Парфюмни размисли и страсти - 255

• 55 064
  • 746
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Че са доста кичозни бутилките на Police е факт, но пък ароматите не са лоши. Rose Blossom е много хубав. Поторих го в по-голяма бутилка. Единственият аромат с лакрица, който ми харесва и не започва да ме дразни след два часа. Мек, обран и топъл аромат. Heart Eyes

# 541
Ясно. Много благодаря, tuali. Това беше. Поръчвам 😊

# 542
Какво ви е мнението за Insolence EDT/EDP?
Мислех да си го поръчам заради теменужките. Силен ли е, главно те ли се усещат?

# 543
  • Stuck in a moment
на първа среща ...ами бих се съобразила с мястото и сезона честно казано.  
Ако е хладно ще си сложа някоя гурменце, LVEB, D&G Pour Femme или Mon Guerlain Florale

От известно време имам желание да си закупя добре балансиран и забележим флорален аромат и точно мислех за Mon Guerlain Floralе.
Сега определението "гурме" ме изненада.Ако е такъв, ще се откажа.  Категорията му е ориенталски-флорален аромат...
Най-подробно ревю му е писала Miyako, но други потребителки тук - как го намирате, дали отговаря на това, което търся?
Ще препоръчате ли и други аромати, флорални, от ценовата категория на Florale, но не по-скъпи.

# 544
на първа среща ...ами бих се съобразила с мястото и сезона честно казано.  
Ако е хладно ще си сложа някоя гурменце, LVEB, D&G Pour Femme или Mon Guerlain Florale

От известно време имам желание да си закупя добре балансиран и забележим флорален аромат и точно мислех за Mon Guerlain Floralе.
Сега определението "гурме" ме изненада.Ако е такъв, ще се откажа.  Категорията му е ориенталски-флорален аромат...
Най-подробно ревю му е писала Miyako, но други потребителки тук - как го намирате, дали отговаря на това, което търся?
Ще препоръчате ли и други аромати, флорални, от ценовата категория на Florale, но не по-скъпи.
https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/J-Adore-Absolu-51818.html

# 545
Забравих да благодаря на Смарти за описанието на Пеонията. Благодаря, при това положение няма да поръчвам преди да тествам.

Мон Гарлен, дори и флорал си е много сладък парфюм. Не е балансиран флорален аромат за мен, а натрапчив сладък с малко цвят вътре. Балансиран и забележим флорал за мен-Клое класическия, Клое Love Story, Шисейдо Евър Блуум, Мис Диор Блууминг Букет, Шанел Eau Vive, Ели Сааб Le parfum Essentiel, но последният е до усет. Не е много балансиран, просто за мен е красив флорал. По-балансирано звучи Ели Сааб In White.

# 546
  • Плевен
Момичета и момчета, нуждая се от препоръките ви за хубав парфюм с теменужки, нещо доближаващо се до аромата на Метеоритите на Герлен.

# 547
Силничко се усещат теменужките, като бонбони виолетки. След време се успокоява и повече напомня на луксозен крем за тяло. Според мен обаче е подходящ за студено време, в топлото става душлив. Говоря за едп.

# 548

https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-17076.html Jour d'Hermes

https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Boucheron-Quatre-29443.html Boucheron Quatre

За мен и двата са флорални и хубави, особено първия.

https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection- … -Petale-6462.html  Този е 133 лв. в Дъглас в момента, 75мл. Прекрасен флорал.  Не знам дали влиза в ценовата граница обаче. Видях, че е изчерпан, но го оставям. Може да го има някъде на прилична цена.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 13:44 от Фенси

# 549
  • Бургас
За мен нито Мон ЕДП , а още по- малко Флоралната версия са сладки парфюми, така че си е до възприятие.От мен предложение точно за Мон Флорал, забележим е и носи много овации, също и Жадор Абсолю.Колкото до Пеонията аз много го харесвам, много ярък и женствен парфюм е аз усещам там много силно божурът.За моя нос той и Сааб Le parfum Essentiel са много близки като аромати, като втория е доста по- нетраен и глух.

# 550
Силни са и двата. Парфюмната вода не мога да я нося, идва ми твърде химичен и нахален, като някой прекалил с омекотител за пране. EDT усещам по-добре теменужките и си го нося с кеф. Писали сме из темите доста за парфюми с теменужки, пуснете с търсачката. За мен най-добрата теменужка е https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Feerie-4077.html
Свежа, горска теменужка https://www.fragrantica.com/perfume/DSQUARED2/She-Wood-3552.html.

Мон Флорал е сладък флорал, но в никой случай гурме. Най-хубавият за моя вкус от серията, много траен и присъствен, оригиналът/първообраз не харесвам.

# 551
За мен също Моновете не са сладки, за гурме пък съвсем, наистина е до възприятие. Има толкова много флорали, но първо ми изникват като качество и цена Кристалите на Версаче - Брайт и Абсолю.

# 552

Пробвах го няколко пъти преди да затворят моловете. Парфюмът е красив. Имитира с точност аромата на истинските цветя виолетки. Леко сладни и е подходящ за младо момиче. Но и на сляпо да го поръчате, едва ли ще съжалявате.

# 553
  • Пловдив
Олеле! При мен е точно обратното. Много силен и неприятен аромат, нямащ нищо общо с оригиналния мирис на теменужки. Не мисля, че е подходящ за сляпа покупка. За това, че е красив няма да споря. За мен не е, но за други е много харесван парфюм. Колко различни кожи и носове имаме.

# 554
И аз не съм фен на Инсоленс. Като го купих преди време и в първия момент ми се стори готин, различен, но истината е, че след няма и 5 минути почва да ми мирише на старо, сори, че ще се изразя така, но на ,,бабешко". Много е особен, според мен не е за млади момичета. Може би бих си го представила на много, много помпозна възрастна дама, едра, с кожа, която стопля всеки парфюм, дама, която носи екстравагантни дрехи, с голямо самочувствие и присъствие, леко странна, остра, директна по характер. Така и особеността на парфюма някак си подчертава това, което си представям и ,,бабешкото" в него се превръща в ретро помпозност, а остротата му в самочувствие, при условие, че е върху стопляща кожа.
Леле, май ми стигат теми за парфюми днес. Много се разговорих, отивам да потичам малко. :Д

Общи условия

Активация на акаунт