Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 217 199
  • 3 583
  •   1
Отговори
# 675
Сник, какви са съображенията за 2-на корона ? Според мен е лудост, особено с оглед на възможен проблем след време. Умъртвените зъби предразполагат към често образуване на грануломи.
Относно пукането на зъб - имам такъв, спукан в корена. Сложиха ми циркониева коронка, с пожелание да издържи още 10 години. После - вадене.

Незнам явно зъболекаря така практикува.От скоро съм при него. Аз малко се колебая и затова споделих.Единия от зъбите не е толкова разрушен и мисля, че все още може да се изгради вместо коронка / кучешки зъб е /. Колебая се. Като му казах не остана доволен и каза , както аз кажа така ще ми ги прави. Учуди се, че съм правила мъдрец и реши че е за вадене плюс още два зъба, които са силно разрушени, но умъртвени и работени с щифтове.
Ако искаш откровено мнение - намери си друг зъбар.

# 676
Благодаря, ще търся отново

# 677
lovingsun, и двата варианта се практикуват и биха били удачно теоретично, но се преценят и други фактори на базата, на които се взима решение.

snic, въпросът за двойните корони може да съм го коментирала напред, но все пак, винаги когато има шанс нека бъдат единични, корони в блок също се изработват, често с цел стабилизиране на двата или единия зъб, но си имат и своите недостатъци. Просто коментирайте с вашия стоматолог какви са неговите виждания защо короните да бъдат общи.

Oli, както са казали може да е станал алвеолит, болката до 2 дена след изваждане на зъба да кажем е нормална, след това не особено. Често трудни за изваждане мъдреци правят подобни проблеми и моят съвет е да ви видят контролно.

Dobriana, времето за изработка на конструкции не е фиксирано, определя се от заетостта на зъболекар, зъботехник, сложност на случая. Има зъботехници, които биха дали срок 10 дена и такива, които биха дали месец. Две седмици не звучи толкова стряскащо, а нормално като време.

Като стоматолог бих ви посъветвала да задавате въпроси на лекуващите ви лекари, да дискутирате, а не просто да се съгласитете, питайте за плюсове и минуси, за срокове, в правото сте си да бъдете информирани. Simple Smile

# 678
Викат ме чак след седмица за конците , тоест на 18ти .. не знам дали да не се свържа по телефона ако може по рано да ме види, не се търпи вече
Болката непрекъснато засилваща ли е по интензитет, спрямо тази непосредствено след пускането на упойката?

# 679
За мен след като го извадиха първите два дни беше търпимо , сега вече е ужасно положението. Свързах се и ми смениха антибиотика и ме викат утре..страхувам се че ще се окаже сух алвеолит а като се знам каква съм страхлива как ще изтърпя лечението не знам ! Голяма беля с този мъдрец

# 680
Нали посещавате само лицево-челюстни за вадене ?

# 681
Нали посещавате само лицево-челюстни за вадене ?
Орален хирург също вади, различни специалисти са

# 682
Имам предвид да не е обикновен стоматолог.

# 683
Имам предвид да не е обикновен стоматолог.
Зависи от случая, някой път хората си мислят, че е нещо много сложно, а всъщност не е

# 684
Лично аз не бих се доверила на стоматолог за вадене на проблемни зъби.

# 685
Днес ми махнаха конците , сложиха и някакво лекарство ..нямам никакво възпаление , но явно конците са ме опъвали , даже един съм скъсала сама... Сега се чувствам много по добре

# 686
  • The Vampire City
Здравейте! При пародонтоза може ли да използвам избелващи ленти за зъби?

# 687
Здравейте! Ще бъда безкрайно благодарна ако някой професионалист ми даде съвет.

Направиха ми снимката по-долу на горен десен кучешки зъб, защото личната ми зъболекарка забеляза, че зъбът е с променен цвят по време на профилактичен преглед. Аз никога не съм усещала болка или съм имала някакви оплаквания от този зъб (или от които и да е други зъби), но да отбележа, че връхчето му беше счупено преди около 18 години (сега съм на 30г).

След като видя снимката, зъболекарката звучеше притеснена и каза, че се наблюдават "изменения", трябва да се отваря и чисти, като тази процедура ще продължи поне 2 седмици, което е период, който не мога да си позволя в момента, тъй като живея в чужбина.

Ще съм благодарна ако някой ми каже колко сериозен е случаят, налага ли се незабавна интервенция, колко бих могла да изчакам при положение, че нямам оплаквания за момента и бих ли могла да се доверя на всеки зъболекар да я извърши?

# 688
coolcookie, не се плашете, това са лечения, които много често завършват успешно. Касае се за хроничен възпалителен процес, който към момента е безсимптомен, но е редно да се лекува.

В зависимост от начина на практикуване има зъболекари, които ще извършат лечението в едно посещение, има и такива, които ще то разделят на няколко.

Принципно един такъв зъб може да е обостри в най-неподходящия момент, но никой не може да Ви каже кога точно за жалост.

Може би най-добрият вариант е да си планувате лечението вбъдеще, за да бъдете спокойна и точно сега да не се пипа зъбът, за да не се обостри непредвидимо. Реално всичко е възможно.

Принципно повечето зъболекари могат да извършат лечението, но все пак с предимство биха били тези, които се занимават повече с лечение на коренови канали.

# 689
@Fiffy, сърдечно благодаря за бързото, информативно и много полезно включване!
С риск да понахалствам още малко, може ли да попитам какви са евентуалните причини породили този възпалителен процес (може би, отчупването на върха в миналото?), освен поддържането на добра устна хигиена, има ли нещо друго, което мога да правя, за да избегна подобни случаи на други зъби? Това вид гранулом ли е? И последно, може ли да се установи от снимката дали зъбът е мъртъв?

Общи условия

Активация на акаунт