Мъжете - важно ли е да са красиви?

• 16 075
  • 469
  •   1
Отговори
# 75
Красотата е за Холивуд и телевизията. Въпреки, че и за там трябван безброй други качества. На България и трябват смели, честни и работливи мъже. Мъжът в една къща трябва да е сръчен и можещ. Трябва да е разбиращ и всеотдаен. Това е моята представа за мъж. Не неква пеперудка, която се върти във фитнес, във мол, и пред огледалото и да пита къде му е вечерята в края на деня. Както жената така и мъжа си има опредделени задължения в едно семейство. Красотата е твърде променлива величина, която все пак мисля  че няма да спаси света.

# 76
  • България
Та въпроса ми е: Случвало ли ви се е да харесвате/се влюбите в мъж, който не намирате за красив, но адски много ви привлича физически?
ПС. - Честита нова година! Бъдете здрави!
Не. Влюбвала съм се много рядко и тези мъже са били много красиви, според мен.

# 77
Та въпроса ми е: Случвало ли ви се е да харесвате/се влюбите в мъж, който не намирате за красив, но адски много ви привлича физически?

ПС. - Честита нова година! Бъдете здрави!
Честита и на теб! Бъди и здрава, и щастлива!

И да, случвало ми се е.

Но аз не държа чак толкова на красотата. Ако човекът е добър, почва да ми се струва красив, дори първоначалното ми впечатление да не е било "Уау". Но това съм аз.

Доколкото знам, това с "добрата душа" при мъжете не върви, те са си визуални същества.

На мен като жена - без да казвам, че съм представителна извадка за другите жени - красотата не ми е чааак толкова важна. Стига ми да не ми се повръща от него, като го погледна. Simple Smile
И да е чист. Защото неподдържаността отблъсква много повече, отколкото "неправилни черти" и т.н.

# 78
Не държа да е красавец, но си имам някакъв тип в главата, базов така да се каже. Най-важното е да ме привлича сексуално, за да го пожелая. Много държа да не е тъпанар. Винаги съм си падала по доктори. Обичам умните мъже, явно подсъзнателно ги имам за надежни да изхранват семейство. Важно е да е висок и строен. Шкембелии, ниски и плешиви нямат шанс. Харесвам мъже от България и Западна Европа само. Може и бивша Югославия (краен случай). Взех си българин. Доволна съм.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:54 от buttercake

# 79
Не държа да е с много красиви и правилни черти, но с хубаво, стегнато към атлетично тяло, добре оформена прическа и скромно, но интелигентно излъчване компенсират. Хубави, модерни дрехи, също. Някак лъха на мъж от тях. Има някои за които си казвам, язък за хубавите черти. Носят се едни запуснати, старомодни, неугледни.. Имам един познат, няма да кажеш, че има толкова хубави черти, но пък е страшно чаровен - хубаво тяло, хубави дрехи, интелигентен, сериозен. Има много хубава приятелка, изглеждат наистина влюбени. Но наистина - различните хора ги привличат различни типове.

# 80
Красотата е за Холивуд и телевизията. Въпреки, че и за там трябван безброй други качества. На България и трябват смели, честни и работливи мъже. Мъжът в една къща трябва да е сръчен и можещ. Трябва да е разбиращ и всеотдаен. Това е моята представа за мъж. Не неква пеперудка, която се върти във фитнес, във мол, и пред огледалото и да пита къде му е вечерята в края на деня. Както жената така и мъжа си има опредделени задължения в едно семейство. Красотата е твърде променлива величина, която все пак мисля  че няма да спаси света.
Казваш, че 120 кила кюфте и с дупки от акне по лицето, не е проблем? И ако ти си висока, стройна и с правилни черти? Работяга, работяга, но чак пък толкова.

# 81
В моята класификация за мъже, няма понятие - красив, грозен.
Има мъже, които ме привличат, които са ми безразлични и такива, които ме отблъскват.
Първия тип ако ме привлича емоционално и сексуално има развитие. Ако е само емоционално си оставаме близки познати (приятели)

# 82
Скрит текст:
Аз да се изкажа по твърдението, че красотата била субективна и в очите на гледащия. Ами няма такова нещо. За съжаление истински красивите, целунати от съдбата хора с идеални черти са много малък процент от населението, на която и да е държава. Като белите лястовици са. Когато имаш късмета да видиш истински красив човек, с идеални пропорции на лицето тогава няма обективно-субективно, харесва ми, не ми харесва и не е мой тип. Такъв човек си е просто универсално красив по всякакви критерии, без значение дали е рус, чернокос, със сини, зелени или пембени очи.

Виждала съм такива хора, имала съм например такава състудентка навремето, пред очите ми две коли направиха катастрофа, докато шофьорите се въртяха да я зяпат. Като се появеше буквално разговорите спираха и всички се обръщаха да я гледат. Виждах я всеки ден и всеки ден се изумявах на нова сметка колко  съвършена. Другия такъв човек както казах беше моят бивш мъж.

Което не ми попречи да се разведа с него по моя инициатива.

Аз никога не съм виждала човек, който да се харесва на всички. Даже и Моника Белучи и Анджелина Джоли не се харесват на всички. Както видяхме по-горе Брад Пит също. Само хвърли едно око в темите за красивите мъжки и женски лица и сама ще видиш колко различни вкусове има.
[/quote]

Пита се тези които не харесват Моника, мъже ли са? И изобщо хора ли са?
Wink

# 83
"Харесва ми",  "Не ми харесва" в поне деветдесет процента от случаите звучат по-адекватно на визията на изказващата се.
Чини ми се, че малко хора си дават сметка за собствения външен вид и мястото му в нечия чужда класация.

# 84
Хаха дали да не пуснем тема като тази за секса: Жените - важно ли е да са красиви и да гледаме сеир? Grinning
Който е най-смел да я пуска!

# 85
Селски варварин,
кажи ми като минеш по улицата и срещнеш симпатично момиче с 120 кг кюфтак с дупки по лицето и очите му потънали в лой, намираш ли го са прекрасно?

# 86
Преди да затворят заведенията, бяхме на пиано бар с дружки по женски. На съседната маса се настани мъж, който не пропуснахме да коментираме.Явно направи впечатление на всички ни. Едни го определиха като страшен, а други като секси. Нямам спомен да сме обсъждали мъже и някоя да е използвала израза "Ех, че красив мъж"

# 87
Разбира се, че красотата е субективна. Затова и много хора с наднормено тегло, кривогледи, високи жени, ниски мъже, с редки коси, плешиви, с рошави коси, с очила като лупи, с големи и криви носове, с дебели задници, с лош вкус за дрехи, космати, кривозъби си имат половинки и това е напълно нормално. Защото някой някога е харесал нещо в тях, намерил ги е за красиви и си ги е харесал. Иначе всички тези несъвършени хора щяха да са сами доживот. Аз самата съм далеч от съвършена имам си куп кусури, ама без гадже не съм оставала, явно намират нещо хубаво в мен дори и аз да не го виждам на моменти.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 16:42 от Уейв

# 88
От темата разбрах, че нисък и плешив мъж е синоним на грозен такъв. 🤣

В кръга на шегата, но всеки дето описва непривлекателен мъж, използва тези външни белези. Аз пък си падам по гологлави, а за височината .. стига да не е колкото мен (158см) е добре. 🤣

# 89
Ами, да, аз също харесвам гологлави или много късо подстригани, както и брадати (но и без брада става). Примерно мъже с дълги коси не ми допадат, а има жени, които припадат по дългокоси мъже. Или мъже с много плътни устни за мен не са привлекателни, но за други жени са много секси... По-ниски мъже от мен и аз не харесвам, но съм виждала по улиците такива двойки. Много слаби мъже не са ми мъжествени дори и да са по-високи, но има много кльощави момчета с приятелки. И тия с модерните прически са ми анти, защото не ми допадат суетни мъже, но пък се котират масово сред жените. Твърде нацепените, по които се точат лиги редовно на мен са ми изкуствени и не ме кефят. Свят шарен и слава Богу.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 16:50 от Уейв

Общи условия

Активация на акаунт