Любов на по-късна възраст - възможна ли е?

• 18 556
  • 704
  •   1
Отговори
# 225
Въх... така и жена без дете "не е тествана" дали може да има дете.

# 226
  • София
Въх!
Simple Smile Аз след предпоследния пост оставам безмълвен. Всички възможни патологични вероятности се стовариха върху тези, които нямали дете.
Сигурно и ковид и блатна треска имат, мискините.
Някакви нива, 100 пъти споменати, все едно сме в електронна игра.
Добре, пазар нямало, ама някакви нива. Значи не хоризонтална класация, а вертикална.
Абе ... Не ми е ясно, ама не ща и да разбирам Simple Smile
Но важното е да има пари. По възможност и да люби добре, и да няма излишно време, че да ходи по други жени.
Пиша от бързия прозорец, иначе бих пуснал някоя разплакана (от смях) иконка Wink

# 227
Авторке, прекалено много си вдигнала летвата за очакваната връзка. Та чак да бъде за пример. И да доказва, че мъж и жена могат да бъдат  партньори.
Явно имаш ремарке, и то не е момиченцето ти, а багажа от връзката с тиранин. За което много  съжалявам.

Не мисля, че някой може ей така да се наеме и да си направи връзка  за чудо и приказ. Според мен, виж какво точно е станало в предишната  ти връзка, защо си търпяла, какви не ти е достигало, за да се освободиш още при първите признаци на тирания. Ако трябва, ходи на психолог, за да си изясниш как да не допуснеш това да се повтори.

За мен е шега, за теб явно е сериозно - я кажи, като си рак, каква зодия трябва да си търсиш? Козирог?

# 228
Поне е поправимо. Може да вземеш мерки и да се наредиш в редиците на родителите, където ще бъдеш много търсен от противоположния пол, Тангра. Nerd

# 229
Въх!
Simple Smile Аз след предпоследния пост оставам безмълвен.

Не знам направо. Колкото повече се пише по тая тема, толкова тъпомерът върви тържествено нагоре.

# 230
  Бащинството е огромен опит. Аз бих не бих го пренебрегнала заради някакви предразсъдъци от миналия век. Но каквото и да си говорим - като дойде не пита, и това му е най-хубавото. Ако любовта е пресметлива и статистическа - да се котира, мери, тегли и прочие... за какво е?

# 231
  • София
Поне е поправимо. Може да вземеш мерки и да се наредиш в редиците на родителите, където ще бъдеш много търсен от противоположния пол, Тангра. Nerd
Няма за кога! При мен ще е с един куршум 2-3 заека. Или нищо.
Ако ще сме меркантилни, мани ги тия бракове, женитби.
Аз да си губя цялото време да бачкам тежката работа, а благоверната да си пази времето за хойкане по мъжове.
Абе не са толкова прости богатите, само в бг има някакви митове; не знам още как хората вярват, че тия с пари са будали. Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 00:30 от Танграта

# 232
Flushed На 60 ще правиш деца на сурогатни майки? Flushed
Защо, бе човек? Какво му има на класическия начин за правене на бебета?
Темата взе да ми става прекалено трудна за разбиране. Старици на 30 не могат  да се пласират, жребци на 60 правят деца, и то в Украйна...

# 233
  • София
Шегувам се, де Simple Smile

# 234
Ааа, ок. Wink
Но не и за милките, нали? Тях ще си ги натрупаш? Simple Smile

# 235
  • София
Божа работа Simple Smile Тенденцията е такава. Но има и вариант да спра работа след 1-2-3 години. Тогава може да стигна само половината.

# 236
  • Paris, France
Скрит текст:
А ти деца имаш ли стрина Калина?
Не. И мъжът до мен няма. Тези с децата дори не са ми и в представите като потенциални партньори, просто не съществуват за мен под такава форма.

Еми тогава те разбирам. И аз като нямах "багаж" исках мъж без "багаж", за да започнем от равен старт, и да си направим само наше семейство, без някакви странични дразнители. Това е същото нещо за, което рф22 говори.

Ерген, който търси жена с дете е съмнителен тип за мен. Защо ще ме иска като има бол жени в неговата категория? Даже бих имала притеснения, че може да е педофил. Ако е инфантил, може и педофил да е. Тоя с йогата направо да го изтриеш от списъка на кандидатите, той иска една удобна мама в твое лице. (към авторката)

Мъж без дете, не е по-качествен от мъж с дете. Както и да го погледнеш и математически, и биологически и социално и житейски и религиозно ако щеш. Таткото е бог. Исус е син божий. Който не се множи, нищо не е свършил. Извинявай ма, това е истината.

Мъж без дете (на правилната възраст) просто няма бремето на баща, но той може да не е читав, даже не е тестван дали може да прави деца, и не е тестван за сериозни връзки и често има някакви измислени представи за живота, а ако клони към 40те там определено има нещо гнило - я мамино синче, я женкар, я стар ерген, я бисексуалност, я гейщина.

