо съжителство с човек от противоположен пол и общо дете дават някакви права и..... задължения.

3. Можеш ли да спреш да плащаш сметките, ток, вода и какво става ако спреш? Ако да, ще можеш да пестиш.

4. Каква издръжка би получила от бащата за детето, за тебе? Може ли да бъде осъден да ви плаща жилище известно време?

5. Ако детето остане при бащата каква издръжка ще дължиш?

6. Смесено гледане и какъв е режима? Има ли поглед над развитието на така гледани деца?

7. Пиянството му може ли да бъде доказано и как и фактор ли е за решението къде да живее детето?

8. Липсата на работа фактор ли е? Има ли мъжът пасивни доходи?

9. Имаш ли право на общинско жилище, ведомствено?

Това ми идва наум..

За квартира - може би имаш колежка, позната в подобно положение. Да намериш споделена къща с друга самотна майка и да си помагате взаимно. Има жени с деца, които дават евтино една или две стаи в жилищата си и биха приели жена с малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт