Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 201 809
  • 3 409
  •   1
Отговори
# 180
  • Mediterraneo
То направо смешно звучи. Изненадааааа, хирургична интервенция... Тая добре ли е?! Надявам се ти да си добре и да не си отваряш изобщо устата повече пред този зъболекар!

# 181
Здравейте! Никой  ли няма телефон за връзка с д-р Ирена Георгиева - Варна?

# 182
Здравейте. Имам въпрос относно дъщеря ми 6 годишна. Децата ни са близнаци момче и момиче. Смениха си долните предни 2 зъба което е нормално за възрастта им. Всичко при сина е наред но при щерката поникналите нови зъбчета са по-жълти и много личат на фона на другите зъби. Водихме ги на зъболекар (дори 2ма). И двамата казаха че зъбите и на двете деца са в отлично здраве, нямат наченки на кариеси, нямат по-жълти или по-бели петънца (разбрах че това е знак за флуороза), зъбите им са прави и добре разположени в устната кухина. Въпроса ми беше единствено защо нейните зъби никнат такива по-жълти. Отговора беше вдигане на рамене и "ами такива са си просто". За съжаление не вярвам много на специалистите в Бургас та затова да питам и тук - на какво може да се дължи това. Наистина ли просто такива ще са ѝ всички зъби след като ги смени всичките, генетично. Реално с брат си те водят един и същ начин на живот, полагат еднаква хигиена, пият и хапват едни и същи неща. Никой не можа да ми каже и с каква паста трябва да се мият с флуор или без. Те пият основно само изворна вода без флуор, ама пък и лекарите не видяха нещо свързано с флуора. А те сега си мият зъбите с флуорна паста Елгидиум 3-7 години, тя им е любима.
П.С.Да допълня че съвсем изключих и единия горен преден зъб (все още млечен) и той ѝ е такъв по жълт.... Ще сложа снимка ей сега

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 21:43 от Marsian

# 183
  • Варна
Здравейте. Имам въпрос относно дъщеря ми 6 годишна. Децата ни са близнаци момче и момиче. Смениха си долните предни 2 зъба което е нормално за възрастта им. Всичко при сина е наред но при щерката поникналите нови зъбчета са по-жълти и много личат на фона на другите зъби. Водихме ги на зъболекар (дори 2ма). И двамата казаха че зъбите и на двете деца са в отлично здраве, нямат наченки на кариеси, нямат по-жълти или по-бели петънца (разбрах че това е знак за флуороза), зъбите им са прави и добре разположени в устната кухина. Въпроса ми беше единствено защо нейните зъби никнат такива по-жълти. Отговора беше вдигане на рамене и "ами такива са си просто". За съжаление не вярвам много на специалистите в Бургас та затова да питам и тук - на какво може да се дължи това. Наистина ли просто такива ще са ѝ всички зъби след като ги смени всичките, генетично. Реално с брат си те водят един и същ начин на живот, полагат еднаква хигиена, пият и хапват едни и същи неща. Никой не можа да ми каже и с каква паста трябва да се мият с флуор или без. Те пият основно само изворна вода без флуор, ама пък и лекарите не видяха нещо свързано с флуора. А те сега си мият зъбите с флуорна паста Елгидиум 3-7 години, тя им е любима.
П.С.Да допълня че съвсем изключих и единия горен преден зъб (все още млечен) и той ѝ е такъв по жълт.... Ще сложа снимка ей сега

Постоянните зъби почти винаги са по-жълти от млечните и това е нормално. Изчакайте да смени и останалите резци и тогава ги сравнявайте. Пастата която ползвате е подходяща за възрастта и е хубава. На Елгидиум има една паста която е за над 7 години. Тя е зелена на цвят и оцветява плаката по зъбите и визуализира къде не е измито добре. Щом нямат проблем с подредбата на зъбите, това което трябва да правят е да си мият зъбите добре. Лека вечер.

