ОСМИ клас 2020/2021 - Осмокласникът дистанционно продължава, осмокласни майки с винце се успокояват

• 26 067
  • 790
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Да бе, съгласна съм.
Ама аз тогава си пуснах някакви уроци по английски (друго от учебната програма не разбирам особено) за по-големи класове и хич не бях впечатлена.
Може ли да се каже, че преобладаващо са представени добре нещата?
Иначе Просвета не направиха ли някакъв конкурентен продукт? На подобна цена...

# 661
Платихме го ние, заради малкия.
То, горкото, не стига, че и на училище няма да го върнат, а и сам си се подготвя по всичко. Понякога се намесвам по история, а заедно с него уча математика Simple Smile
Какво ги спря, за да не върнат 5-ти клас? Не разбрах логиката да ги разделят на 3 срещу 5 випуска.

# 662
  • у дома
Ние сме правили в 4 и 5 кл абонамент за Уча се,но моето не го харесва,нищо,че е момче и почти не го ползваше ,та и при нас я няма тази дилема.

ston,не се ядосвай-то и моето се мислеше за много знаещо и на раздела за триъгълник и трапец не вярваше на прогнозата ми,че без намесата ми ще има максимум 4,но изкара точно толкова.сега се тормозим за час два седмично взаимно,без особено желание и от моя и от негова страна.В момента са на един от най-лесните раздели,но следва по-труден материал и просто си трябва решаване.
При нас утре следобяд е олимпиадата по АЕ-и двете ми деца ще ходят,голмиият може и да направи нещо,но наборът не иска даже и да погледне от минали години какъв е формата.

Последна редакция: вт, 19 яну 2021, 22:48 от svetlaem

# 663
  • София
Дикси, то в пети клас беше голям стрес с тези разказвателни.
Имам спомен, че с баща си учеха по история; някаква страшна бъркотия цареше в учебника.
Та исках да кажа, че е много трудна работа дете в пети клас да се справи с ДО и без допълнителна помощ. Виж в такава ситуация и аз бих направила абонамент за Уча се.
Ама си мисля, че осмокласниците ни са вече достатъчно големи.

# 664
И аз не харесвам Уча се, въпреки че направих един тест преди време и ме изкара машина. Joy Но съм разглеждала само математиката.
Да, " Просвета" направиха електронно училище. Предполагам, че идеята дойде след уроците, които правиха за излъчване по БНТ. Доскоро имаше безплатен пробен период. Освен е-уроци и видеоуроци и тестове, предлагат достъп до електронните си учебници. Имат и месечен абонамент. Не съм разглеждала сайта, въпреки че по някаква причина постоянно ме облъчват с мейли.

# 665
  • София
И мене ме облъчваха, но не благоволих да отворя нито един мейл и взеха, че спряха. 😁
Сещам се сега - в началото на учебната година колежката ми с дете в четвърти клас искаше да купи е-учебника по музика на Просвета заради песничките и то се оказа, че вече не можеш да си купиш просто един е-учебник. Само абонамент.
Страшно нахално ни се стори това.

# 666
Ния последно ползва уча.се преди около месец за едно контролно по ИТ. Прави тестовете там. Казва, че й е било полезно. 2 дни след това й свърши абонаментът и не го поднових. ИТ продължава с правене на сайтове, нещо, което учи като иуч 2 години в смг, та и без уча.се ще се справи. За другите предмети тази година няма нужда от уча.се. За догодина ако срещне нужда, ще го подновя. То по-евтино ще ми излезе да купя книжки с тестове по всички разказвателни Simple Smile. Лошо впечатление ми направи, че след като не поднових акаунта ме заринаха с мейли. Дори им писах с въпрос как мога да се отпиша от техните мейли. Нямали такава опция. Само ако си изтрия акаунта. Ама щом ще се надлъгваме, веднага си смених мейла в акаунта с мейл, който не отварям, такъв само за спам и вече не ме тормозят Simple Smile.

# 667
Ние само веднъж сме ползвали, пак беше с доста ниска цена. От получаваните мейли установих, че никой от двамата не го ползва. 180 е много висока цена! С по-приемлива сякаш биха имали повече клиенти в условията на ДО, но не знам.

# 668
  • София
Аз не мога да разбера защо толкова често напоследък основният подход на всякакъв вид маркетинг е все едно, че всички хора са идиоти. Ами не, не всички са.
То даже вече не се и дразня, някак само ги удостоявам с презрение.

# 669
"Уча се" наборът е ползвал за кратко миналата година през абонамента на съученик.Тази година в школата по Физика след предаденото от госпожата им, правят тестове през профил, който е на непознато за тях дете.( "изкарваме точки на Пламен, за да е доволна майка му" Simple Smile )

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 12:08 от denyil

# 670
  • София
Сещам се сега - в началото на учебната година колежката ми с дете в четвърти клас искаше да купи е-учебника по музика на Просвета заради песничките и то се оказа, че вече не можеш да си купиш просто един е-учебник. Само абонамент.
Страшно нахално ни се стори това.

