Клиника Адела Фертилити - ново начало Тема 13

• 45 010
  • 352
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Както го описваш, SimonaK, най-вероятно е истмоцеле (още го наричат ниша, джоб и сак). Представлява джобче, което задържа част от менструалната кръв. За щастие все повече лекари го разпознават - браво и на твоя, че го е видял. Имам същия проблем - вярно, три години трима лекари не го забелязаха въпреки че имах проявени симптоми, но след това един лекар го помисли за полип (на ехограф), втори вече разпозна истмоцелето (пак на ехограф), прави ми хистероскопия и значително го намали, но не го махна изцяло. Сега ще трябва да правя ново хистеро, спряла съм се на Калчев - дано той успее да го махне изцяло.

# 151
  • Varna
Ще се надявам да не е това, че явно много сложно става. И дали д-р Македонова е човека за това, ако се налага да се прави хистеро. Това се чудя. При Калчев е лудницас  тези часове.

# 152
  • София
Ако искаш по-бързо консултация дали става въпрос за истмоцеле, можеш да се прегледаш при Македонова или друг лекар и после да решиш при кого да оправяш проблема. В темата за Хистероскопия има доста имена. Аз лично преди това съм ходила при Нецов.
При Калчев наистина е проблем с тези часове. Аз сега чакам един месец за преглед, а после кой знае кога ще ми е хистероскопията, може би след още месец...

# 153
  • Varna
Успех на теб. Ще мисля. Клоня по скоро към Македонова. Мерси.

# 154
Аз също имам ниша, споделяла съм. Имам хистеро Октомври 2019. Още кървя, защото остана ниша. С Калчев не получих подробно обяснение какво правим и защо. А основно експерименти да го спрем, които ми съсипаха тялото и психиката (екстра хормони, които не ми понасят). При срещата ми с др. македонова ми показа на картинка защо аджеба това кървене не ми пречи, каза ми как и кога може да се оправи и ми даде спокойствие. Нещо, което ми липсваше. Та смятам, че минимум за мнение е ок и всеки може да прецени.

Аз получих много добро отношение от нея, типично женско. Но добро. За мен това ми стига. И това, че не бързам вече там. А влизам и ми се говори и обяснява спокойно. От всички.

Креми, как си?

# 155
  • София
Добре съм Сънче😍друсам естрофем.Вие действате ли.?
Найстина спокойствието в клиниката е добре за нас, не е нужно да освобождаваш целия си ден и да го прекарваш в чакане😂
Една консултация с Македонова не е излишна може пък тя да се окаже вашия доктор.
Имате ли наблюдения при трансфер на 5 дневен ембрион кога се случва 
инплантация, дали когато е излюпен или не. Човърка ме този въпрос.
Успех на всички борещи.

# 156
Ако не се лъжа, при излюпените се говори, че имплантацията е още на следващия ден-два.
При моите излюпени нямах имплантация. Втория път обаче имах болки точно на следващия ден и няколко дни след това. Бях сигурна, че се случва нещо, защото съм много чувствителна и усещам всяка промяна. При трансферите с имплантация съм убедена, че я усетих. Е, възможно е да е била съвсем кратка този път. С мимолетно покачване на чхг, което е нямало как да се отрази на кръвния. Разбира се само си гадая. Така или иначе няма никакво значение вече.

# 157
Креми, ние сме на почивка за сега, много проблеми:(

За ембрионите, чела съм и аз... Обаче аз бях и двата пъти с почти на 100% излюпени ембриони. Едното беше с БХ. Правих на 7ми ден тест и на 9ти кръвен и стана ясно. С малката пак с излюпен бластоцист и една почти спряла модула, но този път успешно. ЧХГ вървеше една идея по-ниско, което ме навява, че имплантацията не се е случила по-рано, само защото е излюпен, а си е била по план.

Стискам палци за хубави новини най-накрая!

# 158
Simonak ,кой лекар във Варна го диагностицира

# 159
  • Varna
Д-р Красимира Желязкова. Има хубав видеозон и е адекватна.

# 160
Здравейте! През ноември правих третия си опит инвитро с д-р Калчев, но не се получи. Замразихме два ембриона в Адела. В началото на януари правихме пак заедно офис хистеро. На 22.02 д-р Македонова ми върна замразените ембриони и на 03.03 беше първия тест с ЧХГ 35.3. Два дни по-късно на 05.03 - 78.4. Казаха, че няма нужда от повече кръвни, а първия преглед ще е чак след 15-ти март. Днес обаче си направих уринарен тест още сутринта и втората черта е бледа, а не наситена, както очаквах. Ако всичко е наред и резултата се е удвоил би следвало да е към 150 единици и тая бледа черта май не е нормална? На вас как ви се струва? Това е първата имплантация, която ми се случва за общо четирите ми трансфера.

# 161
Не се притеснявай. При такава стойност няма как да имаш наситена черта. Такава става при няколко стотин и над хиляда. Моите първи черти винаги са били много бледи и въображаеми при първоначална стойност на чхг около 80. Това при доста чувствителни тестове.
Не се тормози с тестове от тук нататък и макар и нетърпеливо изчаках първия преглед. ЧХГ не се удвоява винаги по книга. Освен това има различно отражение в кръв и урина.

# 162
Благодаря Bling-a-ling! Приготвила съм още два уринарни за следващите дни, за да сравнявам наситеността на
чертите, но не зная дали ще издържа чак до прегледа. Иска ми се малко да отпусна тая душа и да се зарадвам.

# 163
При ЧХГ 179 си изкарах акъла с един Шуър Чек. Предния ден беше по-наситена чертата, а в деня на кръвния тест реших да направя един уринарен и чертата беше доста по-бледа. И все пак излезе този резултат - 179. След 48 часа вече беше над 400. Въобще не прави повече уринарни. Успех. Flowers Four Leaf Clover

# 164
Уринарните имат смисъл само в самото начало и то, ако са силно чувствителни. Колкото да се установи вероятна бременност при подозрение или след трансфер, когато си от нетърпеливите. Но тяхната чувствителност е по-различна от тази на овулационните примерно. Честите са относително слаби и при много ниски стойности и при няколко стотин. Аз успях да хвана и БХ с много малко покачване и стойност около десет сигурно по това време. Тук отново акцентирам върху различното отражение на чхг в кръв и урина. Затова при ниски стойности е малко нож с две остриета. Така че не виждам смисъл да ги правиш от тук нататък, защото няма да са особен ориентир. По-скоро ги запази за в бъдеще. Колкото да си направиш един хубав тест с две ярки черти за спомен. Тепърва те чака голямото чакане. Зареди се с търпение и успех!

Общи условия

Активация на акаунт