Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 201 820
  • 3 409
  •   1
Отговори
# 165
Почти всички зъби са ми с доста големи пломби. Някои зъби и с по две. Добър вариант ли е да се облекат в корони или ще стане още по-зле. Често правя и грануломи.

# 166
По принцип мъдреците могат да се лекуват, даже понякога трябва. Друг е въпросът доколко са разрушени коронките и дали след лечението ще могат да се изградят. Не на последно място стои и въпросът за достъпа до тях. Трябва преглед и анализ на рентгенова снимка.

# 167
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте, извадиха ми зъб,който беше лекуван и с коронка,след изваждането се оказа,че е имало кариес в корена,може ли някой който се е сблъсквал с такова нещо или някой от стоматолозите във форума да обясни как се получава такова нещо и следствие на не добро лекуване ли е?

Мое мнение, че не е лекуван добре. Възможно е и аз да съм в същата ситуация в момента.
Имам зъб с корона (втора вече, тъй като първата не я хареса следващият стоматолог и я сменихме).
Та, тази (втора) корона не е харесана вече от следващия по ред стоматолог. Значи предстои поставяне на трета. Да, то е без пари. Laughing
Вярно, чувствам и аз дискомфорт, ама вече наистина ми писна от "специалисти-стоматолози". Бръкнат ти в устата и се чудят как може да е направено еди-какво си от предния стоматолог.
Резултатът е, че аз е възможно да остана без зъб.
Сега имам поредно предложение за коронка - 3-та поред, защото предните били ..... еди-какви си и ненаправени както трябва.
Направен мост - подкова. Ами, казах си аз, че не ми е удобен. Не съм разбирала - циментиран е. Сега се възпалява постоянно.
Наистина ми писна от зъболекари.

# 168
Здравейте След раждането се появи и парадонтозата. И въпреки че полагах грижи и посещавах стоматолози,къде кадърни,къде некадърни,тя /парадонтозата/ си каза думата.Положението в устата ми е плачевно.Счупени,клатещи зъби,много от тях вече извадени.На 55 години съм и на горната челюст имам  6 предни зъба /2 от които са изградени/,а на долната 7 зъба ,3 от тях са предни и клатещи.Въпросът ми е от къде да започна и какъв специалист стоматолог да посетя.Дилемата е дали импланти или протези.От прочетеното из нета имплантите са по - доброто решение,но дали организма ще ги приема,и дали няма да си хвърля парите на вятъра и после да нямам пари и за протези.И дали могат да се слагат протези при наличието на собствени зъби. Страха е голям,но и финансите са малко по ограничени.Интересувам се от зъболекари, с които мога да се консултирам от района на Велинград, Пазарджик и Пловдив.
БЛАГОДАРЯ ВИ

# 169
  • София
Привет,
Предстои ми поставяне на корона до седмица-две 'едното питане ми е нормално ли е временната корона да стои само няколко дни докато стане постоянната готова?
- и второто ми питане - понеже е четвърти горен този който се изгражда, а имам за вадене долен мъдрец, полуретиниран и доста ерозирал, само той остана, се чудя дали няма да е рисковано да се вади след като ми сложат циркониева корона, понеже са от една и съща страна. Циркония знам че е по чуплив от емайла. Или да отоожа короната и извадя мъдреца първо?

# 170
Помощ!
Много силна болка дори само при допир. Умъртвен, изчистен и лекуван зъб, пломбиран с фотополимерна пломба преди пет дена. Притеснявам се дали няма да е късно ако чакам до сряда..от днес, събота

# 171
Помощ!
Много силна болка дори само при допир. Умъртвен, изчистен и лекуван зъб, пломбиран с фотополимерна пломба преди пет дена. Притеснявам се дали няма да е късно ако чакам до сряда..от днес, събота
Няма какво да чакате,отивайте на зъболекар,ясно е,че нещо не е направено както трябва,не е нормално да ви боли!

# 172
Според вас нормално ли е да ви дадат час за някаква интервенция на зъб, който въобще не ви боли и да не ви обяснят какво ще му правят? Щяло да бъде изненада, а в същото време да има болка от другата страна на мост, който е правен от същия зъболекар.

# 173
Абсурдно ми звучи! Интересно каква ще е изненадата, моят стоматолог пък веднъж не ми е предложил изненада.Simple Smile
Искайте обяснение, не става да се работи нещо-изненада и да не се обясни какво и защо.

# 174
Абсурдно ми звучи! Интересно каква ще е изненадата, моят стоматолог пък веднъж не ми е предложил изненада.Simple Smile
Искайте обяснение, не става да се работи нещо-изненада и да не се обясни какво и защо.

Ако ми кажела какво, щяла съм да откажа. Все пак зъбите са си мои и аз решавам какво да се прави с тях. Оперативна намеса щяла да е!

# 175
Изборът все пак трябва да е твой и затова е нужно обяснението на специалста, пък ти решаваш. Не, знам, признавам, че ме учуди споделеното, не ми се е случвало. Дори си помислих, да не би да не сте се разбрали нещо?

# 176
Изборът все пак трябва да е твой и затова е нужно обяснението на специалста, пък ти решаваш. Не, знам, признавам, че ме учуди споделеното, не ми се е случвало. Дори си помислих, да не би да не сте се разбрали нещо?

Напротив, изрично питах няколко пъти какво ще прави. Каза: Ще видиш, още не съм решила какво точно! В същото време имам болка в другата част заради мост, който ми прави наскоро, а тя започва да се занимава със зъб, който не се е обаждал от 10 години

# 177
  • София
Аз не бих приела без разяснение на това, което смята да прави. Няма право да предприема нищо без твое съгласие. А предвид странното обяснение за "изненадата", ще потърся и второ мнение. Изненадите не винаги са приятни ...

# 178
Още повече, че е налице зъб/и, визирам моста, с болка, та какви изненади за здрав или поне засега без болка зъб. Искай да ти изясни, аз също не бих приела такава "изненада", ако не е належаща.

# 179
  • Марс
Аз не бих отворила уста пред някой, който не ми е обяснил какво ще ми прави и за което ще си плащам. Не само с пари, но и с бъдещото си здраве. Още повече, че имате оплаквания от предишна работа на този зъболекар. Бих потърсила друго мнение. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт