Добре, може да приемем, че това не е по вкуса на комшитата и че те не обичат нищо модерно, а само сълзи, сополи, насилие, крясъци и прочие. Но за Бога, реших да погледна конкурентните сериали, за да видя аджеба с какво толкова ни превъзходжат. И какво да установя от тоя Gonul Dagi ли там какъв беше - 2 часа и 46 минути серия, от които 2/3 рев, протяжни песни, тъпи обяснения в любов между главните герои, и терзания как двама 20+ годишни младежи не могат да се опълчат на родата и просто да им кажат, че са вюбени. Вместо това зрителят се наслаждава на тяхната изтерзана любов, започнала на строителен обект и така 11 епизода те се гледат, и прегръщат, и цялата фамилия ги възпрепятства да възпеят легендарната си любов, която ще остане като легенда в това малко скално село. Каква романтика, каква задълбоченост, какво развитие на героите.. просто Шекспир пасти да яде пред този турски шедьовър, сътворен от сценаристите, които разчитат само на клишета. Е айде замислете се сега защо нашият сериал не им допада? Риторичен въпрос. Нашите са толкова съвременни, опълчиха се на възрастните, борят се за любовта си, обличат се модерно, защото живеят в Истанбул все пак (макар че някой път тези ултра къси рокли не са и по моя вкус), работят, самостоятелни са, борят се за мечтите си и ги осъществяват, впускат се в приключението без да ги интересува мнението на околните. Тук има цял камион разлика между мненията на чуждестранните зрители и турските. Очаквах да падне рейтинга, защото съм чела какъв хит е Сървайвър, но при толкова динамична серия, да получим това - а не..
Съжалявам, ако ще обидя някого тук с изказването си, но винаги съм считала, че турците са глупави по отношение на сериалите им, и не оценяват хубавите и стойностни продукти. Имат претенции каква модерна и развиваща държава са, но ако ти плюеш и злорадстваш такъв сериал с такива актьори, чиито талант не се изразява в това да реват 10 минути в забавен кадър за любовта си, e язък ви за цялото ви поколение артисти и назад във времето, и сега.
Дори не ми се коментира повече, защото точно когато си харесам подобен сериал с модерен сюжет, те вземат, че го спрат или претупат. Според мен промяната за която Неслихан говореше след 30 серия, е че ще разделят Еда и Серкан. В този ред на мисли го свързвам с това как Джан Яман вечно промотираше, че от 40 епизод нататък в Птичката настъпват големи промени и обрати. Та така.. не бих се изнедала, а и щом е нужно за прословутия им тъп рейтинг, дето го мразя. Що сериали провалиха по този нелеп начин.. Иначе за снощния епизод аз ще кажа само едно: във възторг съм от всичко. Дори на финалната сцена в самолета, Еда, предлагайки брак на Серкан направо бях в шок
и се зарадвах, защото те двамата са толкова влюбени, че нищо и никой няма да ги спре да бъдат заедно. Независимо от недоброжелателите им и гадните постъпки. А фрагът просто ме усмихна - това трябва да се показва в сериалите им. Млади, влюбени хора, интелигентни и възпатани, които просто се наслаждават на живота и се опитват да се откъснат от старите порядки. Надявам се сериалът да продължи, защото в последно време няма такъв, който да следя с такова нетърпение и удоволствие.

Препоръчани теми