"Обичам" Топлофикация - тема 5

• 33 500
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
  • София
2 безплатни дати има винаги. Третата се плаща.
И  при нас винаги късат уведомленията. Затова като спрат парното се обаждам и питам по тел. кога ще идват - да ги чакам.
Мин. година единия ми квартирант така ги изпусна после платихме около 30 лв/3 топломера и 1 водомер/ - Техем. Но пак тана с обаждане, насрочиха третата дата, искат парите да се внесат в Изи пей, изпращат код на СМС.

# 76
  • София
Нямаше ли изискване едната дата да е почивен ден? Първата в работен ден, сложиха втора - и тя. Отпуск трябва да пускам, за да ни отчетат.

# 77
При нас - Овча купел 2, Техем - едната беше работен ден, а втората - почивен, ама почивният ден беше съботата преди великденската седмица. Демек, началото на отпуската за доста хора, вкл.мен. и уведомлението се появи на входа доста късно.

# 78
  • София
В имота ми в Лозенец първата дата е била съботата преди Великден. Втората ще е в работен ден. Аз тогава ще отида.
В Дианабад сме с дистанционни топломери и ежемесечно отчитане - имахме си 1 дата да лепнем бележки с показанията на водомерите или пък да ги изпратим като снимка на Вайбър, Месинджър, Телеграм и подобни. Отчетничката не влиза в апартаментите заради К19.

# 79
След колко време ще е готов отчета и как може да се провери?

# 80
  • София
Не по-рано от 17.08. Изготвят първо прогнозно разпределение, лепят го във входа, после има срок за обжалване, после вече окончателния отчет.

# 81
След колко време ще е готов отчета и как може да се провери?
Към края на август са готови от Техем, в сайта им проверявам изравнителната сметка. Ако има обжалване от някой излиза и втора сметка.

# 82
Винаги едната дата е почивен ден. Спазват това изискване.
За Техем: правите си един акаунт на потребителския им сайт и там си следите датите за отчет и изравнителните си сметки, ако има такива. Така няма да сте зависими от никакви  бележки (я скъсани, я  не).

# 83
  • София
Винаги едната дата е почивен ден. Спазват това изискване.
За Техем: правите си един акаунт на потребителския им сайт и там си следите датите за отчет и изравнителните си сметки, ако има такива. Така няма да сте зависими от никакви  бележки (я скъсани, я  не).
Значи ще звъня да се разправям. Първата беше миналия петък, втората този петък. "Топлофикация" е топлинния счетоводител.

# 84
Аз съм на Техем и тази седмица ще отчитат при нас. Проверявам на сайта, както някой по- напред е посъветвал

# 85
Изравнителните сметки са готови юли месец. Но вече съкратиха срока за жалби и до края на август може да се прави опровержение.
До края на 2026 г. всички уреди за отчитане на топлоенергия и водемери за топла вода /независимо, че са скоро сменени или работят/ трябва да бъдат подмемени с такива с дистанционно отчитане.

# 86
  • на брега на морето
До 2027 г - днес говорих със Сименс Елвеко да си сменям уредите; та служителката ми каза. Можело да си сложа с дистанционно отчитане независимо, че съседите са със старите уреди (които все пак трябва сменят един ден); но при нас са три входа и организирането на събрание по такъв повод иска нерви като корабни въжета.

# 87
  • София
Котьо, никакви нерви и събрания не ти трябват.
Плащаш и си слагаш дистанционни уреди у вас сега. Ако не ги подновиш - старите като спрат през зимата и ще плащаш максимална сума. До 2027 г. топл. счетоводители ще са заинтересувани да свикат събрание и да направят така, че всички да си ги сменят. Нали те лапат пари от смяната - няма да я пропуснат.
Сега ако ми пишеш, че договора за отчитане ви изтича - не е проблем. Той се подновява автоматично. Няма домоуправител, който да го прекрати и да иска друга фирма. Там има и не малка лична изгода, но да не уточнявам...
А и новите уреди на всички фирми са еднакви, та не пречи на смяната.

# 88
  • на брега на морето
Мерси Simple Smile. Днес ще се обаждам да сменят уредите и да ми се махне от главата и тази задача.
Ако спрат през зимата - нали имат памет и може да се провери кога са спрели и на какви показания?

# 89
Много е сложна процедурата по смяна на топлинен счетоводител, за да се сменят и уредите по домовете с такива, които да бъдат допустими от новия топлинен счетоводител. Изобщо не са еднакви, за съжаление. Та уредите /водомери и топломери/измерватели/ вървят с топлинния счетоводител.  

Техем поне се постараха да информират писмено в сградите, където обслужват абонатите си какви са правилата и условията за подмяна на уредите до края на 2026 г.

Общи условия

Активация на акаунт