Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 75 649
  • 748
  •   2
Отговори
# 705
Здравейте отново!

Днес им се обадих - казаха ми, че съм получила болничния по куриер без епикризата, защото тя се издавала по-късно. Не съм я получила, защото, цитирам - "не съм си я поискала". Никой нямал времето и задължението да ги следи тези работи и да проверява пътя на епикризите на съответните пациенти, трябвало е като отида там да си я поискам от рецепция.

В момента епикризата ми е била в архив, но от тях да мине (едва ли не) - ще ми я извадят, снимат и изпратят. Трябвало и да се подпише от двама лекари - не знам защо чак сега ще се подписва, при положение, че родих преди 10 месеца. Накратко това ми казаха от Кол центъра + рецепция (понеже ме прехвърлиха от Кол центъра към тях да ми обяснят как става работата)...

# 706
  • София
След като трябвало да се подписва от лекари, значи никога не ти е била издавана такава и нямат копие при тях! Това си е за сигнал към касата!

# 707
Това е ужасно от тяхна страна...

Как тогава по моето ЕГН видя, че епикризата е в архив... Тоест ме е излъгала...

# 708
  • София
Някой да е знае каква е актуалната цена за раждане по естествен път и за раждане със секцио по медицински причини. В страницата им половината информация е недостъпна...

# 709
Секцио по мед причини е 3000 за нормалното не съм сигурна но мисля че е 2500

# 710
Правени са ми няколко манипулации извън щерев, епикриза винаги съм получавала след 10 дни. Говоря за Света София на бул. България, Тина Киркова. От последната съм си взимала епикриза след 1 година. Пазят си архив. Тогава първо се обаждах по телефона, след това ходих на място и въпреки, че знаеха коя съм пак с 300 зора ми дадоха епикризата. Пак трябваше подписи да се взимат и т.н. и т.н.
В щерев миналия месец имах кюретаж, обадих им се и ми казаха след 10 дни да отида, за да може и резултата от хистологията да е готов. НО! въпреки това момичето ми каза, че ако държа мога да си я  получа и преди хистологията, просто трябва след това още веднъж да отида и да си взема пълната документация.
 За раждане не мога да кажа как седят нещата, но за всякакви други манипулации винаги след поне 10 дни съм си взимала документите.

# 711
  • София
Закона казва в деня на изписването! От Тина Киркова и от Надежда са ми ги давали в деня на изписването и ето едната е държавна а другата частна болница. Ако се изкърви след кюретажа например и се намерите в Пирогов, какво ще им кажете правено ми е нещо си, ама след 10 дни ще имам подробности как е протекла операцията, ама вие ме спасявайте наслуки.

# 712
  • София
Закона казва в деня на изписването! От Тина Киркова и от Надежда са ми ги давали в деня на изписването и ето едната е държавна а другата частна болница. Ако се изкърви след кюретажа например и се намерите в Пирогов, какво ще им кажете правено ми е нещо си, ама след 10 дни ще имам подробности как е протекла операцията, ама вие ме спасявайте наслуки.

Може ли линк към закона? Най-вероятно наредба или каквото и да е там? Благодаря предварително

Едит, намерих го https://shterevhospital.com/polezna-informaciya/izdavane-na-epikriza/

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 11:38 от Мацето

# 713
kene, принципно, ако се получи усложнение ще търся веднага доктора, който ми е извършил процедурата. Също така, всеки път преди да ме изпишат минавам преглед и доктора ми е дал указания какво да правя, ако все пак не се чувствам добре. Единствено сега след последния кюретаж не съм оставала в болницата. Но пък имам постоянен контакт с д-ра.
Смятам, че всеки отговорен към себе си човек няма да тръгне към случаен доктор, а ще се чуе със следящия го.
В Тина Киркова специално са ми правени и кюретаж и лапароскопия. След кюретажа епикризата ми я дадоха след 10 или 14 дни. След лапаропскопията епикризата си я взех след година.

# 714
  • София
Иве, проблема е че в Щерев не приемат тежки случаи и дано да не се налага на никой, но когато случая е тежък най-напред се тръгва към Майчин дом или Пирогов. Ако твоят АГ не е на смяна няма кой да ти съдейства. Ето линк към сайта на адвоката по медицинско право Мария Радева - една от най добрите в БГ и преподавател в университета . На сайта има специална статия за сроковете за издаване на епикризи. www.mariaradeva.com

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 13:54 от kene

# 715
kene, така е. Но всеки би трябвало да има телефон на следящия го доктор и първо трябва да се свърже с него. Дори следящия ти да не е на смяна в болницата, по твоите данни могат да видят какво ти е правено и да реагират. Когато ми се е налагало и съм имала проблем винаги съм се свързвала с моя доктор, независимо дали е почивен ден или не. Дори моята докторка ме е преглеждала в почивен ден. Може и да е изключение в щерев.
Клиниката със сигурност не е перфектна, но проблеми има и на много други места.

# 716
Здравейте, някой с опит може ли да сподели какво представлява консултацията с Григорова?

# 717
Здравейте момичета ,правили ли сте цветна снимка в Щерев ? Колко време е процедурата ?

# 718
  • София
Здравейте момичета ,правили ли сте цветна снимка в Щерев ? Колко време е процедурата ?

Да, юни 2021-ва правих. Самата процедура е не повече от 15 мин, но доктора закъсня с около 1,5 часа, но е бил в спешно секцио. Ако не се лъжа ЦС пациентките ги записват през 20 мин.

# 719

Да, юни 2021-ва правих. Самата процедура е не повече от 15 мин, но доктора закъсня с около 1,5 часа, но е бил в спешно секцио. Ако не се лъжа ЦС пациентките ги записват през 20 мин.
Благодаря а каква цена заплатихте ?

Общи условия

Активация на акаунт