още по-нахално беше, че експлоатираха труда на деца, които безплатно им записаха песничките към всички учебници от 1 до 7 клас, но не им подариха поне един диск за спомен... и само в един от учебниците споменаха кой е изпълнител и сложиха една снимка на децата. търсих да купя диска, но не се продаваше...

# 671
Облещих се в 6. Луда работа. Изчетох десетокласната. Призма много интересни и полезни неща обяснява за университетите, профилите и американската образователна система.
Призма, ако направиш някъде един образователен курс на тема чужди университети, ще съм на първия ред!

От скука в тази нетипична част на деня си нареждам разни задачи в главата за предстоящото ПО. Задължително ще трябва да направим шопинг ден за дрехи. Картата за ГТ също не е подновена. Дано се сетят и пуснат и двуседмични ученически карти. Като врътката ще е за 2 седмици е редно да не плащам карта за 4, пък да я ползва само 2 седмици. Втори срок ще имат музика, нотна тетрадка дали се ползва на тази възраст? Ния изпитва ужас от музиката. В смг имаха доста странна птица за учителка и учеха само, но ужасно много стихотворения наизуст. И идея си няма от разни музикални термини или каквото е било включено в материала 5-7 клас.

# 672
Това, което писа Стон много често съм си мислела и аз-че оценяването е някаква самоцел, ако не на учителите, то на системата. Тази седмица и миналата, децата имаха всеки ден някакво контролно или класно върху раздел. Непрестанно се напомня по кой предмет колко броя оценки трябва да има всеки. Тези изкуствени правила наистина акцентират върху оценяване, а не върху възприемане на урока.
Макар да съм била много старателна, отлична ученичка, не мога да си представя в понеделник да имам два часа класно по АЕ, във вторник контролно върху 11 урока по география, в сряда по физика, в четвъртък мат, петък химия, после понед по БЕЛ два часа, вторник биология, сряда 2 часа руски.... и това са реалните класни и контр на сина ми(мат и физика може да са обратно разположени, тях не следя много). Дори студентите имат сесия и се готвят дни наред по 1 предмет.
Нашите учители почти всички обясняват добре, но все пак докато се смели цялата информация не е лесно.
По т  наречените "разказвателни" аз съм за устно изпитване, особено сега на ДО.
За Уча се, мислех, че само аз не го харесвам. Не помня, кога, но май в 5 клас имахме абонамент. Полезен беше за тестовете и дотам. Сега някои учители го ползват за уроци, но и те на свой ред преподават. Мен лично ме дразни инфантилният тон на говорене. Големи хора са в 9 клас, да ги залъгват.
Друго, което ме дразни като цяло в тестовете-станали са самоцел и в много случаи не показват реални знания, а запаметен смлян материал.
В момента в една група във ФБ вървят оферти за "файлове", с всички уводи, тропи и фигури от произведения за 10 и 12 клас. Да, лесно, практично, обаче това не е знание. Това е папагалска работа. Но се получава защото не стига време за преподаване, целИ се брой оценяване и кой ще има време да учи децата да откриват тропите. Ако има достатъчно часове за упражнения и правилата са пред учениците(а не днес ги взимаме, наизустяваме, утре тест). и бъдат учени сами да ги откриват, ще са им по-трайни знанията, но явно не това е целта. А за тропите и фигурите просто пример, не че е най-важният материал. Да допълня, че от 5 до 9 клас синът ми е имал 3 прекрасни, раздаващи се и много умели преподаватели по БЕЛ. Правят каквото могат, вкл мин година децата писаха есе върху филм, не само върху Антична и ренесансова литература. Обаче системата си е система и налага своето.
Затова у нас сме набелязали 4-5 предмета, от общо 15, набляга се върху тях, останалите-учи се да не се излага и толкова.

Допълвам за Мария-по музика мин година доколкото помня, учеха пак нещо учено до 7 клас-двуделни, триделни форми, рондо. Още - история на музиката през Ренесанса, видове инстременти, видове музикални произведения. Тъй като бяха на ДО, пращаха клипчета с пеене. Нотна тетрадка не им трябваше

# 673
Излиза, че ще се окаже, че само аз и моите харесваме много уча се. Още миналата година при последното напомняне за поскъпване платихме доста занапред та не знам дали догодина или подогодина им изтича.
По някои предмети никога не са го отваряли, но не може да се отрече, че има и много хубави уроци. Зависи от предмета, зависи от урока, дали е необходима схематична визуализация или не, а понякога просто го обясняват ясно, разбираемо и запомнящо се и извличат най-важното много бързо и е подходящо за бърз преговор преди контролно. Електронните слоеве на атома и електронните двойки са обяснени просто перфектно. Разбира се, че и от учебника може да се научи, ние как сме го научили, но не може да се отрече, че е визуализирано и анимирано прекрасно. По информатика също са много хубави уроците, а моите просто много харесват тези по литература и винаги си ги гледат.

# 674
  • sofia
Добро утро!
   И аз съм твърдо за устни изпитвания, особено при ДО. Може да се получи дискусия, другите деца слушат въпросите и отговорите и пак нещо затвърждават. По увереността може да се усети дали ученикът знае или се чуди и прелиства в момента.
      Призма е съкровище👍

Общи условия

Активация на акаунт