9 ФЕГ - 5

• 77 377
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
  • София
...Според мен, тези слухове са по-скоро свързани със ситуацията от випуска на деветите класове, голяма част от които останаха с платена, но неконсумирана екскурзия. Обявяват, че ще има, но по-вероятно ми се вижда да я отложат пак.
Според мен туристическата фирма иска да оправдае задържането на парите и затова кани да се преподпишат договорите. Ако погледнете обявената на сайта им програма по дни, ще видите че има само автобусни и пешеходни разходки.

Хубаво е да виждаме разликата между добронамерено даден съвет и поставяне на оценка някому. Това ще спомогне не само за добрия тон в темата, но и за това тя да остане полезна.

# 106
  • София
Приятелски съвет към всички: отпишете Франция до края на годината за лагери, пътувания и езикови цели Simple Smile

Дъщеря ми в момента е там студентка. Ограниченията са големи и няма изгледи скоро да се нормализират нещата. До миналата седмица имаше вечерен час от 18 ч до 6.00 на следващия ден. Сега има нови ограничения - вечерния час е 19.00 но пък има радиус на придвижване - някакви километри около жилището. Още януари беше обявено, че заведенията ще отворят най-рано през юни и до момента се спазва. Музеи и галерии и забележителности са затворени. Работят единствено магазините. На всякъде се ходи с маски - открито/закрито - излезеш ли от вкъщи си с маска.
Реално може да се ходи само по улиците и парковете в определени часови диапазони. Придвижването между регионите на Франция също е затруднено доста.

Ваксинирането във Франция върви доста бавно и поне до есента не виждам как поне малко ще се нормализират нещата.
В допълнение към това, периодично се вдигат бройките на новозаразените и ад хок налагат допълнителни ограничения.

Отделно в момента във Франция се влиза с отрицателен ПСР тест. На връщане в България трябва отново да си направите, защото иначе подлежат на 10 дневна карантина.

Да не се плашат бъдещите първокурсници от моите писания Simple Smile за студентите режимът е друг и властите правят всичко възможно да им съдействат. Успех на всички кандидати Simple Smile

# 107
  • София
Дано през лятото нещата да станат по-нормални! Аз съм платила екскурзията миналата година и ако се случи, ще се радвам. Ако не може да стане, казаха, че вече ще върнат парите.

# 108
  • София
Наистина са много смели тези ТА. Не само за екскурзия до Франция, а по принцип. То положението стана така, че утре не знаем какво ще бъде, камо ли лятото....

# 109
  • София
Момичета, да попитам - за изпита на Делф следим сайта на ФЕГ, там ще напишат когато трябва да се запишем, или следим сайта на Фр. институт?

# 110
  • София
Не мина ли тазгодишната сесия за ДЕЛФ вече? Обичайно е февруари и резултатите излизат около 8 март?

# 111
Тази година се премести за края на юни. Аз следя сайта на фег в меню DELF, мисля, че там ще се обяви.

# 112
  • София
И учителите казват. Събират се и такси, та няма как да не кажат Simple Smile

# 113
  • София
Благодаря Simple Smile

# 114
  • Sofia
Тази година тестове няма да се провеждат във ФЕГ. Проверете на сайта на ФКИ. Мисля датата за теста е края на юни месец

# 115
Тази година тестове няма да се провеждат във ФЕГ. Проверете на сайта на ФКИ. Мисля датата за теста е края на юни месец
Не мисля, че са отменени, а само са отложени. Като чета сайта на  9 ФЕГ оставам с впечатление за отлагане.

https://www.feg.bg/delf/

# 116
  • София
Влизам и аз с един въпрос. Решила съм лятото да запиша синът ми на интензивен курс във Френския институт, защото не съм убедена, че това онлайн преподаване и 30 минутен час са му достатъчни да усвои езика, така както би било при присъствено обучение. А смятам, че ако има пропуски след подгответо лятото е моментът да се изчистят. Някоя от вас записвала ли е детето си на такъв курс там? Имате ли впечатления? Разглеждах сайта и видях, че има и индивидуални уроци и се чудя дали пък това няма да е по-добре, за да се наблегне там, където има пропуски. Случайно препоръка за някой преподавател да имате? 

# 117
  • Sofia
Не мисля, че са отменени, а само са отложени. Като чета сайта на  9 ФЕГ оставам с впечатление за отлагане.

https://www.feg.bg/delf/
Преди повече от 2 месеца от ФКИ дадоха тази информация. Най-добре е директно при тях да се провери, тъй като те организират провеждането на DELF

# 118
  • София
Влизам и аз с един въпрос. Решила съм лятото да запиша синът ми на интензивен курс във Френския институт, защото не съм убедена, че това онлайн преподаване и 30 минутен час са му достатъчни да усвои езика, така както би било при присъствено обучение. А смятам, че ако има пропуски след подгответо лятото е моментът да се изчистят. Някоя от вас записвала ли е детето си на такъв курс там? Имате ли впечатления? Разглеждах сайта и видях, че има и индивидуални уроци и се чудя дали пък това няма да е по-добре, за да се наблегне там, където има пропуски. Случайно препоръка за някой преподавател да имате? 
Била съм там на курс и мога  да препоръчам Радослава Миладинова.

# 119
  • София
Благодаря за препоръката masissa.

Общи условия

Активация на акаунт