Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 260
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
О, Desem, със сигурност има бисери и ще е интересно да се споделят тук. Коментарът ми не беше към това, а да не се създаде лошо впечатление от школата изобщо Simple Smile

Не съм сигурна колко преразказа е направил...Към школата може би 6-7, от училище 5-6...

И аз не давам в къщи...няма смисъл, щом не мога да ги проверя.

# 211
Момичета, знаете ли дали ще се отварят школите след 4 февруари. Има ли яснота?

# 212
  • София
Предполагам ще разберем на 3ти вечерта или на 4ти сутринта ...а на обяд сигурно ще има промяна.

# 213
  • На морето!
При нас са казали, че от февруари трябва да отворят. Независимо какъв график ще измисли МОН, школите за наука и изкуство ще възстановят работата си.

# 214
При нас са казали, че от февруари трябва да отворят. Независимо какъв график ще измисли МОН, школите за наука и изкуство ще възстановят работата си.

Ох, дано. Поне школата да отворят, училището майната му...

# 215
Ще разберем по-рано. Или извънредната епидемична обстановка, която е до 31.януари ще бъде удължена с нова заповед, или не.  Ако бъде удължена, или ще забранят присъственото обучение в школи и курсове, или няма.  Писах го преди няколко дни. Не се очаква специална разрешителна заповед.

# 216
  • София
Марти, благодаря! Нашият учител по мат в училище дава понякога ПИ, но не съм сигурна как да разпределя времето - т.е. колко задачи са 1 част? Не знам защо дава по 25 задачи, а останах с впечатление, че ще бъдат 23...може би намира отнякъде готови досегашни тестове.

Това дали видяхте:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/ministar-angelov-obmislyame-vrash … hte-na-4-fevruari

# 217
  • България, София
Здравейте, колко често вашите деца правят преразкази? Ние досега сме правили не повече от 6-7,което си мисля,че малко,но може и да бъркам.

Моята девойка в школата е правила може би 5-6 преразказа досега, в училище не повече от 2.
Ясно е, че проверката е трудна. А и нещо обратната връзка за преразказите ми липсва. Госпожата от школата си говори индивидуално с всяко дете, но е важно да се връща проверен преразказ с отбелязани грешки и нанесени точки по критериите.

begbiе, и аз бих сменила такъв учител. Децата нямат нужда от демотиватор, а от мотиватор. Особено при по - чувствително дете, каквото е моето, това би било пагубно. Не знам защо госпожата си мисли, че един и същ подход ще работи при всяко дете, ако така действа поначало. Най - тъжното е, че децата поемат ненужно горчилка и таят в себе си, стискат зъби, а то дори няма смисъл. Пожелавам успехи с новия учител и най - вече детенце да си сбъдне мечтите Simple Smile

Днес наборката прави тест върху "Една българка". По МАТ приключиха с ъглите. Вероятно днес ще започнат с триъгълници. С частната учителка вече са на триъгълници. Там малко изпреварват материала от училище.

# 218
Някой преглеждал ли е сканираните карти с цитати в пощата? Голям смях падна...освен че почти не се четат, нещо са объркани и отговорите Simple Smile Играха си на гадаене, но и така си стана един преговор Wink

# 219
задачите от олимпиадата в СМГ има ли някой?

# 220
  • София
velina_v, вие и в училище сте напред.
Девойката още не са почнали ъгли.

Дидева, според мен ще бъде удължена - Европа е под ключ. При нас спадат случаите, защото хората не се тестват, само ако им е нужно/влошат се...
За учениците/школите сигурно в последния момент ще се решава и пуска изменение на заповедта.

Редакция: дано се получи това редуване. Ако учителите преподават на двата вида ученици - в къщи и на училище, ще трябва да излъчват от училищата. При баткото имаме подобен опит - повреме на карантина на класа, и звукът не беше много ОК - предполагам заради празната стая, случвало се е забавяне ....

Моли, да не са направени за двустранно разпечатване?
Аз гледах преди време някакъв вариант (май в стара темата бяха пуснали пример). Имаме 6 класните, сега съм поръчала и за 7 клас.

The Invisible, сигурно ще изчакат да мине навсякъде. При нас са им събрали всичко.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 10:19 от Desem

# 221
Досега най-много 5-6 преразказа да са направили общо в училище и в школата...
При моите деца основен проблем е, че не проверяват! И следователно грешките, макар и тъпи, са много... Така е и по БЕЛ и по МАТ.

# 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не знам аз ли не съм наред или те нещо са мръднали...
https://dnes.dir.bg/sofia/puskat-uchenicheski-avtobusi-v-sofiya

школите не могат да работят присъствено за да не се смесват деца от различни училища.
а в автобус на общината няма проблем да се смесват?

# 223
  • София
не знам аз ли не съм наред или те нещо са мръднали...
https://dnes.dir.bg/sofia/puskat-uchenicheski-avtobusi-v-sofiya

школите не могат да работят присъствено за да не се смесват деца от различни училища.
а в автобус на общината няма проблем да се смесват?

Айде сега, подробности. Нали общината и в частност Кристиан Кръстев трябва да отчетат нещо.

# 224
Силно ненавременно - кой ще возят тези автобуси, докато децата са ДО, че ми стана интересно, пък и щели да наблюдават как им се развива начинанието... Пир по време на чума. Широкоскроен популизъм.

Общи условия

Активация на акаунт