Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 273 708
  • 2 638
  •   1
Отговори
# 630

Аз започнах да плета коледни ботушчета.

[/img]

# 631
Олеле, започнахме ли с коледните неща вече? Open Mouth Тъкмо вчера си търсех една снимка в старите мнения и се бях върнала в коледната тема.
Аз още съм на море ... чудя се какви дръвчета и камъчета да си събера Simple Smile
Ето една декорация от любимата ми кафе-сладкарничка тук:

Последна редакция: пт, 27 авг 2021, 14:55 от Анонимен

# 632
Във Фейсбук членувам в една американска група за коледни декорации, преди 2-3 седмици я отвориха за постове.

# 633
  • След завоя в дясно
Във Фейсбук членувам в една американска група за коледни декорации, преди 2-3 седмици я отвориха за постове.
Как се казва групата, може и ЛС.

# 634
И аз с молба за името на ФБ коледната група.

# 635
Тази е :
https://www.facebook.com/groups/130685967657394
Но е пълно с такива, аз също научих за тях от тук. Просто пуснах търсачката. Иначе постват от цял цвят- скандинавки, румънки и т.н. Но на американките украсата е ненадмината. Те смъкват даже картините от стените да ги заменят с коледни.

# 636
Момичета, ще се радвам много, като му дойде времето, да споделяте интересни неща от тези фейсбук групи и се надявам да не изоставите темичката тук покрай тях Simple Smile На мен ми е рано още ... да се върнем от море поне, после идва и есента с тиквите ...
Знам, че не сме в сладкарския форум, но понеже не веднъж сме обсъждали лавандулови декорации тук, черпя ви едни божестввни лавандулови сладки с бадеми - ефирни и ароматни, топящи се в устата.

# 637
  • под тепетата
Нали знаеш, че няма да ти се размине само със снимките 😋Рецептата може и на лични, че да не спамим. Изглежда точно такива, каквито обичам, пък щом са и с ядки...

# 638
Здравейте, момичета. Вдъхновена от букетите  от сапунени рози за госпожите на детето, реших и аз да пробвам как се правят, защото ми беше любопитно. Е, това е резултатът на моите глицеринови рози с аромат на момина сълза. Украсата е набързо събрана от това, което имах вкъщи. Сега хем ми красят в кухнята, хем ухае прекрасно в стаята.

# 639
Нали знаеш, че няма да ти се размине само със снимките 😋Рецептата може и на лични, че да не спамим. Изглежда точно такива, каквито обичам, пък щом са и с ядки...
Ех, bilqna, комплимент е за мен да предположиш, че аз съм ги правила, но уви, не съм. Турски са, традиционни за мястото, на което се намирам са, но е добавено лавандулово брашно. В региона има лавандулови полета, на които им е минал сезонът, разбира се, но има много изделия с лавандула - сапуни, масла. Ето как изглеждат традиционните, ако се сетиш по външния им вид за нещо:
Скрит текст:

# 640
  • под тепетата
Ех, значииии! Ще трябва да го карам на проба-грешка. Тези ми заприличаха на едни локумки, които много обичам. На таблета съм, че пътувам и се облизвам, пък не ги виждам добре. Като седна на компа, ще им обърна повече внимание. Благодаря, Edelweiss!
Прекрасни сапуни, Мамче!

# 641
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
разбирам, че са традиционни турски сладки, но много ми приличат на  арменските постни сладки, които правих една Коледа.

# 642
Как декорирате баня, тоалетна?
Дайте някакви идеи, моля!

# 643
разбирам, че са традиционни турски сладки, но много ми приличат на  арменските постни сладки, които правих една Коледа.
Ааа, не мисля, че са традиционни турски, само за региона са характерни. Приличат много, но не съм никак сигурна за "постни". Но и да налучкаме рецептата, загадката с участието на лавандулата си остава неясна за мен. Не знаем общ език със сладкарката, а и да знаем, едва ли ще сподели технология. Цветът е много бледо лилав, та съм склонна да мисля, че е естествен, на снимките излиза по-наситен. Не знам как мога толкова фино да смеля лавандула (като пудра захар), че да я вложа в тесто, сапун и т.н.

# 644
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сухата лавандула сигурно става на прах.
а "постни" защото са с олио, не с масло. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт