Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 238
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Да, vox, не съм искала нищо лошо да кажа, напротив - Браво на детето. Само предупреждавам, че се проверява само беловата.
Обикновенно преразказа е една страница печатно!

# 166
При нас май няма да провеждат оли по математика и български. Обаждах се да питам и нищо не знаеха.

# 167
  • София
Страшен "педагогически" подход има тази учителка. Бих побесняла, ако видя подобен. Още повече, че си личи по написаното колко старателно е детето. Представям се как би унищожила моят синковец, ако проверява негова работа.

Относно преразказите - положението върви надолу при него. Има забележки за подробността на преразказа, защото и той е от пишещите макс. 1,5 страници и то директно на белова, при него няма такъв филм чернова и да преписва. Лошото е, че бърка времето, като имаше един, при който тръгва в правилното време и след половината го променя на грешно.

Относно Регалия - ако се пита до къде са стигнали - по МАТ днес започнаха геометрията и взеха ъглите, по БЕЛ просто изречение, части, еднородни части и 2 част на "Една българка".

Аз да си призная, но много ми харесва да следя часовете по МАТ, всичко си припомням и после ми е много лесно да му помагам.

# 168
Може би не беше уместно включването ми. И примера, който дадох. Спирам да споделям подробности.

# 169
Момичета, успокоихте ме
Значи на повечето деца е толкова дълъг преразказа
Учителките са взискателни доста, но общо взето това му е основната забележка
Но каквото такова
Ще наблягаме на математиката 😃
Vox, не се засягай
Просто твоето дете има талант да пише, за разлика от нашите

# 170
Може би не беше уместно включването ми. И примера, който дадох. Спирам да споделям подробности.
Е, ти пък. Simple Smile
Една страница ръкописен текст не е като една страница печатен. Обикновено излиза повече. А и е възможно текстът да е бил по-дълъг. Например през годините винаги ми е правело впечатление, че преразказите от ПИ обичайно са по-дълги от тези на реалното НВО.

# 171
Има талант, да. Да разтяга локуми:)
Аз не се засягам, просто не искам да заблудя някой, какво е нормално и какво не.

# 172
Vox, и аз сега се ядосах, че без да искам, някак те засегнах. Извинявай! Heart В никакъв случай не спирай да споделяш подробности, именно чрез тях можем да си направим някакви изводи.

# 173
MollyBy, забелязала съм, че често разсъжденията по много от въпросите, които засягаме ни се припокриват. Затова мнението ти е важно за мен Hug

# 174
Досато сме на тема преразкази, какви са правилата за редакция на текст. Госпожата е писала:" Не зачертавай, при необходимост редактирай според правилата". Попита я какви са тези правила, отговор няма Rolling Eyes

# 175
Щом в задачите със свободен отговор грешният отговор се зачертава с една черта и до него се записва верният, предполагам, че не е проблем в преразказа да се постъпи по същия начин. Изключвам разни известни правила като вмъкването на изпусната дума  с помощта на чавка примерно или подчертаването на сгрешена буква и записването на вярната над нея ( не знам дали са официални, просто съм ги виждала след учителска корекция).
Вероятно госпожата е имала предвид някое по-сериозно задраскване. Графичното оформление се оценява с три точки. За да присъдят нула, ще трябва сериозна издънка в това отношение.
Родител чете текста за преразказ. Дава го за 10мин на детето и после го взема.
Времето на НВО е 15 минути. Мисля, че е редно и на ПИ да е толкова.

# 176
И моят е левичар, ако и за това взимат , ще удари нулата Joy
Какво общо има с коя ръка пишеш с точкуването

# 177
MollyBy, забелязала съм, че често разсъжденията по много от въпросите, които засягаме ни се припокриват. Затова мнението ти е важно за мен Hug

Да, аз също съм забелязала това и наистина и за мен твоето мнение е важно Heart

Няма как да вземат точки за грозно писане, ако се разчита. Някой учители прекаляват.

alaskan summer, и нашият е в школа клас по БЕЛ, но явно при друг учител, защото не си представям нашата да даде такова обяснение за писането Simple Smile
ПИ и той ще прави по същата схема, според мен е техническа грешка това 10мин. ...15 Мин. Е времето за четене определено.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 22:53 от MollyBy

# 178
Здравейте, включвам се с двама пловдивски седмокласници, мъжки и женски, в съседния на vox клас.
Много неща искам да споделя, но сега само ще обобщя – на света няма толкова много пиене, просто не е достатъчно.

# 179
Ха-ха...това ми хареса, mira70, добре дошла в отбора!

Общи условия

Активация на акаунт