Захранване, водено от бебето/Baby-Led Weaning Тема 12

• 52 172
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора
Според мен няма нужда от термична обработка краставицата.
Яйцата може на омлет.

# 406
Краставицата - сурова. На мен лично краставица на пара ми звучи доста неприятно.
Яйце аз предложих на омлет, нарязах на ленти.

# 407
  • София
Набързо пиша за тези в София, че утре ще има среща на Ла Лече Лига в Борисовата градина. Бебешко кафе е форматът, т.е. няма конкретна тема, говори се, за каквото има въпроси. Водеща ще е моя близка приятелка, помощник по кърмене, която има опит в ЗВБ(но ще даде информация и подкрепа за захране, без значение метода) и също така знания за някои особени ситуации, като задълбочена липса на интерес към храната, нервни кризи при детето и всякакви подобни. Може да попотате всичко за кърмене и захранване.
Ще бъде на килимчета в тревната площ, за ваш комфорт може да си занесете ваше килимче и нещо за хапване, но винаги има място на чуждите.
Това е фейсбук събитието
https://fb.me/e/7wmaHwzPC
А в неделя в парка на Военната академия ще има среща за живота с голямо кърмаче и отбиване.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 13:19 от Дези.

# 408
Непопулярно мнение. Аз не бих дала нито яйце, нито краставица като първи храни. Яйцето мисля, че бих го дала бъркано, но краставицата хард пас. Аргументите ми са свързани изобщо с това, че тепърва опитва храни за първи път и бих си подсигурила сигурност с една идея по-мекички неща като зеленчук на пара/фурна или плод. На сина ми в интерес на истината и двете въведох рано някъде в първия месец, но бях изчакала две седмици, в които експериментирах да видя как се справя с една идея по-твърди храни и какви са му реакциите и възможностите.
Винаги съм искала да доведа тодлъра на бебешко кафе, защото с него през пандемията нямаше много дълго време, нооооо съм си казала, че с второто ще съм задължително там.

# 409
  • София
Misery, някои жени идват и с по-големи деца Simple Smile Това е идеята на срещите-да идват и опитни майки, които да предават опит. Преди пандемията, като водех бебешки кафета, често идваха мои приятелки, с които сме се запознавали на бебешки кафета, когато децата ни бяха бебета. И те идваха, за да ме видят, а и като помощ, ако не мога да огрея всички на срещата. В неделя ще е срещата Живот с пораснало кърмаче. Краят на кърменето. Ако ви се идва или имате близка, която има тревоги-заповядайте. Ще съм водеща аз, а на помощ евентуално ще дойде Руми Писанчева, която води днешното кафе.

# 410
Момичета, я кажете, когато се предлагат парченца храна на кърмачета, първо трябва да са нахранени с млякото или млякото се дава след това?

# 411
Дава се след кърмене, не веднага, обикновено е прието да е минало някакво време (поне половин-един час).

# 412
  • София
Понякога е и според кърмачето. В хода на захранването се разбира. Някои са готови да ядат твърда храна ако са сукали скоро. Така са спокойни. Други, обаче, не обръщат много внимание на парчетата и си дояждат с кърма след хранене. Повечето наистина предпочитат да са кърмени преди това-15,20,30 минути по-рано.

# 413
Благодаря за отзивите за яйцата и краставицата Simple Smile мисля да започна захранването след 2-3 седмици, ще го помъдря още малко дали да е точно първа храна.
Опитвам се сега да избера лигавник и преносимо столче. Голям стол вече взех на peg perego, даже се прецаках да взема с wonder текстила, въпреки че си знаех, че ще захранвам по ЗВБ, сама не мога да кажа защо не взех икейското. Та за лигавник се колебая между тези двете:
https://sgusheni.com/produkt/%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B … BB%D0%BA%D1%80-3/
https://www.amazon.co.uk/Weaning-Bib-highchair-Waterproof-Resist … p/B07JHM9MBQ?th=1
Лятото ще я оставям по памперс, то цапането си е част от играта, но ми се иска от сега да напазарувам и да не го мисля повече.

За столче се колебая основно между Bud и Bug на Mamas&Papas, от Малечко не успяха да ми обяснят защо второто е по-скъпо, при положение, че е два пъти по--тежко, а нямам възможност да мина да ги видя на място.

# 414
Здравейте, в момента нямам време да чета темите назад. Пробвах с търсачката, но мненията са доста стари. Та, въпросът ми е за столчетата. Много ми харесват тези на Peg perego (Prima papa follow me). Но се чудя дали не се почистват трудно, имайки предвид голямата цапаница, която очаквам? Гледам, че хвалят икейските столчета, но те нямат опора за крачетата, нямат възглавница и изглеждат доста неудобни. Вие от кои столчета сте доволни? Търся максимален комфорт за бебка, не държа да се почиства лесно, но държа да може да се почиства и да не остават петна.

# 415
Ами вземете и почетете. Намерете време.
Сигурно ще ви се стори малко остро мнението ми, извинявам се за което, ама искате наготово нещо да ви сдъвчем и едва ли не да ви кажем вземай го, не се колебай.
Харесала сте си столче и се чудите трудно ли се чисти. Погледнете го на снимки и ще разберете.
Гледате икейските и ви се струват прости (така ми звучи в поста ви, не сте го казала) и неудобни. Ами хубаво.
Вие самата сте си избрала подсъзнателно столче вече. Нашето мнение с какво ще ви помогне?

