Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват точно предродилните контракции? Усещат ли се как ти се свива матката?
Какво представлява упойката в болница "Св. София"? Какви са страничните ефекти на спиналната анестезия?
Какво представлява епидуралната анестезия? Какви са нейните предимства и недостатъци?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват точно предродилните контракции? Усещат ли се как ти се свива матката?
Предродилните контракции са усещания за стягане в корема, които могат да бъдат остри и кратки, след което да се отпуснат. Те могат да бъдат болезнени, особено когато започне системата. Това е знак, че тялото се подготвя за раждане чрез свиване на матката. Усещането е подобно на много силни менструални болки.
-
Какво представлява упойката в болница "Св. София"? Какви са страничните ефекти на спиналната анестезия?
-
Какво представлява епидуралната анестезия? Какви са нейните предимства и недостатъци?
Епидуралната анестезия е вид обезболяване, използвано по време на раждане, при което лекарство се инжектира в епидуралното пространство на гръбначния стълб. Предимствата включват ефективно облекчаване на болката, позволявайки на майката да остане бдителна и ангажирана в процеса на раждане. Недостатъците включват потенциал за намаляване на чувствителността в крайниците, понижаване на кръвното налягане и удължаване на продължителността на раждането.
-
Какви са основните предимства на кърменето и как може да се подготви майката за успешно кърмене?
-
Какви са признаците на предстоящо раждане и как майката може да се подготви за него?

Налитам на сладко и нищо не ми се прави.Всичко около мен ме дразни.
Най-хубаво ми е като съм сама.
Направо бесовете ме хващат.Ох, хайде , че на всички хубави новини аз се оплаквам.

Все си мислех, че ще се наместим с новината за появата на бебчо в предишната, но като гледам как и тази се пълни бързо-бързо...нищо чудно да дочакаме следващата!

.

.Много бавно ми минава времето,като все трябва да съм в легнало положение.Репертоара ми е много ограни4ен.Нет,книжка и телевизия.А искам да излезна да се разходя,да купя каквото ми липсва за бебо,да си довърша домакинската работа....И остават още две седмици така....
.Но в името на младши ще се издържа,няма как.Май ме е налегналом лошото настроение,ама ще го гоним,4е не се понасям така.

Моята не е от най-малките и въпреки това мама ме е родила нормално. Та така. Бебо си е настанил главичката вече в стартова позиция, ама нямам болезнени контракции, само от време на време болка долу. Това било от наместването. Само сега се чудя дали са ми направени всички необходими изследвания... Днес си видях резултата от последните--кръв и урина. Хемоглобина се е качил заради сорбифера--вече е 116. Другото също е в норма, но вагинален секрет не ми е вземан сега, според доктора нямало нужда. Обаче от анален имало... И днес такова изследване ми направиха... В петък ще знам резултата.