Декорация – за повече красота и уют в нашия дом

• 262 605
  • 2 523
  •   1
Отговори
# 945
Продават се едни декоративни стъклени топчета в най- различни цветове , ако ти допада идеята може да си подбереш съобразно интериора.

# 946
# 947
Аз имам една голяма дървена купа на масата в хола, която декорирам сезонно. Идеите могат да се ползват и за прозрачната стъклена ваза, евентуално без свещта.
Зима:

Коледа:

Пролет:

Лято:

Есен:

# 948
  • София
Как ги почистваш от прах?
Много са красиви!

# 949
Как ги почистваш от прах?
Много са красиви!
Имаме прахосмукачка - робот у нас, която се пуска през ден-два и като цяло почти не се събира прах по мебелите. Иначе е много удобно с тези малките акумулаторни прахосмукачки, които се ползват за трохите на трапезната маса. Аз обичам и често да си ги пренареждам, подновявам - тогава ги вадя някъде на балкона и минавам с мека четка.

# 950
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз понеже си нямам друга работа, украсих подноса за св. Валентин

# 951
  • Велико Търново
Еха, каква невероятна тема! Защо чак сега я виждам?!
Да бе бъд голословна, това ми е една малка аранжировка от стари коледни не светещи вече топки и гадна чиния, която никога няма да ползвам за нищо Simple Smile

# 952
Както очаквах, има и такава чудесна темичка за декорация, която ще ползвам, естествено. Simple Smile
Накратко - купих си лично апартаментче, където ще се преместим да живеем с мъжа ми, ремонтът вече приключи и остава най-приятната, но и най-трудна част - декорацията.
Искам да ми е уютно, усмихнато и позитивно и декоративните елементи мисля да свършат тази работа. Ще черпя оттук идеи. Като начало ще сложа това, което наричам постоянна експозиция Simple Smile Ще рече нещата, които няма да се сменят със сезоните. Това ще са картините, статуетките, украса по рафтчета, че дори и кърпите в кухнята влизат в тази категория.
В кухнята има и барплот и искам да го направя приветливо местенце. В семейното жилище, което ще напуснем, също има барплот, но го ползваме за място, където стои домакинската хартия и тостера. Няма начин пак да е така и там.
 Естествено, има и сериозен проблем. Това е котето Изабела Simple Smile Милата душица обича да се изтяга на барплота, да се чекне по всички маси, събаряйки украса и други естетически нещица. Трябва така да измисля всичко, че хем да е хубаво, хем Изито да не може да му види сметката още първите дни. Има ли такива декоративни елементи? Моля, помогнете с идеи!
Ще декорирам и терасата още преди да влезем. Най-после ще имам сравнително просторна тераса, която смятам да превърна в място за отмора. Аз работя вкъщи и направо ми се стяга душата пред компютъра постоянно. Някъде трябва да се разсейвам терасата ще е това място. Тя е 6 кв.м, южно изложение.  Цветната украса ще е камерна ,че на Изито доверие какво им мисли на цветята. Обаче фенери, масички, столчета, джуджета и всякакви други украси ще има. Събирам идеи.
Засега това. Другото на място.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 17:35 от Ън

# 953
Ън, какъв стил ти е обзавеждането?

Аз имам 3 котки и много украсявам, интерес има отначало, но после им минава мерака. Събирам неща от пода няколко пъти и после не им обръщат внимание

# 954
  • под тепетата
А ако първо измислите за нея местенца - стъполовидни тераски за наблюдение (като по тв-то дето ги дават), дали няма да остави на мира останалите декорации?

