Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 22

• 32 686
  • 780
  •   1
Отговори
# 765
Е, не е задължително, разбира се. Зависи, ако няма кола или пък я държи другаде и не я ползва ежедневно. Може и на платен паркинг да я държи, ако има такъв до имота. Случаи всякакви.

# 766
Нали вече всички са с кола, поне една.
За стикера за паркиране искат постоянен адрес и същият в талона на колата.

# 767
Според мен наемателка, която плаща 1500 на месец, ще се навие да даде още 2000 депозит, ама другите йок. Как ще и се гарантира,че ще си получи парите като реши да си тръгне, при положение, че хазаина може да ги е изхарчил отдавна и да няма в дадения момент?

# 768
Нали вече всички са с кола, поне една.
За стикера за паркиране искат постоянен адрес и същият в талона на колата.

Ааа, ясно. То всъщност, ако е постоянен адреса, така е и в талона /пререгистрира се/.
Като си купих колата бях на различен постоянен и настоящ и талона ми е по постоянен, какъвто е бил тогава. Сега съм на друг постоянен, ама не съм я пререгистрирала. Не знам дали е нужно....

# 769
За стикера за паркиране ти трябва постоянният адрес в талона.

Не знам, все си мисля, че наематели на по-скъпо жилище би трябвало да са по-точни и с плащанията, както и с регистрацията. Най-малкото защото наистина добре обзаведени жилища в добри райони не са чак толкова много.

# 770
Е, то тогава наемателите трябва да бъдат регистрирани по постоянен адрес. И да сменят ЛК и талон. Знаеш.ли.кога ще се отрегистрират така...
А кметът може ли да им анулира постоянен адрес, ако вече.не живеят? Защото аз разбрах, че процедурата е само за настоящ адрес.

# 771
Питай КАТ и общината защо е необходимо в талона да е постоянният адрес.
Едно време имаше адрес на местодомуване (нещо подобно звучеше, бях малка и не помня точно), т.е. това беше адресът, където паркираш колата за постоянно. По-логично би било колата да я паркираш по настоящ адрес, защото постоянният е предвиден най-вече за кореспонденция. Ама да търсиш логика в българското законодателство, си е кауза пердута.
Според жените в ЦГМ, това за постоянния адрес било, за да не се правят шашми заради стикера, ама как точно това ги пази от шашми, не разбрах.

# 772
  • София

А кметът може ли да им анулира постоянен адрес, ако вече.не живеят? Защото аз разбрах, че процедурата е само за настоящ адрес.

Може и да може, ама не ще.
Справка в старите ми постове - бившите собственици на апарт. 5 години след продажбата си извадиха нови ЛК на вече моя адрес. Отговора на Р-н Дружба беше много витиеват, но отрицателен. Разгеле, квартирантка от Плевен се уреди с мъж  - едър и добре облечен софиянец по повода и са щастливи.
Когато въведоха зелена зона  в Лозенец при мене дойде нов квартирант с кола.Разбрахме се да го регистрирам по всички изисквания  за да си паркира свободно колата. То пред блока не е тротоар, а ливада =  блоков паркинг, но дъртуфелниците съседи поискали и те зелена зона. Понеже преди 15 г.  служители на съседната  бизнес сграда си паркирали колите на техните места.
Та с квартиранта ми се заровихме в дебрите на общинската зелена зона. Ами оказа се, че оквен постоянната регистрация на човека, колата трябва да е негова собственост по голям талон. А в неговия случай колата беше собственост на фирма, той я ползваше денонощно. Не можа да стане работата, благослових положително общината и лично съученичката ми Дана Фандъчка и сериала спря до тук.

# 773
На мен наемател още не ми е искал стикер за зона, ама ще поиска, сигурно в един момент. Та ще видим.
Пази ги, като максимално затруднява класирането за стикер. И така отсява фалшивите договори за наем и регистрации по настоящ адрес. Но така пречат и на редовните наематели, които наистина живеят в зона. Абе...

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 20:49 от Анонимен

# 774
  • София
Сега се замислих какво ще стане при нас в  Дианабад, очаква се зелена зона. И двамата с ММ сме регистрирани на адреса. Той е без договор за наем  - нали сме близо 20 г. гаджета. Хобито му е да купува евтини коли и като му писнат и му изкарат 2 -3 заплати да ги продава. Сделките винаги са на мое име, но книжка нямам. Пари за наем на гараж или платен паркинг също нямаме.

# 775
Щом са на твое име, трябва да имаш книжка, без книжка - йок стикер. Но има една врътка - колата е на твое име, а мъж ти е ползвател, записан в талона. Но тогава той трябва да има постоянен адрес на същия адрес и той ще вземе стикера.
Големи простотии са, ужас.
Аз не мога да разбера защо не направят един регистър, елементарен за служебно ползване, по адрес и № на ап. Сега май по  собственик проверяват.

Попея, не може стикер без книжка, виж на сайта на ЦГМ.

# 776
  • София
Да, благодаря за отговорите. Доста изместихме темата на темата.
Иначе и двамата сме на този постоянен адрес. Аз съм без книжка, той не може да е вписан като ползвател на колите  поради други причини. И дъщерята няма книжка, нищо че кара като Фитипалди от години. Впреки, че той изкарва пари за колите, купува, ремонтира и продава.  Ще има проблем, но ще го мислим като му дойде времето. 

# 777
  • София
За стикера за паркиране ти трябва постоянният адрес в талона.

Не е задължително, ние извадихме талон за кола с не софийски номер дори - на жена ми (която дори не ми е жена) и не е регистрирана на този адрес, дори не и в София. Аз съм регистриран по постоянен адрес там и искаха да им дам акт за раждане, че имаме дете - т.е. основанието аз като човек живущ на този адрес да ползвам този автомобил е, че със собственичката на колата имаме дете. Simple Smile Сложно е, но не сме имали особени разправии и явно не бяхме единствения подобен казус. После по същата процедура ни го извадиха за още една година и даже трябва да го подновим сега пак. Но вече може да сменим талона на колата и ще е по-предвидимо. На всичкото отгоре сме и под наем и се иска и договор за наем. В началото мислехме да прехвърлим колата на мое име, но от ЦГМ ни казаха да дадем акта за раждане, така че отпадна това.

# 778
Попея, логиката за шофьорската книжка била (така ми обясниха лично), че зоната е, за да не се пълни с коли, които не се карат, а само седят на място. Щом друг кара колата, да я прехвърлиш на него, като собственик или ползвател.
Ето пример за това, че антилогиката на общинските власти в случая кара хората да правят какви ли не врътки с адресните регистрации.
А фалшивите регистрации с договор за наем - юрист ми каза какво може да се направи, за да не се налага собственикът да плаща данък, за синя зона става дума. Перфектно юридически.

# 779
  • София
Папа Панда, ако можеш - пусни нова тема.
Аз не знам как се прави, да не объркам нещо.
И ти благодаря предварително за усилието.

Общи условия

Активация на акаунт