ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 555
  • 792
  •   1
Отговори
# 705
Честит празник!:heart:Wine Glass
Има заповед за ПО,от утре ,касаещо учениците от 5 до 12клас,учащи в у-ще с една паралелка от клас.
Успех на състезателите в групата!
Борихме времената по бел и писа сбит преразказ на Радини вълнения.

# 706
  • Сф
ОО, прибрахме се, седнах. Всичко мина, купихме си балони, цвете и вечеря. По средата на класирането сме Simple Smile доволни сме горе долу .Догодина повече в отделните дисциплини, да сме здрави! И вие! И благодаря за пожеланията!
Момата почива от 600те метра.А утре 1ви час- математика Simple Smile
Успех на учениците утре, които се връщат!

# 707
Честит празник.
PureLove, честито за постиженията, малко със закъснение.

Успях да наваксам, и да ви изчета, днес ми беше поредния ден с на мойта изненадите. Излезна да играе с едно по - малко дете от нея навън, тъй като от снощи почна да вали сняг, та излиза мойта и по едно време се прибира, а аз излизам за да занеса едни неща на майката на това дете, сядаме да си говорим с тая моя приятелка и след 5 мин. мойта звъни от на баба си телефона, питам я какво става, защо ми звъни от нейния телефон, а тя ми отговаря - ми изгубих си моя, казах и да излиза и да го търси, а тя ви заявява че тъкмо се изкъпала, малеее, вътрешно побеснях, само и казах да си сложи яке със шапка и да излиза да го търси, излезнали двете с баба и, не го намерили, аз също слезнах и заедно обиколихме още един път трите, пак нищо, накрая се прибрахме, седнах пред дядо гугъл и взех да търся начин как да го открием, намерих и ѝ казах да излиза да се ослушва, аз от нета и звъня на нейния терефон, а тя се оглежда изострила слуха, звъни ми от тела на баба си и ми казва че го чува, намери го и се прибра доволна и щастлива, а на мен все едно цяла скала ми падна от гърба, а тела нито gps, нито звук, нищо нямаше включено, само на вибрация, и добре че там където го намерила не минават много хора, най - вече като има сняг. Та щерчето не ме оставя да скучая.
Ако ще заформяте групичка за саможивници, самостигащи и т. н., ако може включете и мойто джепеме, за музика, слуша кипоп, чат - пат и друга, но по - рядко, и ако има някой който да и говори и тя камо да слуша ще е още по - добре, иначе не и е скучно, седи в стаята пред екрана, гледа нещо и от време на време се чува как издава звуци, кикоти се и си говори с екрана, все едно някой ще я чуе от другата страна, в началото си мислех че нещо е изкукуригала, а тя така си се забавлявала.

Последна редакция: нд, 14 фев 2021, 22:43 от Тони ♒🍀

# 708
  • София
Заповедта ни касае нас. Дето се казва в последната минута заповед, мейл от училище... имаше обаче и опцията днес да си остане у дома и да се включи дистанционно. Реших за един ден да отложа, да видим как ще е и колко деца от класа ще отидат присъствено. Всички деца са били в клас, без моето. И за съжаление, доста често е прекъсвала връзката, госпожата по БЕЛ е забравила да го включи втория час и изобщо това ОЕСР нещо не сработи.

# 709
  • София
Щерката започна добре 2-ри срок. Вчера се е справила според нея на теста по бел, бил лесен. По матматика е ок с 2-те препитвания. Този пъти всичко била сметнала правилно, даже класната я похвалила по този повод.

Сега се чудя дали да се нервирам покрай синчето. Не държа кой знае колко на резултатите от нво (4 клас е). Той остава в същото училище. Но някак много се е отпуснал. Няма кой знае какви домашни, не чете. Сега, дали учителката ги е разхлабила, дали пък на него хич не му пука - още не знам...
Но знам, че свалих едно препитване по математика и магарето се мота с елементарни задачи повече от час. И знам още, че ако продължи така, следващата година ще му скъсат д...то в 5 клас (поне част от учителите).

# 710
На мойта от теста по български и писаха 5, на единия въпрос не е написала една запетайка - отнета една точка, въпроса е за 7 точки, на другия е сбъркала и от него няма точка - беше за 1 точка, и така от общо 19 т. мойто има 17 т., шестицата е била от 18 - 19 т., голяма скала, голямо оценяване, всеки път има де - жа - вю по този предмет. Обачеее, учителката по история ме кефи, стига да не я ядосат много хубаво си преподава и изпитва, най - вече че и мойта като я питах на ПО пак ли е така и тя каза да, е, имало е ефект от разговора ни с нея, иска децата да боравят единствено с материята от учебника ( който изобщо не е направен както трябва ), като ги изпитва преспокойно може да погледнеш и да прочетеш и кажеш това което е писано там, даже днес заради презентациите които направиха и
д. р. не им даде, от мин. седмица им даде срок до края на тази да я направят, като си изберат един от уроците които е посочила.
По мат. учителката втори час им прави преговор върху декартовата координатна система, като каза още вчера че го няма включен като преговор по програма ( график ), правила го за да им го обясни по - добре.

# 711
Другата седмица се очертава тестова,ще имат контролни по мат,бел,англ.език и ще бъдат изпитвани устно по чп.Моят уж учи,но все нещо остава недовършено,забравено,много е отнесен.Ако излизаше със себеподобни,щях да си помисля,че е влюбен:grinning:

# 712
Моят изкара 6 по БЕЛ - характеристика на Бойчо Огнянов. Направо не можах да повярвам. Миналата седмица имаше 5 на отговор на литературен въпрос. Нещо за изкуството беше. Доста беше писал и аз му помогнах с идеи. И накрая само пет с коментар, че можело още аргументи да вкара в подкрепа на тезата си. Та на фона на петицата, бях доста скептична какво ще изкара на характеристиката. И заради тази шестица се сдоби с някакъв бонус към една от игрите, които играе.

# 713
И на вашите деца ли им казват ,че като се върнат присъствено ще правят по всичко контролни? Моят така се е стресирал ,че чак го е страх да се върне на училище ,а до оня ден нямаше търпение.Нали уж им било позволено по 2контролни на седмица ?Ми те в школо им нашляпаха през ден контролно , то чак аз се стресирах камо ли децата.

# 714
Здравейте, аз вече разбрах, че синът ми няма толкова голям проблем колкото си мислех. 😊
Оказа се че когато си знае  перфектно урока няма проблем. Тоест умира от притеснение дори и само за момент да се замисли, но знае ли го  говори спокойно и уверено. ☺️ Та извода си го направих 😁

# 715
  • в очите на дъщеря ми
И на вашите деца ли им казват ,че като се върнат присъствено ще правят по всичко контролни? Моят така се е стресирал ,че чак го е страх да се върне на училище ,а до оня ден нямаше търпение.Нали уж им било позволено по 2контролни на седмица ?Ми те в школо им нашляпаха през ден контролно , то чак аз се стресирах камо ли децата.
И при нас има подобни разговори. Те не го водят контролно, а писмено изпитване и могат всеки час да дават. На прекрасната и без това не и се ходи присъствено, та сега тази информация, тотално я отказа. Честно казано за мен си е пълно безобразие, какво са виновни децата, за така създалата се ситуация...Девойката се отчете с 6 по БЕЛ и Англ. език и ходи на олимпиада по БЕЛ, вика ми "Нали  не храниш илюзията, че ще отида на втори кръг", сега отивам защото госпожата каза, че ще пише 6-ца на участниците. Въобще умница Sweat Smile ми е тя....

# 716
Boksii,нашите г-жи нищо не им споманават за връщане,което обаче не означава,че няма да ги сюрпризират,за да подсигурят по някоя присъствена оценка.При моето диване,няма разлика в успеха от до и по.Сякаш свикна така и хич не му се връща,а и определено се притеснява от зараза.

# 717
И при нас има подобни разговори. Те не го водят контролно, а писмено изпитване и могат всеки час да дават. На прекрасната и без това не и се ходи присъствено, та сега тази информация, тотално я отказа. Честно казано за мен си е пълно безобразие, какво са виновни децата, за така създалата се ситуация...Девойката се отчете с 6 по БЕЛ и Англ. език и ходи на олимпиада по БЕЛ, вика ми "Нали  не храниш илюзията, че ще отида на втори кръг", сега отивам защото госпожата каза, че ще пише 6-ца на участниците. Въобще умница Sweat Smile ми е тя....
Ами мисля ,че не е редно и аз да ги натоварват така.Общо взето учителите много добре си познават децата и са наясно кой какво може. Моят примерно и в училище и в нас взема постоянно участие във всички часове ,няма пропуснато домашно .А и не виждам разлика в писменото изпитване и контролното тъй като и двете ги правят цял час и им пишат оценки.Не са правили 5мин. от 4-ти клас.

# 718
И при нас ги предупредиха, че ще правят писмени присъствено почти всеки час. Учителите се надяват по този начин да имат обективни оценки. Аз все си мисля, че трябваше да отделят това време да преподават нов материал, нали живият контакт при преподаването най-много липсваше. Но от друга страна ги разбирам, че по време на ДО се преписва, подсказва, шмекерува и т.н.
Вече нямам сили и нерви да се ядосвам. Каквото за всички, такова и за нас. Някак дзен станах напоследък:)

# 719
  • София
И при нас така се готвят. Ама дали ще ги върнат, още не е ясно. Поне по време на ДО се научиха да помагат на другарче в нужда, а не само да се докладват, кои какво е сгрешил.

Общи условия

Активация на акаунт