Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 8

• 61 174
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Легендарни думи

Един ден двойката Чърчил минава през луксозен квартал в Лондон.
Хората поздравяват и разменят думи с премиера.
Уличен метач - от друга страна, поздравява по-специално г-жа Чърчил и двамата остават в оживен разговор известно време настрана.
По-късно Чърчил пита жена си какво е обсъждала толкова дълго с уличния метач. "Ааа - преди много години той  беше влюбен в мен", му отговаря тя.
Чърчил се усмихва и казва: „Виждаш ли, ако се беше оженила за него, днес щеше да бъдеш съпруга на уличен метач“.
Г-жа Чърчил погледжда учудено съпруга си и казва легендарните думи:
„Не скъпи - ако се бях омъжила за него, сега той щеше да е министър председател!"

От тук тръгва и приказката за успелия мъж и жената зад него.

# 241
Мъжките момичета си тръгват, без да обясняват много. Вече са казали  нужното.
Когато е трябвало.
Когато е можело.
Когато е било поправимо. Когато е имало смисъл. Когато е имало надежда.
Мъжките момичета не правят драми.
Няма да крещят (не, че не могат).
Няма да блъскат врати.
Няма да те унижат.
Няма да те смалят.
Ще напишат с пръст по гърба ти писмо.
И то ще казва само "Тръгвам."
Ще оставят послеписа
на съвестта ти...
а повярвай, съвестта пише дълго.
Неуморно.
Тежко.
Без смекчаващи вината обстоятелства.
Без цензура...
Мъжките момичета са онези, които правят от момчето- мъж. Правят от страхливеца- мъжкар. Правят от Егото - Любов.
И често, твърде често, правят всичко това на тръгване.
Това е цената, която някой ще плати.
Това е цената, която и двамата ще платят.
За да има УТРЕ, което знае да цени.
Навреме.
Ariadna

# 242
  • София
Много неща могат да те отчаят за седмици, но малко могат да ти донесат цял ден щастие.

Миньон МакЛафлин

# 243
Не можем да избягаме от съдбата си, - с други думи, не можем да избегнем неизбежните последствия от собствените си действия.

Фридрих Енгелс

# 244
В живота на всеки се появява такъв човек, след който се променяш завинаги. И изобщо не е важно, дали времето прекарано с него е било безгранично щастие или безумна болка. Ти просто разбираш, че никога повече няма да си отново такъв, какъвто си бил преди да се срещнете...

# 245
  • София
Зюганов като теоретик блуждае по всички азимути.

Михаил Горбачов

# 246
В живота на всеки се появява такъв човек, след който се променяш завинаги. И изобщо не е важно, дали времето прекарано с него е било безгранично щастие или безумна болка. Ти просто разбираш, че никога повече няма да си отново такъв, какъвто си бил преди да се срещнете...

От кого е цитатът?

# 247
“Няма нищо по-убийствено от това, да обичаш от все сърце, макар и да съзнаваш, че другият не го заслужава, и колкото и да се опитваш, да не можеш да го забравиш.”

Съмърсет Моъм, “Обикновена авантюра”

Jollie, цитата  мисля е от филма ,,Три метра над небето,,

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 15:53 от sladurche today

# 248
Падала съм по всевъзможни начини!
Удряла съм дъното толкова много пъти, че вече съм открила и лековитото свойство на калта там. Падала съм от гордост, от предателство, от невнимание, по принуда, от доверчивост, от добрина...
И повярвайте, това е най-прекрасното нещо, което ми се е случвало...
Подобна благословията не е отредена на всеки! Защото ако си паднал долу, значи преди това си бил горе!
А, ако си паднал много пъти,
значи все пак си достатъчно силен да се изправиш и покатериш отново... и отново!
Значи си достатъчно силен да живееш живота си !

Мерил Стрийп

# 249
  • София
Обграждайте се само с хора, които ще ви водят нагоре. Просто животът вече е пълен с такива, които искат да ви дърпат надолу.                                                                                                   

Джордж Клуни

# 250
  • в 1001-та нощ
"Запали огън на човека и за един ден ще му е топло. Запали огън в човека и ще му е топло до края на живота му."
Тери Пратчет

# 251

От кого е цитатът?

Да, от “Три метра над небето” е

# 252
  • София
Най-великата революция на нашето поколение е откритието, че  чрез вътрешна промяна в нагласата на своето мислене хората могат да постигнат външна промяна в живота си.

Уилям Джеймс

# 253
Който те обича истински, вече ти е простил!!!  Обичта и прошката нямат нужда от специален ден, обичаш ли, прощаваш... всеки ден!

Марияна Суркова

# 254
Зюганов като теоретик блуждае по всички азимути.

Михаил Горбачов
Rolling Eyes  Що за цитат?

Общи условия

Активация на акаунт