# 955
Ън, толкова е хубаво да имаш свое местенце, което да подредиш и декорираш по твой вкус! Благородно ти завиждам, че си на този етап - декорацията е най-хубавата част.
Първо, към постоянната експозиция може да включиш и пердета, възглавнички, а например покривките/тишлайферите да са сезонни. Относно пухкавият "проблем" Wink, може би точно сега е моментът в новата къща да не му позволявате да се качва по бар-плота и масата. Иначе предполагам, че няма да успее да събаря някакви по-тежки неща. Другият вариант е да са нечупливи, така че и да ги събори, да не е проблем - например неща от дърво.
Терасата ми е любимо място. Най-хубавата декорация за нея си остават живите цветя. Нашата тераса е голяма, но дълга и тясна, затова вместо масичка, имаме нещо като бар, с бар-столове. Понеже аз също работя от вкъщи и работното ми място е така разположено, че вдигна ли глава от компютъра, виждам бара. Все гледам да си слагам някаква декорацийка на този бар.
Скрит текст:
Пролетно време е някое букетче:

През лятото са газени лампи и фенери, тъй като се ползва за коктейли с приятели:

Есенно време си събирам шипки/глог и борови клонки и започвам да си каня гостенчета:

През зимата е коледно и снежно:

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 17:32 от Анонимен

# 956
  • под тепетата
EdeIweiss,  с какво третирате дървената част, за да се запази при целогодишни външни условия?
 Много е уютно и отморяващо за очите!

# 957
Мерси за вниманието! Simple Smile

Стилът на обзавеждането е...лежерен бих го нарекла.  Стените са боядисани в леко розово, към тях диван в жълто, а подът е с ламинат в светло бежово. Горе- долу това е общо представяне на хола за създаване на някаква представа за характера на интериора, ще потърся снимка къде сме правили...
Котето си има катерушки и местенца всякакви, обаче ги подминава с пренебрежение и гледа къде съм аз, за да се позиционира възможно най-близо. Докато готвя, тя е покачена на бар плота и като минавам, ме потупва с лапичка. В новия апартамент, разположението е подобно, позволява същото поведение от нейна страна и съм сигурна ,че ще е така. Не мога да я огранича, сърце не ми дава. Ако повиша глас като направи беля, веднага започва да мяка жално, все едно плаче малко дете и се гушкаме и успокояваме после, докато й мине. Така че апартаментчето ще е на нейно разположение и там. Просто аз трябва да съм по-креативна.

Тишлайферите са ми голям проблем. В момента не ползвам, защото Изабела не ги уважава особено и веднага ги смъква и стъпква на земята. Не съм намерила още разрешение, а ми се иска.

Ще търся нечупливи неща, харесвам дървото и всичко, което се прави с и от него.
ще следя тук какво се пуска....
Чудя се за някакви висящи саксии, до които Изабелчето няма да има достъп...но трябва цветята да са подходящи за южна тераса....

# 958
EdeIweiss,  с какво третирате дървената част, за да се запази при целогодишни външни условия?
 Много е уютно и отморяващо за очите!
По принцип е с яхтен лак, което обаче не пречи след 3-тата зима да почне тук-таме да се лющи. Барът обаче е скован набързо от мъжа ми и един приятел, от подръчни материали, та в общи линии е бета-версия, докато видим какво ще ни е удобно. Това лято предстои да направим нов, като вероятно ще има и някакъв навес и/или начин да се прибира вертикално, може и някакво покривало да му измисля. Друг вариант е да се шкури и лакира периодично през 1-2 лета, че аз държа зимата да ми го трупа сняг, което най-много го разваля.

Ън, висящи саксии стоят много добре. Петуниите обичат слънце и падат красиво. Като му дойде времото, ще поекспериментираш какво ще вирее при теб. Също може някакви сандъчета на земята (за да не се бутнат), с нещо бодливо, което да не представлява котешки интерес Simple Smile Аз имам един голям Илекс например.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 16:43 от Анонимен

# 959
Относно пухкавият "проблем" Wink, може би точно сега е моментът в новата къща да не му позволявате да се качва по бар-плота и масата.

Edelweiss, хващам се на бас, че нямаш котка. И аз съм забранила да се качват на кухненската маса. Резултатът Joy

Тези снимки със синигерите са направо като коледни картички Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт