Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 8

• 78 043
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Никога не дават протоколите, били служебна тайна! Можеш да си поискаш Епикриза, като им кажеш, че държиш да бъде супер подробна за да не те претупат с епикризата.
Благодаря ти.
А за другото,  какво означава служебна тайна? Как така....това е абсурдно...

# 466
Не ги дават. Много е неприятно. По спомен обяснявах в новата клиника.
Заради това после при следващият опит записвах супер подробно какво сме правили по часове и резултатите от изследванията в един ексел.
Другият ми съвет е каквото и да ви дадат да подписвате да го снимате, защото много малко документи ще ви бъдат дадени накрая.

# 467
  • София
Аз си записвах последните два опита подробно изследванията и лекарствата и каквото чуя, като брой фоликули и т.н.
Но си мислих, че е редно да ми дадат протокол какво се е случило, нали записват там в едни картони...

# 468
Здтавейте и аз да се изкажа ,не е да нямам какво да споделя . Цялата си бременост от 12 до 36 седмица следих в Щерев . Супер доволна съм от избора на АГ д-р Валериева . И супер разочародавна от подвеждащата информация,която получих и съответно не получих . Още в началото попитах колко струва раждането по всички начини и ми бяха казани суми от сорта на 2200-2400 според нормално и секцио . При популване на документи вече за хоспитализиране ми сервират ,че след като искам да родя секцио без мед.причини цената е 4100 . На въпроса с какво е по различна операцията по желание или не и дали за 4100 няма болка и ставаш след 2 часа като нов без болки,отговор не получих . Естествено за мен това е злоупотреба и умишлен опит за измама и се преместих да раждам в Надежда ,но не смятам че беше нужно в 36 седмица да се прехвърлям ,да се натоварвам и напрягам ,заради тяхната изнасилена политика да вдигат някакви фалшиви проценти за естествено раждане ,заради изкофелят пенсионер собственик /без извинение/ . Та голяма грешка защото им налях една не малка сума пари за следене без пакет ,а накрая се почувствах използвана и излъгана в най-важният момент.

# 469
  • София
В интернет страницата им го пише това. Цената е такава, защото държат на естественото раждане на живот и смърт. Иначе се радвайте, че на време сте разбрали. На мен малоьмният им анестезиолог ми обясняваше за упойките, изведнъж влизам в предродилна, а вие сте били със секцио- нямате право на упойки. И аз се чувствах точно така- измамена и излъгана. Честно казано  си мисля дали не ме държаха толкова време, именно, за да се "предам" и да кажа, че искам секцио по  желание.

# 470
Здтавейте и аз да се изкажа ,не е да нямам какво да споделя . Цялата си бременост от 12 до 36 седмица следих в Щерев . Супер доволна съм от избора на АГ д-р Валериева . И супер разочародавна от подвеждащата информация,която получих и съответно не получих . Още в началото попитах колко струва раждането по всички начини и ми бяха казани суми от сорта на 2200-2400 според нормално и секцио . При популване на документи вече за хоспитализиране ми сервират ,че след като искам да родя секцио без мед.причини цената е 4100 . На въпроса с какво е по различна операцията по желание или не и дали за 4100 няма болка и ставаш след 2 часа като нов без болки,отговор не получих . Естествено за мен това е злоупотреба и умишлен опит за измама и се преместих да раждам в Надежда ,но не смятам че беше нужно в 36 седмица да се прехвърлям ,да се натоварвам и напрягам ,заради тяхната изнасилена политика да вдигат някакви фалшиви проценти за естествено раждане ,заради изкофелят пенсионер собственик /без извинение/ . Та голяма грешка защото им налях една не малка сума пари за следене без пакет ,а накрая се почувствах използвана и излъгана в най-важният момент.
Благодаря за споделената информация. Ужас. В ценоразписа пише 3500 за секцио по желание. И аз мисля да се местя, само не съм избрала още лекар.

# 471
  • София
Кате, аз също съм се насочила към Надежда. Можеш ли на ЛС да ми споделиш как премина секциото там и какви са ти впечатленията. Благодаря !

# 472
Привет Blush Отдавна следя тази тема, а и предишните, тъй като проследявам бременността си в Щерев.
След изчитането на различните истории от раждания там и консултации с д-р Григорова, доста се притесних, особено от философията на болницата за естествено раждане на всяка цена Fearful
Исках да попитам дали в Щерев седалищното предлежание на бебето се приема като основателна причина за секцио? Много исках да родя естествено, но бебчо не иска да се обърне (вече съм в 35 седмица).
Не знам дали в Щерев се практикува седалищно раждане и дали може да ме накарат да го избера пред секцио? Седалищното раждане, дори и вагинално, ме ужасява повече и от секциото Expressionless

# 473
Привет Blush Отдавна следя тази тема, а и предишните, тъй като проследявам бременността си в Щерев.
След изчитането на различните истории от раждания там и консултации с д-р Григорова, доста се притесних, особено от философията на болницата за естествено раждане на всяка цена Fearful
Исках да попитам дали в Щерев седалищното предлежание на бебето се приема като основателна причина за секцио? Много исках да родя естествено, но бебчо не иска да се обърне (вече съм в 35 седмица).
Не знам дали в Щерев се практикува седалищно раждане и дали може да ме накарат да го избера пред секцио? Седалищното раждане, дори и вагинално, ме ужасява повече и от секциото Expressionless

Здравейте, моето бебе беше със седалищно предлежание 36г.с. и с тази заявка бях на консултация при д-р Григорова. За щастие там тя видя, че се е обърнало, може би е станало  часове преди това (не съм усетила), тъй като предния ден не беше. Нейният коментар беше, че дори и ако беше останало седалищно пак щях да се пробвам за нормално раждане.

# 474
Момичето, с което бях в една стая, беше родило нормално със седалищно предлежение. Григорова много я ухажваше на сутрешните визитации. Казваше, че това е раждане като раждане, нищо страшно нямало.

# 475
  • София
На мен не ми звучи добре това. Направо не знам какво да стане да разрешат секцио...

# 476
Мерси за отговорите! Ами сигурно и аз ще мина през консултация с нея следващата седмица и да видим...Дано да се обърне бебето дотогава, че иначе се настройвам да сменям болницата No Mouth

Здравейте, моето бебе беше със седалищно предлежание 36г.с. и с тази заявка бях на консултация при д-р Григорова. За щастие там тя видя, че се е обърнало, може би е станало  часове преди това (не съм усетила), тъй като предния ден не беше. Нейният коментар беше, че дори и ако беше останало седалищно пак щях да се пробвам за нормално раждане.

# 477
За всички бъдещи мами, които се следят при доктор Арабаджи, мога да кажа само едно:Тази жена спаси бременността ми! Да, има недостатъци, да, понякога зависи от настроението ѝ, но тя видя проблема и се борихме за това дете. На втора ФМ при един от специалистите споделих, че имам болки ниско долу и обилно гъсто течение. Тя погледна шийката и ме отпрати с думите:"Всичко е наред!" Но аз знаех, че нещо не е наред. Слязох веднага при д-р Арабаджи и тя като ме видя веднага ме хоспитализира заради много скъсена шийка и контракции. След като ме изписаха стабилна от болницата, всяка седмица ходех при нея на преглед, за да не пропуснем нещо. Само докато ме видеше в коридора, веднага ме викаше. Почти не съм чакала. Винаги си вдигаше телефона като ме притеснява нещо. Ако не е била сигурна за нещо, винаги е викала втори лекар за мнение. На раждането вечерта късно в най-големия сняг дойде за отрицателно време. В предродилна ми държеше ръката и ме успокояваше, че почти съм родила. Родих бързо, без упойка, дори не мога да кажа че съм усетила и болка. Бях в 36+1 г. с., лежах от 24 г. с. за задържане, но тя не си и помисли да ме отпрати, а пое риска да се следя и да родя в нейните ръце и в болницата. Детето се роди живо и здраво, стоя в кувиоз само 2 дни за адаптация, а тя не спираше да идва да ме успокоява. И не, не съм я познавала преди това. Дори на първия преглед я помислих за доста студена и незаинтересована, но с времето се убедих, че тя е голям ЧОВЕК и благодарение на нея днес имам прекрасно дете! 🙂

# 478
Аз също искам да изкажа положителното си мнение за екипа на Болница Щерев. Преди време бях писала тук, че ми предстои раждане и че се следя при Доктор Арабаджи. Доволна съм много от нея през цялата бременност по начина, по който ме проследи. Отношението и беше прекрасно, но за съжаление нямах възможност да родя при нея. Все пак термина ми беше на 10ти август, тя тогава се връщаше от отпуск, но аз подраних и родих 1 седмица по-рано. Заместваше я Доктор Милчева, от която съм много доволна. От целия екип - акушерки, анестезиолози, сестри и т.н мога да кажа само хубаво. Родих с епидурална упойка по мое желание. Родих бързо и бях изключително обгрижвана. Детето ми беше изписано добре и без проблеми. Може да съм имала късмет да имам лека бременност и раждане, но съм видяла само хубаво от тази болница и пак бих се следила и родила в нея.

# 479
Привет отново Simple Smile В понеделник съм на консултация с кардиолог, анестезиолог и Григорова. Решила съм, че ако и тя като моя АГ каже седалищно раждане, за съжаление ще сменям болницата. Сумата, която искат за секцио по желание ми е малко солена Grinning
Въпросът ми е има ли някаква процедура при смяна на болницата за раждане (вече съм говорила с друг АГ от другата болница).Предполагам, че консултациите за хоспитализация и документите, които ще ми дадат да попълвам в понеделник в Щерев, не са обвързващи да раждам там? Не е проблем след Григорова да се чуя с моя АГ, да му обясня и кажа, че съм се насочила към друга болница? Мерси Blush

Общи условия

Активация на акаунт