Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 914
  • 833
  •   1
Отговори
# 435

Лъки, теб не те касят имотите в София, нали ще заминаваш за САЩ,
Kaк да не ме касаят, като прекарвам доста време там. И не малко фъшкии съм сгазила. Имам право да си кажа мнението и сравнението.

# 436
И некой ще ми каже ли ква е разликата между прехваления Лозенец в старите смрадливи сгради кутии на цени от 2000 евро   и моята сграда ново строителство и добра архитектура на 10 мин разстояние от Лозенец между Дианабад  и Студентски на 1000 евро?

[/img][/img][/img]
Здравей, може ли линк - точно такова нещо търся.

# 437
  • пустинята Гоби
Това, ако е добра архитектура, аз живея в архитектурен шедьовър. Иначе какво да кажа, не всички си умира да живее в хотелски комплекс, със стотици маймуни на главата.

# 438

Kaк да не ме касаят, като прекарвам доста време там. И не малко фъшкии съм сгазила. Имам право да си кажа мнението и сравнението.
Разбира се, че имаш право, само че в София, а и във Варна това е повсеместно. Не е характеристика на някой квартал. А на теб Лозенец сигурно ти е противен, щом трябва да съжителстваш със свекърва в него. Бях останала с впечатление,  че сте във Варна и не идвате тук. Бягай към САЩ, ако не искаш кучешки работи, мога да ти гарантирам, че и в затворения комплекс във Варна ще ги има.

Това, ако е добра архитектура, аз живея в архитектурен шедьовър. Иначе какво да кажа, не всички си умира да живее в хотелски комплекс, със стотици маймуни на главата.
👍

Левскарката, дай обява и ще я обсъдим. Не е имало случай някой да пита за конкретна обява ида не му е отговорено. Сегашната дискусия е провокирана точно от такава обява.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 09:14 от Анонимен

# 439
  • София
Сега прочетох за ул. Елин Пелин, имам колежка която живее на същата улица, сигурно е съседка на Попея Simple Smile
Колежката също е влюбена в квартала, казва че не би го заменила за друг квартал. Ходила съм у тях на гости. Живее на първи етаж, не съм обикаляла целия апартамент , но разпределението е странно. От вратата се влиза в стая с много врати, тя му казва вестибюл. Пред прозореца на хола имаше голямо дърво, стаята беше доста засенчена и мрачна, но локацията наистина си заслужава. Кооперацията си имаше нещо като собствен двор, т.е. влязохме през врата, имаше си ограда ...., в края на улицата е Борисовата градина, това е и моя парк, но  влизам от източната част, при тенис кортовете.
Аз лично бих желала да живея там, но със сигурност не в такъв апартамент. Тъй като хубавите на висок етаж, с добра осветеност и изложение едва ли са много и едва ли се продават, ще се примиря с някой който ми допада, в не толкова престижно място.

# 440
  • пустинята Гоби
Вестибюла е характерен за сгради строени през определени години, не си върви с квартала. А на "Елин Пелин" и аз съм живяла преди години под наем, повечето сгради там не са толкова стари, да не говорим, че има и съвсем нови. Дай Боже всекиму, както се казва.

# 441
Алекс, хубавите и с добра осветеност излизат рядко и са много скъпи точно заради това. На такава малка локация е ясно, че трябва много дебнене и чакане. Който може да си то позволи, го прави. КОйто не, отива на по-лоша локация или се примирява с по-лош ап. Предимствата на локацията са ясни за всеки непредубеден.

Затова си вземи в Иван Вазов, там огромното болшинство са добре осветени и с добро.разпределение.

Мини Роуз, точно така е.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 10:04 от Анонимен

# 442
Така озаглавена темата при търсене дава първоначално впечатление, че може човек да се информира при нужда.
Влиза да чете и разбира от няколко страници, че тук всъщност си бърборят 20 човека.
Та това което искам да кажа е - направете си една тема за приказки разни, оставете тук хората да си обсъждат имотни обяви.

Няма лошо, обаче темата ще потъне и ще се забрави, ако в нея се пише само за конкретни обяви. Ти се появяваш периодично с подобни желания, но колко обяви пускаш за обсъждане?

# 443
Радвам се, че доста хора смятат, че местоположението е само една от многото променливи. Както Нико каза, то не е за "гъзария", ами за удобство. Също както са квадратурата, типа строителство, изложението, изолацията, дали е шумно и т.н. фактори. Това кой с каква тежест взима всеки от тези фактори при покупка на жилище си е чисто субективен характер.

# 444
Ето една "прелест" в кв. Иван Вазов в стил Луи 14-ти или нещо от сорта, не съм привърженик на подобно обзавеждане, но който го влече - да заповяда. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15740832065650 … k=69zegk&f1=1

# 445
Хайде сега, като се появи питане за "непрестижен" квартал или обява за панелка и 99% от пишещите в темата просто нищо не казват. За мен, ако искаме наистина да сме полезни на тези потребители, е по-добре все пак да си кажем мнението за конкретен квартал, конкретен апартамент, но не от позицията "Като нямате пари, ще трябва да живеете в такъв квартал/апартамент" или да се сипят стереотипи за квартала, без да си минавал през него никога или си минавал преди 20 години.
Имаше питане от потребителка за панелка в Надежда - аз се изказах, защото преди години съм живяла в съседен ж.к. и имам някаква представа. Писах за какво да обърне внимание при огледа. Огледах внимателно снимките и се опитах да видя плюсове и минуси по тях.  И не, Надежда не е квартал, който харесвам особено много, но не тръгнах да оплювам квартала заради личните ми предпочитания. Като има такова питане, ние, уж като по-опитни със сделки с недвижими имоти, имаме ориентир - квадратура, бюджет. С тези данни можем да бъдем полезни за питащите, евентуално като предложим алтернативи в други квартали. Но не от позицията да предлагаме на търсещи 3-стаен за 100 К, едностаен за тази цена, но в престижен квартал. Така само си демонстрираме фиксациите.
Периодично си обсъждаме и обяви - подценени или надценени, това също е до известна степен полезно.

# 446
  • София
Темата е доброволна. Не сме на щат назначени "спец по кварталите". Голяма част от кварталите в София за мен са непознати. Предпочитам да мълча, пред това да пиша глупости. Не че ми пречи и последното, де.

Иначе, както се каза, кой не е питал, той не е получил изчерпателни съвети.

Сега, Гого като пита за някаква недовършена къща в Бояна, ами грам нямам идея какво ще се изисква. Дори според мен трябва да се иде със строителен инженер. Да се види всичко ли построено е използваемо. Дали ще трябва наново да се изпълнят някои неща. Как да го кажем по картинка. Това все пак е безплатен форум, не е консултантско бюро! Wink

# 447
  • София
Кв. Иван Вазов, ул. Краище.
поредното престъпление на наши хора строящи без никакви регулации.
Забележете, че от страната на къщата дори не е на калкан блока. Това не е ясно по какви регу;лации е построено.

# 448
  • София
Има еркер над старата сграда.
Т.е. или собственика на земята на 2та парцела е един, или имат някакъв договор.

Въпреки всичко, не знам дали е законно. Как ще се ремонтира покривът, ако се наложи. Не че не е възможно.

# 449
Има еркер над старата сграда.
Т.е. или собственика на земята на 2та парцела е един, или имат някакъв договор.

И аз това щях да кажа - каквито и връзки да имат това не може без съгласие на собственика. Вероятно е компенсиран. В нашия квартал за да захранят с парно една грамадна сграда преди доста години, се налагаше да минат през двора на една еднофамилна къща.  Ми къщата беше укрепена, изолирана, обновена безплатно срещу услугата. И тук трябва да е така.

Общи условия

Активация на акаунт