Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 78 078
  • 748
  •   2
Отговори
# 420
  • София
Да, така и предполагах. Арабаджи горе-долу става стига поради нейна вина  да не ви се случи и вие и бебето да сте на антибиотик и с лакът да ви удря по корема за да излезе. И понеже е по-дребна и няма сила извика някакви мъже лекари за да удрят по-силно по корема. Не мерси!

# 421
Да, така и предполагах. Арабаджи горе-долу става стига поради нейна вина  да не ви се случи и вие и бебето да сте на антибиотик и с лакът да ви удря по корема за да излезе. И понеже е по-дребна и няма сила извика някакви мъже лекари за да удрят по-силно по корема. Не мерси!

Само не разбирам защо трябва да плашите хората с такива обстойни разкази, които даже не разбрах дали са се случили на вас или на други хора. Познавам 3 жени родили при Арабаджи и не са имали никакви проблеми. Но когато на една жена й предстои скоро да роди, нейната чувствителност е обтегната и разбира се, много повече ще повярва на лошите неща, отколкото на добрите и евентуално ще се уплаши и ще тръгне да търси в посления момент друг лекар като няма гаранция дали ще намери по-добро. Няма лошо да се споделя опит, но обрисуваните с такива подробности лични разкази не помагат на никого.

# 422
  • София
А защо си мислите, че и аз не съм в същото положение и притеснена? По-добре ли ще е мощният маркетинг на Щерев да разправя захаросани истории колко хубаво се ражда в Щерев отколкото да се спаси от усложнения поредната жена и бебе? Повярвайте ми хората със усложнения не пишат много във форума защото си имат грижи да решават и не им е до писане. Аз ако можех щях да си взема моят репродуктивен лекар и да отида в друга болница. Питайте на тази жега как се издържа под схлупения навес в родилното без въздух набутани по 3-4 жени в стая с бебетата.

# 423
Важно е как реагира лекарят под напрежение. Ако всичко по време на раждането е ок ще е добре с него и без него ако е естествено, разбира се.

# 424
При др. Коновалова бях аз. Никой не ми е скачал по корема. Назад съм писала подробно за раждането ми. Беше чудесно, имах всички неща които поисках (първи контакт и отложено клампиране). Лекарят беше там, за да ме напътства и да следи процеса.

# 425
Здравейте! Следя от известно време темата.

Аз съм доволна от доктора, който ме следеше и израждаше през 2019г.,както и от болницата.
Следя от известно време темата и ми настръхва косата...а се следя в Щерев.
Наистина ли няма някой доволен от там напоследък?

# 426
  • София
Аз също съм раждала при др Коновалова, бог, слънце лекар. Напоследък съм постоянно в болницата заради опити за второ, правих ЦС при др Билчев, единствено се забави че беше в секцио, но беше много внимателен и учитив, мина много добре, след това др. Коновалова ме насочи към др. Ганева, правихме инсеминация при нея, всичко мина без забележки и тя и сестрите бях супер мили, страхотна беше и сестрата в манипулационната, общо взето посещавам клиниката от 2014та и до тук мога да кажа че нямам никакви забележки, дано и така да бъде занапред.

Това по никакъв начин не омаловажава лошия опит на момичетата преди това писали, но това не е стандарта и не е така при всички лекари и сестри.

# 427
Конкретно за питането за д-р Кръшкова, веднъж бях на преглед при нея и ми направи лошо впечатление като поведение. Втори път, съм ходила вечерта на преглед, когато тя беше дежурен лекар и никаква не се появи. Прегледа ме изцяло тогавашната й специализантка. Бях бременна и с болки цял ден, и затова отидох.

Относно раждането, това което не ми допадна е, че практикуват изцяло дирижирано раждане. Освен това, при едно нормално раждане, важна е акушерката, а там те са инструктирани по един и същ начин. На второто ми раждане ме изгледаха странно и учудено акушерките, когато им казах, че няма да лежа, нито искам система с окситоцин. Добре, че имах уговорка с д-р Димитров и той се съобрази с нея. Той е страхотен, но вече не работи в болницата. В екипът му беше и д-р Угрински, който също е много приятен човек, но видях, че и той вече не работи там.

# 428
  • София
Д-р Димитров беше един от малкото добри там. Между другото дали някой знае той в момента къде прави операции и секцио? Знам че е в Адела фертил но там не правят раждания.

# 429
  • София
Д-р Кръшкова цяла вечер и сутрин крещя, докато бях в предродилна. На сестрите ли се караше, не знам. Като лекар нищо не мога да кажа за нея.

# 430
Оф, много съм объркана. Моята репро. лекарка ме насочи към Александров или Кръшкова. След като обаче реши, че може и нормално фа родя, ми препоръча Кръшкова. Ясно ме предупреди, че е с особен характер, но от мед. гледна точка съм в сигурни ръце. Откъм емоц подкрепа, също я препоръчва. Като цяло това и беше посланието. Много съм объркана, такa че не знам какво да мисля. Най-вече, че на 99% не смятам, да рискувам ест. раждане.

# 431
Планирам късна ФМ и се чудя между няколко лекари. За д-р Чавеева как става записването? Доколкото разбрах, трудно Simple Smile, но ще съм благодарна за подсказки. Ще ми трябва за септември.

# 432
Планирам късна ФМ и се чудя между няколко лекари. За д-р Чавеева как става записването? Доколкото разбрах, трудно Simple Smile, но ще съм благодарна за подсказки. Ще ми трябва за септември.

За Чавеева само по телефона на регистратура. То май за всички за фатална е само по телефон. Почвате да звъните и да питате, май около средата на месеца записват за следващия, но трябва тя да си е дала графика. Така примерно за юни не го даде до последно и накрая записах при Билчев, за да не остана без Фатална. Бих препоръчала да си имате все пак резервен лекар, ако се закучи при нея. Аз лично съм доволна много от Калев, плюс че е нейн ученик и си личи стила на работа.
Просто звънете постоянно и стискам палци да имате късмет.

# 433
  • Sofia

От 15-то число на месеца започвате да звъните и да проверявате за подадени дати за следващия месец. Пуска график дата по дата и часовете се изчерпват за минути. Звъните по 3-4 пъти на ден, за да успеете да си запазите час. Препоръчвам и д-р Василев за фетална - много внимателен и педантичен в прегледите, ако има нещо притеснително, се консултира с доц. Чавеева.
Д-р Стратиева също е много добър избор за фетална. Сега преглежда в Оскар клиник. Особен характер е, но е чудесен специалист.

# 434
И аз съм писала по-горе. Раждах в Щерев с д-р Певтичев и Коновалова. Искам да ви кажа, че те ме оправиха и раждането тръгна, защото стоях 9 часа в предродилна зала, с контракции на 1-2 Мин и неувеличаващо се разкритие. Не мисля, че имах леко раждане, предвид увита пъпна връв, падащи тонове на всяка контракция, бях с кислородна маска през цялото време. Но лекаря си свърши работата и не беше на конвейр, имах адекватно отношение към мен. Има си добри специалисти, просто ги търсете тях. Аз за Петичев, Михайлович и Коновалова не съм прочела нищо лошо.

Последна редакция: ср, 28 юли 2021, 22:37 от Funday

Общи условия

Активация на акаунт