Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 78 194
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
При оперативната Лапароскопия /освен ако не е офис лапароскопия или диагностична лапароскопия/ престоят в реанимация е 1 ден общо 3 дни, при Хистероскопията няма престой в реанимация и може още вечерта да се приберете в къщи /освен ако не е по здравна каса, където се иска 1 нощувка престой/.
Да,точно това щях да напиша. Поне в Щерев така процедират. В други болници може да е по друг начин, но мен като ме оперираха, ми обясниха точно това.

# 346
Благодаря много на всички за отговорите! Оперативна Хистероскопия ще е при мен. Казаха ми, че ако съм с направление, престоят в болницата ще е 2 дни, но ако е един - още по-добре. Знам, че цената на операцията без направление е около 1100 лв. Знаете ли, колко е, ако си с направление?

# 347
  • София
Благодаря много на всички за отговорите! Оперативна Хистероскопия ще е при мен. Казаха ми, че ако съм с направление, престоят в болницата ще е 2 дни, но ако е един - още по-добре. Знам, че цената на операцията без направление е около 1100 лв. Знаете ли, колко е, ако си с направление?
Цената е почти същата, но предвид това, че си е операция смятам за по добре да се остане в болницата.

# 348
Абигел, 3-5 ден от МЦ са много подходящи дни за да се провери има ли задържани фоликули от предишен МЦ, както и да се провери броят на антралните фоликули. Също така е добър момент ако трябва профилактично за изчистване да се предпишат и започнат контрацептиви по схема. Единствено това което няма да може да се свърши е да се вземе цитонамазка и микробиология. Може би вторият преглед да бъде към 16 ден от МЦ ако не си на контрацептив и тогава ще се види овулацията и могат да се вземат секретите. Питай Магунска и за това кога да е вторият преглед за да проследите цялата ситуация от началото на МЦ до овулацията.
Благодаря ти за изчерпателни отговор. Днес си правих изследванията, без пролактин, понеже ги направих на обяд (на гладно). Как ви се струват?

# 349
  • София
Защо липсва ФСХ? Без него накъде? Предвид задържаните фоликули/кисти беше важен и Пролактина. При висок Пролактин се получава така. Защо са така осакатени изследванията? И липсват и два от хормоните на щитовидната жлеза. Лекар ли е осакатил така изследванията? Без ФСХ как ще се види какво става с яйчниковия резерв?

# 350
Защо липсва ФСХ? Без него накъде? Предвид задържаните фоликули/кисти беше важен и Пролактина. При висок Пролактин се получава така. Защо са така осакатени изследванията? И липсват и два от хормоните на щитовидната жлеза. Лекар ли е осакатил така изследванията? Без ФСХ как ще се види какво става с яйчниковия резерв?
Това ми каза гинеколожката в Сливен. А от лабораторията отказаха да ми пуснат пролактина защото било вече обяд и не можело, макар че не бях яла до тогава нито се бях напрягала от нещо....

# 351
  • София
Абигел, гинеколожката от Сливен нищо не разбира тогава. Сега имаш изследвания наполовина. Не са ти пуснали Пролактина, защото нямат достатъчно пациенти и не им се пуска барабана за реактивите само за твоя Пролактин. Как може гинеколог да не назначи ФСХ? Това е ненормално.

# 352
Абигел, гинеколожката от Сливен нищо не разбира тогава. Сега имаш изследвания наполовина. Не са ти пуснали Пролактина, защото нямат достатъчно пациенти и не им се пуска барабана за реактивите само за твоя Пролактин. Как може гинеколог да не назначи ФСХ? Това е ненормално.
Те в Сливен като цяло са едни касапи, гледат само да усвояват едни пари по здравна каса.. Абе не ми се говори направо, да не му се налага на човек..
А относно прегледа при Магунска днес, прегледа ме, и ми каза че при мен овулация не настъпва, защото фоликула не се пука, и вследствие на това се получават тези кисти при мен. Каза, че няма нищо фрапантно като полипи и прочее, но са поликистозни.
Каза, че има 2 варианта. Единият е с инжекции, когато узрее фоликула да предизвика спукване в продължение на 2, 3 месеца и ако не се получи по този начин, втория вариант е лапароскопия....

# 353
  • София
Важното е, че вече има отговор и се тръгва в правилна посока. Инжекциите за узряване не фоликула са рутинни, нищо особено. Даже при ин витрото са задължителни, та постоянно се слагат. Не се притеснявай.

# 354
Важното е, че вече има отговор и се тръгва в правилна посока. Инжекциите за узряване не фоликула са рутинни, нищо особено. Даже при ин витрото са задължителни, та постоянно се слагат. Не се притеснявай.
Плашещо ми звучи, защото каза, че може да се наложи сама да си ги бия. Можеш ли да ми кажеш малко повече за тези инжекции?

# 355
  • София
Например Хориомон, поставя се подкожно в корема. Не боли. Игличката е много тънка. Даже се поставя и при бременни жени, които прокървят по време на бременността, или при ин витро. Има много приложения.

# 356
Например Хориомон, поставя се подкожно в корема. Не боли. Игличката е много тънка. Даже се поставя и при бременни жени, които прокървят по време на бременността, или при ин витро. Има много приложения.
ще видим какво ще каже другата седмица, дано тези инжекции помогнат.. Cry

# 357
ще видим какво ще каже другата седмица, дано тези инжекции помогнат.. Cry
Само се чудя, тя ми каза да отида другата седмица преди обяд, но не разбрах трябва ли пак да се обадя да запазя час или отивам пред кабинета и чакам?

# 358
  • София
Обади се да запазиш час, ако случайно има останал. Ако ти кажат, че няма час отиваш без час и на регистратурата казваш, че си без час и да те регистрират. Имай предвид, че ако не минеш през регистратурата няма как да влезеш на прегледа а също така и че не винаги лекарите преглеждат в един и същи кабинет. Така че от регистратурата ще ти кажат и пред кой кабинет да чакаш.

# 359
Привет момичета! Вчера бях на преглед при Магунска. Каза, че няма смисъл да чакаме да настъпи овулация и ми изписа няколко вида хапчета. Някой може ли да каже дали ги е пил? И ако да, имало ли е ефект, какви странични ефекти сте имали.. Сиофор са едните каза да ги пия ако мога 7 дни, защото били много гадни можело да ми се гади от тях и т.н. Другите са дуфастон и фемара. Ако някой се включи с мнение да ме успокои малко, че като четох какви са що са ми се струват доста "хард" и малко се плаша... 

Общи условия

Активация на акаунт