Седмокласници 2020/2021 - Тема 6

• 29 582
  • 744
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Моля за малко помощ. Къде мога да намеря олимпиади от минали години по биология./Имам само от 2010/ и по химия/ имам 2016, 2017 и 2018г/. Търсех в сайта природни науки, но само това Simple Smile

Благодаря ви предварително!

Последните налични кръгове от олимпиадите ги има качени на сайта природни науки (поддържа го РУО-София)
Последните две години обаче не се подготвят централизирано общинските кръгове, а от  училищата, което бе е много ок за мен, щом е общински, общината да ги прави.

# 316
Скрит текст:
Моля за малко помощ. Къде мога да намеря олимпиади от минали години по биология./Имам само от 2010/ и по химия/ имам 2016, 2017 и 2018г/. Търсех в сайта природни науки, но само това Simple Smile

Благодаря ви предварително!

Последните налични кръгове от олимпиадите ги има качени на сайта природни науки (поддържа го РУО-София)
Последните две години обаче не се подготвят централизирано общинските кръгове, а от  училищата, което бе е много ок за мен, щом е общински, общината да ги прави.
Кой точно в общината? Но да, може би е редно да го нарекат училищен кръг. Иначе има олимпиади, за които темите за т.нар. общински кръг се изготвят на областно, а дори и на национално ниво.

# 317
  • София
На другарката в общината не разчитам Wink
Може да я някой от колегите на рошавите ИТта, като онзи (или той), който обра пешкира преди почти 3 г. за първото първо класиране.

# 318
  • София
Аз не искам да ги връщат децата ,поне не и в училища като нашето с 1800 деца ,които всяко междучасие се местят от стая в стая и по коридорите е едно търчане и викане .Ще ги върнат за 2 седмици колкото да си разменят вирусите. Незнам, може би след смърта на близка приятелка на 42г ,която се отиде за 25 дни от Ковит ,без да има никакви други заболявания, предпочитам да учи детето дистанционно, но да си запазим здравето. А те и сега излизат навън с приятели,не са се съвсем ограничили ,но едно е да се виждат 3-4 човека навън, а друго е да седят 26 човека в едно помещение и в допълнение да сменят поне още няколко кабинета в които е имало други деца.

# 319
Питах коя институция да се ангажира с изготвянето на общинско ниво? Щото в София може да е Столична община, ама в останалите области общините са повече от една.
Скрит текст:
Рошавият ИТ е мой лаф. Радвам се, че с годините придоби широка популярност. Joy

# 320
  • София
Дидева, "същият", правил преди 3-4 г., някак при по-равни условия ще са (не мога да го посоча поименно Wink )

# 321
  • София
Дидева, лафът ти е култов - "рошавият ИТ" е първият "термин", с който се запознават майките на бъдещите седмокласници Joy Ако позволиш, ще го включа в някое стихотворение, посветено на култовото НВО Joy

# 322
О, естествено, че не е проблем. Първообразът е участник  в събитието наречено излизане на резултатите.
Редактирам се. Намерих оригинала.
Утре някой рошав ИТ, ще си налее кафенце, ще отвори БГ Мамма и ще започне да се чуди още в осем - да го натисна ли тоя бутон или да ги помъча още малко.

# 323
  • На морето!
Ох, аз до съвсем скоро исках да минава времето, да го натискат тоя бутон и да се свършва. Обаче все повече ме хваща страх.
Сега искам да отслабна и да не се пропия, че след НВО ще трябва и на плажа да се появя.

Скрит текст:
Днес една позната ме срещна и ме пита "Щом планирате почивки в 7ми клас, значи синът ти е отличник и ти е широко около врата?" Разбира се това изобщо не е вярно и тя открито се възмути "Ако няма само 6ци в дипломата, със сигурност няма да има и висок успех на НВО и съответно няма да влезе в нито една ЕГ". Стана ми много мъчно да чуя страховете си, изречени на глас от друг човек. Мрън, хлип !
Пиша в спойлер, защото чак срам ме хвана, а сега ме е срам, че ме е било срам.

# 324
  • София
Rapariga, я вдигни гордо главата и се наслаждавай на живота. Силно вярвам, че след заветната дата ти ще имаш какво да кажеш на въпросната позната Kissing Heart и стой далеч от хладилника и спиртните запаси Joy

# 325
  • София
Rapariga, на първото НВО изместихме почивката за втората половина на август, заради класиранията. Младежът го приеха по 3 желание и аз като една амбициозна майка бях решила да се борим до поне 2 желание, но докато дойде второ класиране човека се беше запознал със съучениците си в социалните мрежи, каза че са много яки и няма да участва в никакви класирания. Записа се, а аз броях дните до почивката и завиждах на другите полегнали по плажовете.
Тази година, обаче нищо не сме планирали, заради вируса и като нищо ще си дочакаме класиранията.

# 326
  • София
Е, като че ли може една кратка почивка в началото на юли, преди да излязат първите резултати, не е ли така?

# 327
  • у дома
Е, като че ли може една кратка почивка в началото на юли, преди да излязат първите резултати, не е ли така?
Точно така направихме миналана година-тръгнахме веднага след приключване на уч година.Заявление за участие в  1 класиране може да се подаде от където и да е,стига да има интернет.

# 328
  • На морето!
Ние в началото на втори срок мислим да направим едни ски за 5-6 дни. Ще заминем в неделя след школата по математика и ще се върнем в петък вечерта, преди школата по БЕЛ. Не вярвам да учи там, но вечер ще го карам да си гледа уроците, които е пропуснал в уча.се и поне домашните по математика и БЕЛ да пише на място.
След цялото ДО това ще е капка в морето, дано не е тази, която ще прелее чашата.
За срока се зафортми 4 по математика, 5 по БЕЛ и 6 по английски. За избраните паралелки досега балообразуващи са БЕЛ+Мат или БЕЛ+Англ., дано втория срок прояви повече постоянство и по-сериозно отношение, че първия го мина с малко учене между Among us и филми.

# 329
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
говорете в цифри. Simple Smile Simple Smile помагайте на по-замъглените, моля.
че гледам - смятам, не мога да намеря десет дни, които да "заплюя" за почивка.
Trollface
Скрит текст:
по мои сметки - няма спокойствие и почивка, докато не го видя да влиза в ... райсъвета, подмишкосан с някоя девойка.

Общи условия

Активация на акаунт