Парфюмни размисли и страсти - 255

• 54 956
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Привет на всички! В днешния смразяващо студен ден реших да разнося Prada - Infusion d'Iris, който не познавам добре. Имам само някаква отливка от брасти и не мога да разбера старото или новото издание е. Предполагам, че е това от 2007-я, защото не пише никъде 2015. Почти сигурна съм, че усещам галбанум, и гледайки пирамидата, смятам че е старата версия. Може и да греша, но много ми харесва и обмислям да взема цяла бутилка. Има ли голяма разлика оригинала и този от 2015-а? Проблемът е, че не се ориентирам по снимките в сайтовете кой е стария, и кой новия, освен когато изрично не е упоменато в скоби 2015..А ако са близки като усещане, хич няма да го мисля много..

# 316
Момичета, имам един по-различен въпрос. Преди много години помня, че майка ми използваше един парфюм, който беше страхотен...

Здравейте, само това открих
https://www.parfumo.net/Perfumes/Romella/Blue_inspired_by_Claude_Monet
, и няколко изтекли обяви в ибей.
Иначе, на външен вид прилича на този
https://www.fragrantica.com/perfume/Bourjois/Soir-de-Paris-Eveni … n-Paris-3604.html ...
Само на външен вид, обаче! Soir de Paris го имах през 1995 г. и го обожавах! За мен тогава беше съвършеният "теменужен" парфюм, сега нещата са мнооого различни, естествено, и то не в положителен смисъл.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 15:58 от cabochard

# 317
  • Седмото небе
За мен двете Пради имат огромна разлика! Обожавах сухата прашност на стария, новия ми нагарча и киселее чак. Имах миниатюрно останало количество от старата версия и ми стигна да направя един паралелен тест. Не и не, поредния парфюм, за който ще си запазя спомена от доброто старо време. Но пък, ако някой даде идея за подобен парфюм (различен от Шанел 19 Пудре, който просто ми смразяваше кръвта от мрак и студ, бррр Scream ) с удоволствие бих го преслушала.
А ето това май е само разликата в старата:

И новата бутилка:

За въшните кутии не съм търсила. А от където мислите евентуално да го поръчате, може да им звъннете или да им пишете и да ги питате коя версия предлагат. Но силно се съмнявам да е старата...
А точно този парфюм май ми е от първите любимци с ирис. В по-ново време като ирисови парфюми (за мен усещането на първия е такова) са Шалимар Инишъл едп и Ириса на Бушерон. Покрай тях открих и пудрените нотки в парфюмите, a там вече фаворитите са много...

# 318
  • Germany
Опитайте с Prada L'Homme L'Eau Prada, за мен има невероятна прилика с ирисовата Прада, като лично за мен Prada L'Homme L'Eau Prada е по-хубав. Има нещо слънчево, щастливо и позитивно, което го прави по-предпочитан от Прада Ирис, и което го прави и различен от Шанел Пудре19. Трайността му е фантастична! И нека не ви заблуждава Homme в името, парфюмът е напълно унисекс, прекрасно съчетание на ирис, нероли, джиндижил и пудрени ноти.

# 319
  • Пловдив
https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Intense-388.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Jour-Pour-Femme-18385.html

Харесах и шоколадовия Boss, но бързо го забравих и не го купих. Детето има балсам на Виктория сикретс с една тъмна ванилия, която много ми харесва и леко ми напомни за него. Без излишни сложности, характери и анализи на литератулно произведение. Мириша, харесва ми или не ми харесва. Не ги анализирам. Интегралното смятане ми е сложно, парфюмите гледам да ги опростявам. Отдавна съм забравила и двата.

# 320
  • Пловдив
За себе си не харесвам нито един Boss. Но имам един любимец сред мъжките, който направо ме побърква.
https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-Bottled-Night-8825.html
Траен, стои близо до кожата, и много вълнуващ за мен. Някой ден, ако преодолея психологическата си граница да не нося мъжки парфюми, ще си го купя.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 18:55 от Unforgiven*

# 321
Infusion d'iris Prada и на мен ми беше любим, даже по едно време ми беше "парфюмен подпис",  понеже само него носех и купувах шишета едно след друго. Сега вече не го нося толкова често, но си имам запас от две 50-ци Simple Smile

# 322
Познавате ли Maryam, братовчедката на Rawaa?
Много ми е вълнуваща с този пипер.
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Maryam-51825.html

# 323
Много пъти сме го казвали и пак ще го кажа за любителите на Ирис- ако не сте пробвали, пробвайте So Iris на Монтал.Страхотен Ирис.
Аз колкото повече нося Нюит Нур на Ели Сааб,толкова повече го харесвам и намирам прилика с Роял.Разликата е,че Роял е ванилен,а Нюит Нур горчив, драй дауна им е много подобен .

# 324
Maryam никога на сляпо! Толкова мъжки и толкова труден, откровено неприятен ми беше.

Моят съвет е точно този парфюм - никога на сляпо.

Навремето го поръчах, подмамена от коментарите във фрагрантика за баклави и все прекрасни неща. Нищо такова нямаше при мен, нещо повече - беше ми откровено непоносим.

# 325
Кой е този нюит нур на Ели Сааб? Обожавам роял!

# 326
Кой е този нюит нур на Ели Сааб? Обожавам роял!
Без тест не се лъжи,много е труден и горчив Нюит Нур,горчив и тежък,не е плодово-ванилен като Роял.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 21:16 от Ре

# 327
Привет на всички! В днешния смразяващо студен ден реших да разнося Prada - Infusion d'Iris, който не познавам добре. Имам само някаква отливка от брасти и не мога да разбера старото или новото издание е. Предполагам, че е това от 2007-я, защото не пише никъде 2015. Почти сигурна съм, че усещам галбанум, и гледайки пирамидата, смятам че е старата версия. Може и да греша, но много ми харесва и обмислям да взема цяла бутилка. Има ли голяма разлика оригинала и този от 2015-а? Проблемът е, че не се ориентирам по снимките в сайтовете кой е стария, и кой новия, освен когато изрично не е упоменато в скоби 2015..А ако са близки като усещане, хич няма да го мисля много..
като фен на марката и притежател на няколко от инфузиите на Прада, включително на споменатия, позволявам си да Ви кажа: спокойно вземете този ирис, който Ви попадне от свестен търговец, няма особена разлика.

# 328
Познавате ли Maryam, братовчедката на Rawaa?
Много ми е вълнуваща с този пипер.
https://www.fragrantica.com/perfume/Al-Haramain-Perfumes/Maryam-51825.html
Не е хубав парфюм. При мен не са развива добре и мъжкарее, както казва Jollie.

# 329
За мен двете Пради имат огромна разлика! Обожавах сухата прашност на стария, новия ми нагарча и киселее чак. ......
Извадила съм невероятен късмет с моята Ирисова Прада. След поста ти проверих, старото издание е. Simple Smile Купих го края края на миналата година.
Аз не мога да я нося, но ММ вече преполови бутилката. Много я харесва, а и му стои вълшебно. Heart Eyes

И да споделя, че Guerlain L'Instant De Guerlain Pour Homme EDT лепна като ръкавичка на господин половинът ми. Heart Eyes Много го хареса, радваме му се и двамата, той на парфюма аз на него. Stuck Out Tongue Winking Eye
Носих го и аз, разкош, голам разкош! Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт