Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 202
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Dive, ще го преместят това държавно, няма начин. То всички от набор 2007 няма да участват така...освен ако не са много малко наборите в този спорт?

Beb4o,  стискам палци и за вас днес. Моичките и двамата не се интересуват от групи в които пускат тестове минали вече. Преписването им се състои в това да питат мен, ако могат...рядко има такава възможност! Набора ми се струва, че ще го домързи да научи теста, дори и да го знае точно кой ще се падне!

# 61
Момичета някакъв отзив за пробните към Бултест от предходни години имате ли ?
http://www.bultest.org/?p=izpiti7

# 62
  • София
Благодаря за темата!

Боже, тук вече сте на алкохолни напитки, чайове за нерви, скоро транквиланти и други вещества...Stuck Out Tongue Winking Eye

Относно тел/комп./всякакви екрани - принципно от игри не се интересува много, но може да залитне в зяпане на всякакви глупави клипчета/снимки в Инстаграм например - разреших го, когато стана на 13. Затова има Family link на тел. с ограничение 1 час на ден общо и по 15 мин. на ден за всяко подобно приложение, което определям като времегубеща безсмислица. Обсъдили сме преди това, че е ок това време за нея - всъщност понякога дори не го използва цялото, когато има много задачи и домашни. За сметка на това често гледаме филми заедно, или си следи някакви сериали на Нетфликс, но поне е на англ-. и го приемам с образователна цел.

# 63
  • Варна
Моли, не е като да няма набор 2007 в този спорт, но обикновено на тази възраст вече са в спортни училища и за тях не е проблем да се явяват на следващия ден на НВО. Държавното им е с по-голяма тежест Wink
И малко да сменя темата. Вашите деца как са с физическото развитие по време на ДО? Щерката онзи ден каза, че не са я познали на тренировки, питали я: да не те поливат Simple Smile Предния ден я гледах с приятелките й - на един ръст са, дори от 2 е по-висока видимо, а все си мислех, че отглеждам миньонче. Всички са пораснаи доста, позаформили са се, вече не приличат на момиченца, а на млади дами... как лети времето...

# 64
  • София
Наборът дръпна много на височина  - сега е направо щека, слаб и висок. Скоро видях момичето/наборка ни е/ на моя приятелка - дори и физиономията й е променена, вече изглежда като млада дама.
Мина класното, успокоих се. Той вчера решаваше и изпращаше задачи на имащите класно - иначе и той няма да си направи труда да погледне теста дори и да има вероятност да му се падне Joy. Преди класното днес и двамата изпращахме решения на задачи на приятелче от друго училище  - ама и аз каква съм подсказвачка, остава и да са ми верни задачите, да не изложа децата.

# 65
Да, и нашия е спокоен, че ако се провали на НВО, в спортното ще го вземат...не че ще се яви на техните изпити изобщо Simple Smile

Не съм забелязала, дали е точно по време на ДО, но тази година( така де-миналата) е дръпнал 8 см. Това защото беше с толкова по- нисък от брат си, а сега са почти равни. А предполагам и големия не е спрял да расте. 180 см. ги минаха вече...трябва да ги измеря тези дни....

За пробните на Бултест,  единственото което мога да кажа е, че онзи ден точно тяхна правиха двамата, от миналата година. Не е от неоправдано трудните, решима е!

Последна редакция: ср, 13 яну 2021, 12:33 от MollyBy

# 66

За пробните на Булвест,  единственото което мога да кажа е, че онзи ден точно тяхна правиха двамата, от миналата година. Не е от неоправдано трудните, решима е!

Ще може ли да ми пратиш пробния изпит да го изтормозя и аз моя Simple Smile

# 67
  • България, София
Да, и нашия е спокоен, че ако се провали на НВО, в спортното ще го вземат...не че ще се яви на техните изпити изобщо Simple Smile

Не съм забелязала, дали е точно по време на ДО, но тази година( така де-миналата) е дръпнал 8 см. Това защото беше с толкова по- нисък от брат си, а сега са почти равни. А предполагам и големия не е спрял да расте. 180 см. ги минаха вече...трябва да ги измеря тези дни....

