Парфюмни размисли и страсти - 255

• 55 005
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Ароматни феи и фейчовци 😉 , всеки ден ви чета с небивал интерес и участвам виртуално в изучаването ви на все нови и нови аромати.....интересно ми е , ако трябва да живеете само с два аромата от тук нататък , кои бихте си избрали и как ще ги определите, според емоцията, която ви създават или ще ги свържете с хора и събития от живота си.....
За да не е спам , аз отговарям веднага :През остатъка от живота си мога да изкарам със Sunshime Amouage и Delina Exclusif PDM. Избирам точно тях не защото ги свързвам с хора и събития, а просто защото ми миришат на “щастие” 🍀🍀🍀

# 376
  • Бургас
Не ми се ще никога да ми се налага да правя този избор. Не мога да определя само два - май и само 20 ще ми е трудно. Пиша само един, че по-лесно така Ferre Eau de Parfum Gianfranco Ferre

# 377
Яна, аз имам Gourmand - купих без тест кутийка с три минита и ги разделихме с децата.
Топла, сладка ванилия на дървесно - смолиста подложка, приятен, нехимичен, нищо главозамайващо. Освен плътната ванилия трудно долавям други нотки, но в студеното време дъщерите бързо изпръскаха минитата и питаха за още.
С приятелка го пробвахме на по - топло, сякаш имаше далечна прилика с Глория.

Ха, сега прочетох на Макадамия въпроса - това биха били  за мен следващите два, планирани за покупка!
Обикновено, докато не ги купя, ми се струват единствените, без които не мога да живея! Joy

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 04:49 от silver pearl

# 378
Два не мога, но мога 5!😄
Chanel Gabrielle
Givenchy L’interdit edp
Elie Saab Le parfum royal
TF Mandarino di Amalfi edp (за летните приключения по Италианските брегове♥)
Baccarat rouge extrait

С това мога да затворя парфюмния гардероб за всеки повод, сезон и поне година-две напред 😄

# 379
Мога да зарежа всеки един парфюм, без значение кой.
Помнете, че някоя друга гърла в нета след месец ще пропагандира  други аромати, а Бакара и Делина ще са вчерашен мармалад.

Щастие в бутилка за мен е Mandarine Basilic. Него, и Chanel No5 EdP бих си оставила.
Изненадах себе си. Останах без пачули! 😭🤣

# 380
  • Седмото небе
За два бих се колебала-за втория по-скоро... Но ако от всички трябва да си оставя само един? То за мен би бил моят Н.1, любим, неповторим и единствен на света:

Ежедневно, еженощно, във всеки сезон, целогодишно и навсякъде бих носила само него... А като свърши все някога? И дори никога повече не мога да го намеря? Даже не бих му търсила заместител. Спокойно бих изкарала и без друг парфюм до края на живота си... И не-не преувеличавам, толкова ми е любим и неповторим!

# 381
Уф, macadamia, само 2...поне 3 за бронзов медал да има...
Единият е Мосю Ли, Либре и някой Мон Герлен (трудно мога да избера, може би Флорал). Хм, не ми стигат само 3...имам още толкова любимци...
Да ви кажа аз пък днес как станах свидетел на сцена с непоносимост, алргична реакция към парфюм на колежка. Едната парфюманка, другата с алергия (неизвестна до този момент). Изкашля си дробовете, "изгони" колежката от стаята, разговори с шефа...цирк Буш...Той си прибра парфюмната в стаята, а тя обяви, че утре няма да слага парфюм за да не дразни онова проклетото с алергията. Тъй като я познавам смятам, че преиграва, в офиса настроенията са такива към нея и толкова се ядосах, че милата парфюмна ще се лиши от това удоволствие да се офъщи за началото на деня. А тя си носеше парфюма в офиса и си подновяваше винаги през деня. Знам, че много пъти сте обсъждали, но сега попаднах в тази ситуация и го приех много лично. Ако на мен някой ми каже да не се пръскам с парфюм, щото дразня някоя си измислена ( в случая) алергична реакция бих се почуствала ужасно. Не да не се пръскам с даден парфюм, а изобщо да не се пръскам...Confounded Въртят ми се ужасни, грешни помисли за отмъщение (въпреки, че не съм пряк участник)...обаче няма, ще бъда бяла и добра...Нямаше как да не го споделя с вас, знам, че ще ми кажете 2-3 добри думи, поне за успокоение.
А въпросната парфюмна колежка ме запозна с Мон Пари Флорал- прекрасен и свеж. С него беше днес и предизвика тази сцена...Парфюмът е страхотен, аз не мога да се похваля с обоняние на 100 %, но това, което усетих е страхотно лятно начало, може би заради цитруса. Пирамидата му е много моя, но цитруса му дава много живец в началото, въздух и свежест.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 23:42 от Анонимен