Мъж с дете - на мен ми говори за човек, който живее живота си пълноценно и даже е много свестен екземпляр, такъв на когото може да се разчита. Ако е по-млад значи е пораснал по-бързо, ако е по-стар значи е от по-инфантилните, но е преминал на бащинското ниво.

Нормално е човек да търси половинка която отговаря на нивото му, и затова нераждалите виждат раждалите като "второ качество", а раждалите - обратното.

С две думи - авторката да се насочи към самотен баща. Да пробва поне. Има и такива с готини тела и с пари, и знаят да любят Sunglasses  да не говорим, че нямат толкова време да хойкат по други мацки защото децата и работата им отнемат цялото свободно време.

С абсолютно всичко до предпоследния параграф съм съгласна.

За нивото - не знам. Много хора с деца се събират с човек с дете е и си живеят happily ever after. Легендарна е любовта на Пол Макартни към Линда, която вече имала дете. До смъртта и са били заедно всеки ден. Легендарна е и любовта на Йоко Оно към Джон Ленън, който вече имал син. Според мене е възможно, но зависи от конкретните хора. Не се виждам с баща, дори и детето да не е при него. Самотен баща ми звучи като кокошка в депресия.

Авторката живее във Виена, град с ниска раждаемост сред местните, които се женят късно. Едва ли там гъмжи от самотни бащи. На 4 самотни майки се пада един самотен баща. 30% от населението на Виена няма австрийско гражданство. Над 40% са от чужд произход, предимно сръбски ,турски, сирийски от 2011. Тези мъже рядко остават самотни бащи и изискват прекалено много от съпругата без да предлагат кой знае какво. Обикновено си водят жени от техните държави ако овдовеят, защото знаят,че местна няма да им се върже дори и да е от техния произход.

Наемите са скъпи, а жилищата са малки. Ще им трябва поне 4 стаен за начало. Ако мъжът има повече от едно дете, че и са разнополови не ми се мисли. Дъщеря и е свикнала на собствена стая, тръгва на училище, трябва и тишина, спокойствие. Други деца и бебе ще развалят дисциплината и ще я стресират.

Според мене е най-добре баща на вече голямо дете, което живее другаде и е самостоятелно.

# 237
Скрит текст:
А ти деца имаш ли стрина Калина?
Не. И мъжът до мен няма. Тези с децата дори не са ми и в представите като потенциални партньори, просто не съществуват за мен под такава форма.

Еми тогава те разбирам. И аз като нямах "багаж" исках мъж без "багаж", за да започнем от равен старт, и да си направим само наше семейство, без някакви странични дразнители. Това е същото нещо за, което рф22 говори.

Ерген, който търси жена с дете е съмнителен тип за мен. Защо ще ме иска като има бол жени в неговата категория? Даже бих имала притеснения, че може да е педофил. Ако е инфантил, може и педофил да е. Тоя с йогата направо да го изтриеш от списъка на кандидатите, той иска една удобна мама в твое лице. (към авторката)

Мъж без дете, не е по-качествен от мъж с дете. Както и да го погледнеш и математически, и биологически и социално и житейски и религиозно ако щеш. Таткото е бог. Исус е син божий. Който не се множи, нищо не е свършил. Извинявай ма, това е истината.

Мъж без дете (на правилната възраст) просто няма бремето на баща, но той може да не е читав, даже не е тестван дали може да прави деца, и не е тестван за сериозни връзки и често има някакви измислени представи за живота, а ако клони към 40те там определено има нещо гнило - я мамино синче, я женкар, я стар ерген, я бисексуалност, я гейщина.

Мъж с дете - на мен ми говори за човек, който живее живота си пълноценно и даже е много свестен екземпляр, такъв на когото може да се разчита. Ако е по-млад значи е пораснал по-бързо, ако е по-стар значи е от по-инфантилните, но е преминал на бащинското ниво.

Нормално е човек да търси половинка която отговаря на нивото му, и затова нераждалите виждат раждалите като "второ качество", а раждалите - обратното.

С две думи - авторката да се насочи към самотен баща. Да пробва поне. Има и такива с готини тела и с пари, и знаят да любят Sunglasses  да не говорим, че нямат толкова време да хойкат по други мацки защото децата и работата им отнемат цялото свободно време.

С абсолютно всичко до предпоследния параграф съм съгласна.

За нивото - не знам. Много хора с деца се събират с човек с дете е и си живеят happily ever after. Легендарна е любовта на Пол Макартни към Линда, която вече имала дете. До смъртта и са били заедно всеки ден. Легендарна е и любовта на Йоко Оно към Джон Ленън, който вече имал син. Според мене е възможно, но зависи от конкретните хора. Не се виждам с баща, дори и детето да не е при него. Самотен баща ми звучи като кокошка в депресия.

Авторката живее във Виена, град с ниска раждаемост сред местните, които се женят късно. Едва ли там гъмжи от самотни бащи. На 4 самотни майки се пада един самотен баща. 30% от населението на Виена няма австрийско гражданство. Над 40% са от чужд произход, предимно сръбски ,турски, сирийски от 2011. Тези мъже рядко остават самотни бащи и изискват прекалено много от съпругата без да предлагат кой знае какво. Обикновено си водят жени от техните държави ако овдовеят, защото знаят,че местна няма да им се върже дори и да е от техния произход.

