Свекървата и свекърът не се интересуват от внучето

• 15 018
  • 277
  •   1
Отговори
# 90
Поредната, която си мисли, че бременността й е събитието на века.

# 91
Аз не мисля, че нещо в поведението на тази свекърва не е наред, по-скоро снахата нещо я борят хормоните. Ама като чета теми напоследък хич не знам аз като стана свекърва как да постъпя, че да угодя. Да не се обаждам и да питам ли, или да питам и да помагам. Все няма да е ок.
Няма да има угодия, каквото и да направиш. Все ще си свекървещицата. Щом го осъзнаеш, ще си пиеш валериана и ще си ок.

# 92

Ами за нея е.

Много хейтърски мнения от много заети хора с личен живот, които също не биха се трогнали, че синът им чака дете. Laughing Че какво толкова, дребна работа.

# 93
  • София
Между трогване и откровено лигавене,  и преиграване, разлика Балкан!
Бременна е, в добро състояние.
Хората са се осведомили и не е нужно да им се завърта живота около бременността й.
нито всеки ден да звънят и разпитват.

Аз бих се изнервила да ме питат час през час- ама как съм, ама рита ли, ама подуват ли ми се краката и т. н.
И си представям как би й писнало на авторката да обяснява, но и да изслушва неминуемите спомени/съпоставки с бременността на свеки.

# 94

Ами за нея е.

Много хейтърски мнения от много заети хора с личен живот, които също не биха се трогнали, че синът им чака дете. Laughing Че какво толкова, дребна работа.
Ама, нали все пак хората се обаждат и се интересуват ? Не е да не се интересуват изобщо. Просто някои хора са толкова набълбукани със себе си, че си мислят, че на другите животът трябва да се върти основно около тях. Така я разбират любовта. Задушаващо.

# 95
Май четем различни теми. Авторката пише, че само веднъж за 7те месеца са я питали как са с бебето. И вашите свекъри ли така са правели? Лиготия ли е да искаш да споделят радостта ти, забравили ли сте какво е? Между веднъж за седем месеца и питане час през час няма ли някаква средна, по-нормална позиция? Хубаво, накарахте ѝ се, че е лигла, прекалено чувствителна, че ще снася златното яйце и каквито още там неща ѝ се написаха, ех, какъв бурен живот водят свекърите, нямат време за бебешки лиготии. Simple Smile

# 96
Нереално е да очакваш, че всеки изживява и изразява емоциите си по еднакъв начин. Още повече, ако става дума за човек, с когото не сте близки. И да го обвиняваш, и пред себе си да го изкарваш черен.
Самонастройването вреди на бременната и трови бебето, докато бъдещата баба си живее спокойно в неведение. Няма смисъл от цялото това упражнение. Бременната да диша дълбоко, да излиза на разходки с любимия и да стяга детската  стая, ако желае.

# 97
А, историята е класическа, детето ще има само един набор баба и дядо по субективни причини. Машината е задействана. Вече е много лошо да имаш очаквания, дори и съвсем нормални, човешки, като някой да те пита как си. Лиготия е, хората са различни и преживяват по различен начин възпитаното отношение и базисната човещина. След 20 години ще четем други теми в този подфорум - такива за скъсани семейни отношения.

# 98
Аз ако бях на мястото на бременната също нямаше да искам да ме притесняват ежедневно свекърите, с които не съм толкова близка и да ме питат рита ли бебето. Извинявайте, но то още не се е родило, какво толкова да се пита за него в момента? А булката отсега се заканва, че няма да допуска в дома си свекървата и бебето нямало да вземе името на свекъра. Ми добре. Малко не знаем какво искаме ми се струва.

# 99
  • София
Ами аз вече писах - не, не са ми звъняли да ме питат как съм. В началото имах проблеми и тогава май веднъж коментирахме със свекърва ми, после - не. И не от липса на интерес, а те така разбират тактичността, да не досаждат. Със сигурност ме е мислела поне тя. С годините се държи като чудесна баба.

# 100
  • София
Е, да, ама това е при теб, защото си разбрала и нейната гледна точка, и не си се наборсучила.
Много хора не вярват, че каквото повикало, такова се обадило.

# 101
  • София
Аз и дъщеря и син имам. От сега съм казала, че преди да проядат шоколад и сладолед, да не ми ги водят внуците.
Това в гръга на шегата. Най-вероятно ще се побъркам от кеф.

# 102
В случая обаче имаме друга бременна - такава, която с подхващане на темата дава знак, че има желание да говори за бебето и бременността, за нея това не е натрапване или нетактичност, но има нечуваемост от другата страна и следва смяна на темата. И пак да напомня, че не става дума за ежедневно питане, а въобще за какъвто и да е интерес.

# 103
  • София
Така е, но не може отношения между двама възрастни да се диктуват само от единия.

# 104
  • София
Има суеверни хора. Съмнявам се, че не си чакат внучето.

Общи условия

Активация на акаунт