# 184
Здравейте, искам да попитам дали е възможно след кореново лечение на канали от вчера, днес да е нормално да имам субфебрилна температура 37.2.Доктора, само ми каза, че е възможно 2-3 дни да имам дискомфорт в тази област. Зъба не ме боли, само при натиск усещам мн тъпа болка. В момента съм с някакво лекарство и след две седмици имам час записан за довършване на лечението. Забравих да спомена, че зъба нямаше проблеми, просто след снимка се видя че не са запълнени добре каналите от предишния зъболекар и решихме да го правим.

# 185
Здравейте на всички! Моля ви за помощ синът ми който е на 3годинки му се наду зъбът снощи следобед и го боли. Звънях на стоматолог но ми казаха че в Понеделник най-рано може да се отиде на зъболекар. Понеже тук във Велико Търново нямало дежурни дентални кабинети през почивните дни.Моля ви дайте ми съвет как да спадна оттока давам му нурофен но оттока продължава  да расте цялата му буза се е надула.

# 186
  • Варна
Ужас, няма ли наистина??Дентална клиника Св. Иван Рилски работят според мен 062 601312.Четох и за един стоматолог Мартин Банков, че приемал, него проверихте ли го? Няма много какво да направиете... Жабурене с води за уста, смрадлика, но доколко ще може едно 3 годишно..Вероятно ще му бъде изписан и антибиотик, но наред с дентално лечение.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 08:59 от ivka_smile

# 187
Ще ви изпишат антибиотик за тази възраст.Вероятно .

# 188
Благодаря ви за съветите. Обадих се и попитах за някакъв дежурен лекър стоматолог но ми казаха че няма през почивните дни.Прочетох че чаят от лайка също облекчава малко болката и оттока и в момента пробваме с това. Надявам се да помогне поне малко този чай и нурофена дано да не се влуши до утре казаха ми утре сутрин в 9 часа да отидем,най рано тогава можело.Надявам  се да не е нищо сериозно и както казвате вие да ни изпишат антибиотик.

# 189
Частни стоматолози няма ли в Търново? Не мисля, че ще откажат да приемат пациент, освен, ако наистина не са възпрепятствани по някакъв начин, отсъствие от града или подобно. Два пъти ми се е налагало, спасяваха ме. Не е в Търново, но в подобен град, нямам предвид София.

# 190
Да аз се свързах точно с Частен кабинет децки специалист (понеже не всички се занимават с деца и то на 3годинки ) но ми казаха че събота и неделя не могат,и затова ми казаха за утре (пониделник) в 9 сутринта.

# 191
Здравейтe
Изгорих си леко венеца с тинктура от прополис (прополис и спирт). Какво мога да направя?

# 192
  • София
Частни стоматолози няма ли в Търново?
Всъщност всички зъболекари са частни.Няма държавна стоматология.Зъболекарят се регистрира като фирма ЕООД или на свободна професия и работи,зъболекарите в полоклиниките също са частни и си плащат наем.

# 193
Здравейте
От около 2 месеца имам проблем с 2 предни горни зъби. Изпитвим лека болка и то само при натиск от предната или задната страна на зъбите (но не и отдолу). Болката е лека, но дразнеща, понякога и по-силна. Венеца там е леко възпален вече 2 месеца, ту е зачервен, ту не. Не успяха да открият какъв е плоблема с венеца или зъбите. Направиха ми панорамна снимка - на зъбите нищо им няма. Ходих на парадонтолог с надеждата да ми вцемат проба за микробиологично изследмане на бактериите, но отказаха с думите, че имам леко възпаление. Нямам парадонтит. Взеха ми кръв, за да ми проверят хормоните и витамините - всико е наред. Но тези болки и леко възпалени венци продължават вече повече от 2 месеца. Ще се радвам, ако някой даде мнение какво още мога да направя. Става въпрос за предни горни зъби и се притеснявам. Благодаря ви предварително.

# 194
Каква е вероятноста за поставяне на импланти? И каква ще е цената. Говорим за горна челюст. Предните три зъба в ляво се клатят доста......

Общи условия

Активация на акаунт