Наемите са скъпи, а жилищата са малки. Ще им трябва поне 4 стаен за начало. Ако мъжът има повече от едно дете, че и са разнополови не ми се мисли. Дъщеря и е свикнала на собствена стая, тръгва на училище, трябва и тишина, спокойствие. Други деца и бебе ще развалят дисциплината и ще я стресират.

Според мене е най-добре баща на вече голямо дете, което живее другаде и е самостоятелно.

Плюс това не знам как е в Австрия, но в САЩ бащите изплащат умопомрачителни суми за издръжка първо на детето, и друга - двойна издръжка на бившата съпруга. Съдилищата смятат за правилно бившият вече съпруг за длъжен да поддържа същия стандарт на живот на бившата съпруга, какъвто е имала преди развода. Нещо подобно може да се проточи с по 20 години, ако не доживотно. Отделно бившите съпруги смятат за правилно да му предоставят сметки за лекари, спорт, дрехи, лекарства, училище, колежи, кола, бензин (за тийновете) и всякакви други разходи за детето. Което е ОК, когато детето е на двамата, но когато новата съпруга плаща домакински сметки и не могат да си позволят ваканция, защото цялата му заплата заминава да поддържа първото гнездо - любовта се стапя като ланския сняг. Всеки уикенд децата ще идват на гости и ще има “мама това го прави по-добре, мама така каза, мама...Не ми казвай какво да правя, защото не си ми майка”. Както вече споменах, повечето бащи от вина се превръщат в Дисни татковци и угаждат на всяка прищявка, за да компенсират това, че детето се чувства изоставено. И малките се превръщат в абсолютни чудовища. А бившата съпруга никога не пуска юздите на таткото и до последно диктува правилата. Неговите родители най-често са поставили на пиедестал златната утроба и отношението към натрапницата-втора жена никога не е същото. Новата съпруга по някое време се усеща натирена в девета глуха.
Това всичкото го знам след години следене на точно такива форуми. Може и таткото да им тегли майната и да си гледа само новото семейство, но както някой вече каза, няма ли да й падне в очите като човек? Разбира се винаги има изключения и може и бившата, и детето му, и родителите му, всички да са широко скроени и животът да си тръгне по вода и мед и така да си върви докрай. Просто такива са моите впечатления. Затова съм с две ръце за голямо и самостоятелно дете.

# 238
  • Paris, France
Aerin, във Великобритания доскоро беше така и почти всеки ден мъже се самоубиваха заради непосилни издръжки. Около 300 на година бяха. Не зная сега как е, защото отдавна не живея там, но допреди 20 години при развод деляха цялото имущество, а не само придобитото по време на брака. Виждала съм мъже, които от уважавани бизнесмени с няколко имота се превръщаха в прошляци, търсещи споделени стаи под наем в крайни квартали. Оттогава многодетни бащи и с пръст в гумена ръкавица не пипвам.

А авторката може да си намери и бездетен връстник или по-млад даже, но пусто няма самочувствие, непрекъснато се самобичува и ужасно се подценява. Има всичко за да е щастлива - живее в уреден град на една от най-богатите държави с високи заплати, има търсена и платена професия, отгледано здраво дете, което вече не си ака в гащите, красива е и е млада

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 04:54 от Nevena Virolan

# 239
  • По света и у нас
И да счупя тъпомера на електронната ви игра,  има ли някой с по-конструктивен съвет от моя Аерин? Повечето от вас говорят "по-принцип" в тотални генерализации, и с балканските разбирания за човешка стойност, а авторката е склонна да приеме най-депресиращите коментари, най-присърце. Те раците обожават да се самодепресират...
Аз ти казвам КОНКРЕТНО как да си намираш мъж, в пандемията, когато си самотна майка на 30+.

Сега. Има една породка "самотни" бащи, които много обичат самотни майки, защото знаят, че мамите са мноого ефективни и неуморни. Тези само се надяват да се присламчат към теб за да му станеш домашна прислужница. Чуеш ли го да говори за подялба на домашни задължения - казваш, че си травматизирана на тази тема, и да наеме помощница за да имате повече време за удоволствие. Иначе няма смисъл да живеете заедно, ти си си добре сама. Не прави излишни героизми, даже никакви героизми ако може. Емигранти - много съм скептична, тези хора си имат техни си проблеми с интегрирането, не мисля че ще и угодят на желанията, тъй като нямат ресурси.
Идеалното би било, мъж с поотраснало дете, някакъв тамошен да е остановен, за да ти помага.

Бих препоръчала да избягаш моментално, ако той е сдухан депресант, но най-вероятно такъв ще привлечеш, защото ти самата си такава в момента.

Между другото - аз съм в Америка, в момента съм в развод и в борба за попечителство. Положението никак не е чак толкова плачевно за мъжете, даже е пълно с мъже на издръжката на жените си. Просто не ми обяснявай... Ако един мъж спечели децата - майката им дължи издръжка.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 03:09 от PrimaDonna

Общи условия

Активация на акаунт