# 382
Ако трябва да са само два-Noir Tom Ford и Jardin Exclusif, който може евентуално да го сменя със Sunshine на Amouage.

# 383
Ароматни феи и фейчовци 😉 , всеки ден ви чета с небивал интерес и участвам виртуално в изучаването ви на все нови и нови аромати.....интересно ми е , ако трябва да живеете само с два аромата от тук нататък , кои бихте си избрали и как ще ги определите, според емоцията, която ви създават или ще ги свържете с хора и събития от живота си.....

Ако трябва да избирам между два, този със сигурност ще е единия. Втори.. доста трудно за избор, може би някой доста по-лек за лятото. Този мога да го нося постоянно, има изключително присъствие и не остава незабелязан Heart Eyes

# 384
Supergirl,  то да го вземеш, ама го няма...И аз много го харесвам и си кътам към половин бутилка.

Имам питане за два парфюма: Le parfum d'Alice, Nejma  и Sine Die, Laurent Mazzone. Срещнах ги на прилична цена и ме заинтригуваха, а с търсачката не открих коментари. Моля ако някой има впечатления,  да сподели.

Аз искам нещо пролетно вече. Да свършва тая зима, ако може и тоя гаден вирус с нея.

# 385
  • The Evergreen State
Като стана дума за Шалимар по-напред, сега попаднах на това, не знам дали е коментирано, може да съм пропуснала:

Ще се радвам ако споделите нещо за него.

# 386
У
Да ви кажа аз пък днес как станах свидетел на сцена с непоносимост, алргична реакция към парфюм на колежка. Едната парфюманка, другата с алергия (неизвестна до този момент). Изкашля си дробовете, "изгони" колежката от стаята, разговори с шефа...цирк Буш...Той си прибра парфюмната в стаята, а тя обяви, че утре няма да слага парфюм за да не дразни онова проклетото с алергията. Тъй като я познавам смятам, че преиграва, в офиса настроенията са такива към нея и толкова се ядосах, че милата парфюмна ще се лиши от това удоволствие да се офъщи за началото на деня. А тя си носеше парфюма в офиса и си подновяваше винаги през деня. Знам, че много пъти сте обсъждали, но сега попаднах в тази ситуация и го приех много лично. Ако на мен някой ми каже да не се пръскам с парфюм, щото дразня някоя си измислена ( в случая) алергична реакция бих се почуствала ужасно. Не да не се пръскам с даден парфюм, а изобщо да не се пръскам...Confounded

Може и да са женскии разправии, но на мен ми се е случвало да не мога наистина да дишам от парфюм. Работя в офис сграда и  в съседния офис са много намахани, наконтени и аз ги харесвам. За съжаление обаче има една жена, която без оглед на сезона, се пръска с някаква комбинация от роза и оуд. Много тежък оуд, отвратителен, до степен като изляза от асансьора в коридора да спра да дишам рефлекторно, все едно някой ми е седнал на гръдния кош.

# 387
Трудно е да остана само с два аромата, но при всички положения бих задържала Ноа на Кашарел и може би дивите круши на Монтал.

# 388
  • София
Не мога да посоча два аромата. Аз във фрагрантика се чудех кои 5 да сложа. Поне 15 трябва да са Grinning
А за офиса нямам против да ми кажат, ако точно определен им е неприятен и ще се съобразя. Случвало ми се е веднъж с един и спрях да го ползвам там. И аз бих си казала, ако изпитам непоносимост към някой парфюм от техните. Много харесвам парфюмите на колежката и нямам драма.

# 389
На  мен също ми се е случвало,да проветряваме след колежка окъпана в Скандал посред лято.

Общи условия

Активация на акаунт