Обсъждане на имотни обяви-19

• 27 739
  • 833
  •   1
Отговори
# 690
На 3,60 височина, ако и помещението е обширно, сигурно ще наема дизайнер да ми раздвижи още повече с различни нива.

# 691
Моят роден дом беше на 3.20, но никога не ми е липсвала тази височина. И нямам сантименти към толкова високи тавани, по-скоро ги смятам за непрактични. Те са предпочитани за тропиците основно.

# 692
  • София
Аз не съм казал, че височината на таваните ми липсва Wink
По-скоро прави асоциация към спомените.

# 693
Хора аз визирам цената която е -70к и “потенциала”, вие за тавани и спомени говорите Simple Smile

# 694
  • София
ох, ами потенциала ...
Бизнес не се прави от дивана + имотбг + бгмама.
Потенциал се търси по друг начин. Разбира се, без да изключвам горните 2.

Отиваш на място, гледаш, намираш другите собственици, говориш. Предлагаш. Рискуваш.
Не е за всеки тая работа.
Може някой да иска да погребе едни 250к, в случай че успее след 10-20-50години да купи (или децата му да купят) другите имоти.
Случаи всякакви.

Има и вариант, (принцип, който е коментиран) продавачът иска да вземе парите за целия потенциал напред, а на теб да ти продава остатъка. Така че максимално да не се мине, а теб максимално да те мине.
Разбира се, няма да има кой да купи. Щото трябва да купуваш на загуба.
Варианти всякакви. Няма как да е определим какъв е от форума. Трябва да се провери на място. И то от човек, който конкретно се занимава с тоя тип имоти (къщи, парцели, съсобственост).
Проверяваш цени на парцели в района, допустими разрешения, архитектурни планове и тн и тн.

Вероятността също може да се пресмята, също и паричната ѝ стойност. За достатъчно скъпа сделка може да се наеме актюер. Дори и да не си добър с математиката, той ще ти пресметне дали ти излиза сметката.

# 695
Апартамент над магазин Rolling Eyes Идеален за пенсионер, които иска да живее от рентата на магазинчето долу, и има мерак да си инсталира раздвижен таван на различни нива, така че холът да наподобява близкия стрипклуб. Възможностите за ремонт на сградата са силно ограничени, но много лесно може да инсталира пилон за танцьорки. Става и за инвестиция, да се дава под наем на новопристигнали имигранти докато Европа отвори врати. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 696
  • София
Направо страхотна инвестиция - 300к еврака за наем 600лв и коптор за приспиване

# 697
Аз се сещам къде е сградата, качвала съм се там на трамвай. Ул. Пиротска 35 ми излезе по Гугъл мапс. Светло бозавата част от двуетажната къща на ъгъла на Пиротска и Христо Ботев, с магазина за електроматериали на самото кьоше. Магазинът за електроматериали на ъгъла е добре разработен от десетилетие и повече, не мисля, че би се навил да чака 3 години за построяване на нова кооперация и нов магазин. За 3 години клиентите ще се преориентират.
Магазинчетата, които се дават под наем, са страшно зле - чехли от пазара, боклуци ... Спирката на трамвая е точно пред входа. Не е добро място за живеене, за бизнес - също трудно, наоколо има всякакви магазинчета и търговски обекти, минаващите не са тип платежоспособни. За живеене на пенсионер не става - няма как да се качва и слиза по стръмните стълби с високо междуетажие всеки ден.
Цената да не я коментирам, не е реалистична, определено.
По диагонал от другата страна на Ботев има прекрасна стара къща в окаяно състояние, с колони, които се рушат. От повече от година фасадата е опасана от мрежа, но ремонт няма. Ако се ремонтира и реставрира, би станала прекрасна. Има пример с такава къща на същото кръстовище, която след ремонт и реставрация отново блесна. За съжаление, заради тези малки парцелчета и разпокъсана съсобственост районът не е особено облагороден. В тази част на Христо Ботев самият булевард като настилка и трамвайната линия са в окаяно състояние, писала съм и преди за това, дори новите трамваи трябва да минават с минимална скорост, защото иначе така се клатят, все едно ще дерайлират всеки момент.

# 698
Айде сега, всеки работен ден ходя до Витошка, с топ не можеш да ме накараш отида там извън работа.

Но днес ще се кача на метроооооо! До Ректората отивам. Може и да се върна пеша обаче. Вие можете ли, а?

И до Витошка, и до Ректората - 15-20 мин. са ми и до двете дестинации. Пеш. Но не съм в долен Лозенец, да не се объркате. В гадния център съм.
Разбира се, че можеш, никой не се съмнява.  Това е само един от критериите.
И аз мога. 15 мин Ректорат, 15 мин Витошка. Пеш. Само че от обратната посока.
Защото 1) е в ниското и е по-зле откъм въздух и микро климат и 2) има наоколо свърталища на субекти. И етно-културно разнообразие. Знам, че според теб няма, ама това е отразено обективно в цената. Извън и независимо от теб. И не говоря за твоя блок, защото не г о знам и не искам да го знам.
94 не ходи до Витошка. От център до център - една камара разлика.
И аз така смятам, ама обитателите на някои части се обиждат, като им го кажеш.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 12:01 от Анонимен

# 699
  • гр. Варна
. Ул. Пиротска 35 ми излезе по Гугъл мапс. Светло бозавата част от двуетажната къща на ъгъла на Пиротска и Христо Ботев, с магазина за електроматериали на самото кьоше.
Според мен не е ъгловата. На №33 е май.
https://www.google.com/maps/place/%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%9F% … 1148!4d23.3156881
Скрит текст:

# 700
  • София
Ех, това на Христо Ботев ли е. Ами колко да е надценено. Ако успееш да вземеш съседните парцели може много хубава сграда да стане.
А и подозирам, че ще му паднат едни 10%, до 300кЕ.
Това не е инвестиция за всеки.

Странно, че имат общ покрив със съседния парцел. Няма да можеш да го бутнеш току така. Може да е имало някаква делба навремето.
Снимка:
Скрит текст:

# 701

Защото 1) е в ниското и е по-зле откъм въздух и микро климат и 2) има наоколо свърталища на субекти. И етно-културно разнообразие. Знам, че според теб няма, ама това е отразено обективно в цената. Извън и независимо от теб. И не говоря за твоя блок, защото не г о знам и не искам да го знам.

И не си минавала нито отдавна, нито скоро наоколо, не си ги виждала лично, но знаеш, че има свърталища на субекти и етно-културно разнообразие. И даваш обективно, според теб, мнение, без да имаш лични впечатления.
И ще поискаш да позатрият другите мнения, че да остане само твоето "обективно" такова.

От чисто любопитство, как се оценява, обективно, с някакви измервания евентуално, микроклиматът?

# 702
От надморската височина в котловината и наличието на ветрове и въздушни  течения. И на мъгли зимата. Това че Лозенец е на хълм си има и положителни последици. Най-високата му точка, на кръста, е около 500 м, за сравнение Драгалевският лифт е на 900 м, а селото на около 500 някъде.

Аз нищо не съм искала от никого. Мразя доносничеството.

Последна редакция: пт, 22 яну 2021, 12:07 от Анонимен

# 703
  • пустинята Гоби
Какъв ви е проблема, че вървите подир определен потребител и го дразните нарочно?

# 704
Какъв ви е проблема, че вървите подир определен потребител и го дразните нарочно?
И аз има вина за това, признавам си. Просто не трябва да пиша за Лозенец, защото ги дразня. Психология.

Общи условия

Активация на акаунт