Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 797
  • 833
  •   1
Отговори
# 600
  • София
........Но още не съм се отказала от морския вариант. Чакам Ковид да свали цените още Simple Smile
Не знам дали следиш морсия пазар, но Ковид вдигна цените по морските курорти с едно 15% това лято.  рЕзко доста хора им хрумна че могат да купят евтина лятна резиденция...
Добре сте се насочили към Барсело, ако можете търсете с гледка море.

# 601
arch_b, благодаря! И аз назад му писах, че не гледа където трябва, трябва да гледа ПУП, а не кадастър, но Фък е убеден, че нарушение има. Той на някакви си в БГмама не вярва 🤣
Наоколо всичко е застроено на 6+ етажа, от 50 години, но специално за този парцел е забранено, за да им е гадно 🤣. "Експерти "всякакви...
Първо, в коментара си съм посочил, че съм гледал и двете.
Второ, съзнателно се опитваш да извъртиш темата към височината на сградата. Докато проблемът е всъщност, че не е спазено петното на застрояване - 40% плътност. И именно за това ставаше дума, защото къщата също се брои за застроено петно, а някой в общината си е затворил очите. Също както прави Нико.

Нико, нарочно не съм обърнал внимание на "ъглов" парцел, защото това е умишлена вратичка в закона, която заради някой си е прокарана и сега и други берат облаги от това. Така се действа в България - като ти трябва нещо си плащаш и ти се прокарва закон. За мен това с "ъгловите" парцели си е в тотален разрез с разпоредбите и би трябвало да не съществува като понятие!

# 602
Ама как така някой продава на загуба в Банско и планините, нали това никога не можеше да се случи?

Пак извърташ тенденциозно Wink
Говорили сме, че в София няма да се продава на загуба заради временни сривове. И даже не сме абсолютизирали, а сме допускали възможност определени хора или строителите да продават с цел оптимизация. По курортите обаче още не са се оправили от балона 2008 и няма изгледи да се оправят,  първа разлика със София. И втората е, че в София един апартамент просто си стои с минимални разходи, докато имотите в курортите с тези такси трупат загуби, които с оглед на ниската цена на имотите са значителен процент. Освен това го има и рискът от кражби и повреди, защото англичаните не могат да си наглеждат имотите.
Абе, както ми се случва да казвам напоследък, изглежда същото, ама има нюанси Wink

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 09:48 от Черна станция

# 603
Фък, разбирам, че още си в детската градина, но ще трябва да Те разочаровам-навсякъде по света се прави така, не само в БГ, даже е узаконено под името "лобизъм". Свиквай,  че светът не е съвършен. И твоето евтино жилище някога също така е станало възможно, защото ливадите бяха вилна зона с ниско застрояване по ПУП, и бяха променени на парче заради инвеститорски интерес. Ако не беше станало така, ти сега нямаше да имаш евтино жилище. Е, после и други са искали и са ти закрили гледката, и са се навряли пред теб, ама няма как точно ти да си специален. Никой не отрича вината на властите, но ако си бил малко по-умен, щеше да се сетиш, че не си специален и няма да останеш единствен, а и че с твоите пари стимулираш други инвеститори да правят същото. И че на теб ти продават неща, които не могат да бъдат така, за да ти вземат парите. Но не си бил и сега си носиш последиците от това. Както всеки, вече излязъл от детската градина човек.

За ъгловите сгради е много старо, още по соц-а то имаше, и го има навсякъде по света. Пък на теб не ти харесва, ами твой си проблем. Дори в детската градина не всичко се прави, за да ти харесва, а в света на възрастните пък съвсем.  Свиквай.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 09:47 от Анонимен

# 604
chiana Огледите ни бяха май, до началото на юни. Цените бяха още миналогодишните /тоест от миналата зима/. Не бяха вдигнати. Не сме гледали онези компромисни предложения х 15-20 хил.евра, въпреки че реално те ни провокираха първоначално преди 2 години. От лятото не съм гледала, разфокусира ми се вниманието към бреговете на южна Испания. Със сигурност нямам интерес за по-скъпа лятна "резиденция" у нас, но не вярвам руснаците да се откажат от продаването.

# 605
  • София
Руснаците се ориентираха и вече си рентиерстват през техни платформи изцяло нелегално. От англичани може да се очакват повече отстъпки

# 606
Фък, разбирам, че още си в детската градина, но ще трябва да Те разочаровам-навсякъде по света се прави така, не само в БГ, даже е узаконено под името "лобизъм". Свиквай,  че светът не е съвършен. И твоето евтино жилище някога също така е станало възможно, защото ливадите бяха вилна зона с ниско застрояване по ПУП, и бяха променени на парче заради инвеститорски интерес. Ако не беше станало така, ти сега нямаше да имаш евтино жилище. Е, после и други са искали и са ти закрили гледката, и са се навряли пред теб, ама няма как точно ти да си специален. Никой не отрича вината на властите, но ако си бил малко по-умен, щеше да се сетиш, че не си специален и няма да останеш единствен, а и че с твоите пари стимулираш други инвеститори да правят същото. И че на теб ти продават неща, които не могат да бъдат така, за да ти вземат парите. Но не си бил и сега си носиш последиците от това. Както всеки, вече излязъл от детската градина човек.

Скрит текст:
За ъгловите сгради е много старо, още по соц-а то имаше, и го има навсякъде по света. Пък на теб не ти харесва, ами твой си проблем. Дори в детската градина не всичко се прави, за да ти харесва, а в света на възрастните пък съвсем.  Свиквай.
Доста смели твърдения за човек, когото не познаваш. Кога за последно беше у нас, та говориш така смело? Предложих ти няколко поста по-назад, ако искаш да се хванем на бас кой има повече отстояние до отсрещния прозорец/блок. Обаче искам после тук във форума публично да се извиняваш, че говориш откровени лъжи!
Второ, не се смятам за тъп, само защото контрола в лицето на държавата не си върши работата. Надявам се, че като ги говориш тези неща на другите хора, осъзнаваш, че рано или късно това ще застигне вероятно и теб. Защото както вече споменах, корупцията се разпространява не само в една община. Simple Smile

# 607
........Но още не съм се отказала от морския вариант. Чакам Ковид да свали цените още Simple Smile
Не знам дали следиш морсия пазар, но Ковид вдигна цените по морските курорти с едно 15% това лято.  рЕзко доста хора им хрумна че могат да купят евтина лятна резиденция...
Добре сте се насочили към Барсело, ако можете търсете с гледка море.
С гледка море хич не е зле. https://www.alo.bg/6785965#highlight=продажба+на+апартаменти+барсело+слънчев+бряг.
arch_b, благодаря! И аз назад му писах, че не гледа където трябва, трябва да гледа ПУП, а не кадастър, но Фък е убеден, че нарушение има. Той на някакви си в БГмама не вярва 🤣
Наоколо всичко е застроено на 6+ етажа, от 50 години, но специално за този парцел е забранено, за да им е гадно 🤣. "Експерти "всякакви...
Първо, в коментара си съм посочил, че съм гледал и двете.
Второ, съзнателно се опитваш да извъртиш темата към височината на сградата. Докато проблемът е всъщност, че не е спазено петното на застрояване - 40% плътност. И именно за това ставаше дума, защото къщата също се брои за застроено петно, а някой в общината си е затворил очите. Също както прави Нико.