Аз ползвах икейско столче. Имат възглавница (надуваема) купува се допълнително има и калъф за нея. Ами така и не я ползвах тази възглавница. Опора за крака направих от колани, навити около краката на стола. После и нея махнах, щото се набираха на опората в последствие и имаше шанс за прекатурваше. И да, върху икейските също остават петна - от доматен сос оставаха жълтеникави петна. След няколко бани се изчистваха.
В другата къща, при майка ми ползвах и нормални столчета, сгъваеми, с мушама (лорелИ, Бертони). И те горе долу лесно се почистваха, но в сравнение с икейското виждах по-голям зор.

Има едни столчета много подобни на икейските, с опора за крака, ако държите на нея. Мисля, че бяха на лорелИ. Потърсете ги в нета. Но и те ще ви изглеждат неудобни.

И още нещо - удобното според нас възрастните, не винаги е удобно и за бебето.

# 416
Аз имам въпросното столче на peg perego. Ползвам го от както беше на 1 месец, защото има пълно легнало положение и ми беше удобно бебето да е недостъпно за котката място, докато върша нещо в кухнята. Изглежда да му е удобно, не мога да кажа със сигурност Wink
За чистенето все още не мога да дам адекватно мнение, тъй като сме в самото начало на захранването. Но скоро пропусна малко памперса и честно казано малко трудно го изчистих. Дамаската на моя е еко кожа. Имат и някаква нова материя, чиято идея е да се почиства по-лесно (може би се пере в пералня) обаче ми се струва че в нея ще попива мръсотията.

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 08:42 от Bubbless

# 417
  • Варна
За цапането на столчето зависи и от детето. Някой деца се хранят доста чисто. Надявах се и моя да цапоти няколко месеца и после да стане културен човек, ама не Grinning На 1г9м още чистя като след прасе. Бяхме купили хубав стол - safety 1st timba. Търпях го известно време и после го продадохме на половин цена. Голямо чистене беше макар да изглежда сравнително прост и да няма текстил. С икейското се преродих. Пак пада чистене, ама понякога дори в съдомиялната го вкарвам, ако ме мързи и е много зле положението.

# 418
Ако от снимките се разбираше дали се почиства лесно или не, щях да съм го купила. С бебе на 4++ нямам свободно време, явно не съм "супер майка". Не мога да разбера начина ви на мислене. Аз прегледах последните няколко страници от темата, за да не задавам за пореден път един и същи въпрос. Наясно съм колко е дразнещо. Не открих и попитах. Вместо да нападате и да ми обяснявате как едва ли не някой ми е длъжен да ми даде информацията "на готово" и да намеря време да чета 11 теми по 50 страници можеше просто да подминете.
 Благодаря за информацията, беше ми полезно да разбера за икейските столчета. Сигурна съм, че и на други, на които им предстои захранване, ще бъде полезно да знаят има ли столче, което е удобно и се почиства лесно. Колкото и да сме различни с бебетата, все си мисля, че и на тях няма да им е удобно с пелената върху твърда повърхност. Може и да греша.

Ами вземете и почетете. Намерете време.
Сигурно ще ви се стори малко остро мнението ми, извинявам се за което, ама искате наготово нещо да ви сдъвчем и едва ли не да ви кажем вземай го, не се колебай.
Харесала сте си столче и се чудите трудно ли се чисти. Погледнете го на снимки и ще разберете.
Гледате икейските и ви се струват прости (така ми звучи в поста ви, не сте го казала) и неудобни. Ами хубаво.
Вие самата сте си избрала подсъзнателно столче вече. Нашето мнение с какво ще ви помогне?

Аз ползвах икейско столче. Имат възглавница (надуваема) купува се допълнително има и калъф за нея. Ами така и не я ползвах тази възглавница. Опора за крака направих от колани, навити около краката на стола. После и нея махнах, щото се набираха на опората в последствие и имаше шанс за прекатурваше. И да, върху икейските също остават петна - от доматен сос оставаха жълтеникави петна. След няколко бани се изчистваха.
В другата къща, при майка ми ползвах и нормални столчета, сгъваеми, с мушама (лорелИ, Бертони). И те горе долу лесно се почистваха, но в сравнение с икейското виждах по-голям зор.

Има едни столчета много подобни на икейските, с опора за крака, ако държите на нея. Мисля, че бяха на лорелИ. Потърсете ги в нета. Но и те ще ви изглеждат неудобни.

И още нещо - удобното според нас възрастните, не винаги е удобно и за бебето.

# 419
Аз пък не разбирам защо се палите. Искате мнение, дава ви се. Дали ще ви хареса, или не - това е ваше възприятие. Не става въпрос за супер майка, става въпрос за 5 минути цъкане в интернет. Явно искате да го вземете това столче. За мен лично единственият му плюс е, че е сгъваемо. Оттам нататък почват минусите. Вероятно е скъпо, трудно за почистване, кожа е (което за мен е минус). Не очаквайте някой да ви валидира решението и да каже “Супер е, дай 300 лева за него, ще си изплати инвестицията.”
Аз лично също ползвах икейското столче също. Исках много трип трап на стоке, единственото, което ме спря, беше баснословната сума, която трябваше да дам за него. Не съжалявам, с възглавничката и с една летва в началото за краката, заспа. Честно казано дори и коланите не сме ползвали. Супер стабилно стоеше синът ми и повече ревеше от тях. Като го лекьоса, вкарвам го под душа и за отрицателно време е чисто и сухо.

Общи условия

Активация на акаунт