Хе- хе, стройни младежи имаш, на път са на ръст да станат мъже мечта Simple Smile
Наборката много дърпа на ръст в последно време. Още от лятото, но и по време на ДО. Онзи ден се мери, висока е 166 см. От кака й я делят 3 см. Струва ми се, че ще я надмине. Има по - дълги пръсти и ръце от сестра си, която е с 4 години по - голяма.
Нямам нищо против и мен да ме надмине, но ще й трябват още поне 7 см, за да ме стигне Simple Smile
Баща им е над 180 см, та харесваме високи мъже Simple Smile

# 68
Досега не са имали време моите деца да направят и един допълнителен ПИ (от друга школа), просто няма време от домашни... Как ще е в бъдеще не знам, но предполагам, че ще са все по-натоварени.
Класните минаха. Горе долу е добре положението.
И според мен това безумно положение с учениците не може да продължава, но кой ли ме пита...

# 69
Синът ми също е висок. И двете ми деца са. Ние със съпруга ми не сме Толкова високи, но това е.

# 70
Наборът дръпна много на височина  - сега е направо щека, слаб и висок. Скоро видях момичето/наборка ни е/ на моя приятелка - дори и физиономията й е променена, вече изглежда като млада дама.
Мина класното, успокоих се. Той вчера решаваше и изпращаше задачи на имащите класно - иначе и той няма да си направи труда да погледне теста дори и да има вероятност да му се падне Joy. Преди класното днес и двамата изпращахме решения на задачи на приятелче от друго училище  - ама и аз каква съм подсказвачка, остава и да са ми верни задачите, да не изложа децата.
В тази връзка добре че НВОтата ще са присъствени за да може да се отсеят децата които  полагат някакви усилия през годините , а не такива "получили оценка по заслуга на приятел". Супер много се дразня как така в онлайн обучението изведнъж "слаби" ученици стават "силни".

# 71
  • Sofia
Момичета някакъв отзив за пробните към Бултест от предходни години имате ли ?
http://www.bultest.org/?p=izpiti7
Пробните на Бултест по математика се водят близки до реалния изпит. (т.е не са трудни.) Такива като цяло са и на Регалия и на мисля на ОТ. По-трудни са на Междучасие и на СМГ, което е логично.

# 72
Без да съм реваншистки настроена, мисля че след ДО и преминаване в присъствена среда, ще проличи наистина тази разлика и промяна в успехите - към завишаване. Няма да могат да се ползват апликации за готови отговори и може би доста деца ще се върнат в реалните си граници на възможностите.

# 73
  • София
stoykav, не съм привърженик на получаването на оценки с помощ от приятел, но и аз помогнах - за класното на сина ми не реших и една от неговите задачи, не ме е и молил. Сбъркал е на степен на многочлен, но ще си го учи като не знае. Но другите деца така или иначе ще намерят от някъде да препишат  - едното ги беше решило и искаше да свери отговори, за да не му се карат вкъщи. Дано да се върнат по-скоро присъствено, че изневерявам на принципите си.

# 74
Не съм чак такава моралистка. Знам възможностите на децата си и знам, че накрая, дали на НВО, дали на ДЗИ, няма никой да им подсказва. Сериозните учители, правят изпитите, така, че да не може подсказването да се случи. Други дават трудни въпроси и мислят, че с това са си решили проблема...? За кого? Отличници, получават 4. заради някой дето щял да препише, ако въпроса е зададен просто със само един възможен отговор. Дори и свободен да е той е по-добре от два възможни и да се чудиш кой е верния. Но и свободни не им се дават, защото трябва да се проверяват. Ами...и на тези които учат си им трябват отлични оценки, защото по тях приемат, не по добро самочувствие за знания.

Общи условия

Активация на акаунт