Нико, нарочно не съм обърнал внимание на "ъглов" парцел, защото това е умишлена вратичка в закона, която заради някой си е прокарана и сега и други берат облаги от това. Така се действа в България - като ти трябва нещо си плащаш и ти се прокарва закон. За мен това с "ъгловите" парцели си е в тотален разрез с разпоредбите и би трябвало да не съществува като понятие!
Пак не разсъждаваш. Написах ти, че едната сграда е построена по време на комунизма. Тогава както вероятно знаеш нямаше частно предприемачество. Та съвсем случайно високите ъглови сгради не са ги строили свои хора 😀.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:54 от Анонимен

# 608
О, не, за Барсело - на много по-различни цени бяхме. Студиата /едностайните/ към 35, а двустайните 45 до 50, цени по обява преди коментар.
Дори и сега тази обява и цена си мисля е по-скоро изключение.
Иначе комплексът е хубав, но 15 евро на кв.м. поддръжката е двойно и тройно спрямо останалите комплекси. Като теглиш чертата не си струва като инвестиция, ако го ползваш няколко седмици в годината /и то в топ сезон, т.е. реално не печелиш/

# 609
  • София, Bulgaria
Наистина 2020 има засилен интерес към морските дестинации. Аз както съм позиционирана в София имам 7 сделки с мои клиенти от София по морето. А в цялата си кариера повече от 10 г. никога не съм имала.  Малко тегаво беше с първата сделка, но си намерих много печен колега от Бургас, който направи чудеса за нас.

Мисля, че и планинските курорти ще се раздвижат. Едно семейство, след като си купиха на морето сега искат и в Банско, за да не мъкнат целия катун с багажи всеки път. Те са с две деца, карат ски ...и често ходят дори и за 2-3 дена. В Созопол си купиха 3-ст за 52 000 евро в к-с на първа линия. Ремонтираха и обзаведоха за 3 седмици и си изкараха чудесно лято. 10 евро/ кв.м. е поддръжката на година.

# 610
Между другото от гледна точка на отдаване, Созопол е мястото. Това ни го казваха доста брокери по морето, като коментират покупки с инвестиционна цел. Аз също се убедих, че търсенето за наемане от българи е най-голямо за Созопол. Но си имам сантимент към Слънчака и съм от малкото бг, които го предпочитат.

# 611
О, не, за Барсело - на много по-различни цени бяхме. Студиата /едностайните/ към 35, а двустайните 45 до 50, цени по обява преди коментар.
Дори и сега тази обява и цена си мисля е по-скоро изключение.
Иначе комплексът е хубав, но 15 евро на кв.м. поддръжката е двойно и тройно спрямо останалите комплекси. Като теглиш чертата не си струва като инвестиция, ако го ползваш няколко седмици в годината /и то в топ сезон, т.е. реално не печелиш/
То и сега повечето предложения са с много различни цени, но нямат такава гледка към морето.

# 612
Гледката не е фронтална, доколкото видях. От страничните е, каквито гледахме и ние, по-евтини от фронталните. Това просто е с много завишена цена.

# 613
Гледката не е фронтална, доколкото видях. От страничните е, каквито гледахме и ние, по-евтини от фронталните. Това просто е с много завишена цена.

Не е фронтална от балкончето, но от холокухнята е съвсем фронтална.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 13:23 от Черна станция

# 614
  • гр. Варна
Войни в затворените ваканционни комплекси> https://www.capital.bg/biznes/imoti/2020/10/02/4120985_voini_v_z … cionni_kompleksi/
Скрит текст:
Цитат
част от чужденците не могат или не искат да плащат такса за поддръжката. Не я намират за справедлива, особено сега, когато пътуванията са ограничени и нямат възможност да ползват имотите си в България. Мнозина от тях искат да продават и пазарът е наводнен с вече използвани ваканционни апартаменти. На инвеститорите (пропърти мениджърите) се налага да поемат разхода за поддръжка и данъци, но настояват за гаранции, че ще могат да съберат таксите, за да си възстановят дадените пари. Някои от тях се оттеглят и оставят комплексите на разрухата. А въпросът с таксите е валиден за десетки хиляди апартаменти в курортите

Общи условия

Активация на акаунт