Раздяла заради друг мъж

• 18 183
  • 583
  •   1
Отговори
# 375
Еее, видяла е най-сетне жената шанс за по-добър живот, вие я нападнахте. Аз мисля да отива при новия и да пробва, винаги може да си тръгне и оттам, но щом си е преценила човека, вероятно този път наистина ще й се получи. С половинчати мерки няма да е добре за никого от действащите лица. Детето при всички случаи няма да е доволно, но като гледам нагласата му, която бащата ще подхранва и занапред, чичкото няма да бъде приет никога, колкото и да идва на вечеря. Мисля, че трябва ясно да му се каже, че мама вече ще живее с чичкото и това не зависи от него, а няма да се чака разрешението му (на детето). Защото, повтарям, ако чака разрешението му, никога няма да го получи.

# 376
  • София
Само се опитвам да си изясня как хем авторката не е сигурна, че мъжът й пие, защото той пие, докато играе с детето, хем той пие с дни, падайки по улиците.

# 377
  • София
Българският съд е едно на ръка- детето е важното в случая, а то е на 8 и разбира какво става.
Дори да не му беше казал бащата, нямаше да приеме отиването при "чичкото" с багажа.

Къде й е акъла на авторката, наистина не знам!

ПП. "Хубав съвет"- да завлече насила детето при чичкото.
При положение, че е наясно, че "чичкото" няма да бъде приет, особено така "представен".
Само че, децата се изслушват от съда, когато станат на 10 години, та се питам- какво ли да очаква майка, поставила детето си в такава ситуация?
И на кое ли място сред приоритетите й, се намира детето?

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:36 от absurT

# 378
В манастирите може да вземат майка с дете, отказала се завинаги от мъжете. Може натам да я насочите - подслон и всичко. Wink

# 379
Българският съд е едно на ръка- детето е важното в случая, а то е на 8 и разбира какво става.
Дори да не му беше казал бащата, нямаше да приеме отиването при "чичкото" с багажа.

Ми тя каза жената по-назад. До сега живяла за другите, крайно време било да почне да живее за себе си.
Това с великата жертва ми е познато отнякъде, ама не мога да се сетя откъде. А да, в темата за нарцисите май беше

# 380
  • София

Е къде да й е... авторката най-накрая е видяла светлината в края на тунела, и дори с господина да не се получи, вече не иска да се връща в нещастния си живот. За детето не е добре да израстне с баща, чийто пример ще бъдат уроци по лентайство и вдигане на чашката от сутринта. В друга държава социалните отдавна да са се намесили, тук майката ще трябва да мъдри решение. Дали ще успее да приобщи друг мъж (който евентуално да е по-добър пример) или ще търси вариант да тегли каруцата сама, все е по-добре пред това да продължава клетия си живот със сегашния мъж.

# 381
Добре де, ако са отдавна разделени с бащата, но детето пак не приема майка му да живее с чужд мъж, ко прайм?

# 382
Еее, видяла е най-сетне жената шанс за по-добър живот, вие я нападнахте. Аз мисля да отива при новия и да пробва, винаги може да си тръгне и оттам, но щом си е преценила човека, вероятно този път наистина ще й се получи. С половинчати мерки няма да е добре за никого от действащите лица. Детето при всички случаи няма да е доволно, но като гледам нагласата му, която бащата ще подхранва и занапред, чичкото няма да бъде приет никога, колкото и да идва на вечеря. Мисля, че трябва ясно да му се каже, че мама вече ще живее с чичкото и това не зависи от него, а няма да се чака разрешението му (на детето). Защото, повтарям, ако чака разрешението му, никога няма да го получи.

Постъпи ли така избира чичкото пред детето си.

# 383
А на по-горния ми пост какво ще кажеш? Пак ли същото?

# 384
Авторке,
Сменете заглавието на темата. Понеже променихте версията, коректно е да бъде вече: "РАЗДЯЛА ЗАРАДИ МЪЖ АЛКОХОЛИК"
Защото вие заради алкохолика фактически отидохте при друг.

# 385
Добре де, ако са отдавна разделени с бащата, но детето пак не приема майка му да живее с чужд мъж, ко прайм?
Или живее или не, но има свободата да си реши.  Това тук е съвсем различен случай, забатачен отвсякъде. Жената, без да я критикувам, просто предпочита да бъде зависима от това, как мъжът ще раздаде картите, бил той съпруг или любовник.

# 386
  • София
За жалост децата на такава възраст не могат да осмислят какво е добре за тях. Малкият е готов да избере алкохолик-лентяй, защото му е баща и защото той му е вменил, че е жертва. В перспектива обаче, това ще му нанесе тежки щети в развитието. А един различен пример на човек от неговия пол би му бил много полезен, без разбира се да бъде настройвано срещу бащата, просто дистанцирано от него и в частност, от лошите му навици.

# 387
Защо се чепкат изобщо причините довели авторката до решението да се раздели с мъжа си ? Тя не пита дали да се раздели, а как.

# 388
Последно питаше дали да отивала при новия. Решение, възоснова на чужд опит, един вид.

# 389
  • София
В манастирите може да вземат майка с дете, отказала се завинаги от мъжете. Може натам да я насочите - подслон и всичко. Wink

Едва ли някой е написал такова нещо, а аз- ни най- малко!

Просто отбелязвам, че заради един мъж, не бива да се съсипва и психиката на детето, и отношението му към майката.
Защото и двете злини, които ще причини, ще паднат върху собствената й глава.

Общи условия

Активация на акаунт